Mart 9, 2007

2007 Yılın Otomobili ödülünü kazanan Ford S-MAX'e bir ödül daha;

Alman otomobil Dergisi AutoBild, Avrupa’daki 23 kardeş  yayını ve otomobil uzmanlarından oluşan jüri tarafından Ford S-MAX’e “Auto 1 of  Europe” (Avrupa’nın 1 Numaralı Otomobili) ödülü verildi.  
Aynı yarışmada, kinetik dizaynı ile minivan kategorisinde de birinciliği elde eden Ford S-MAX, başta 2007 Yılın Aracı ödülü olmak üzere, şimdiye kadar  aralarında Autobild tarafından verilen 2006 Dizayn ödülünün de bulunduğu 15’in üzerinde ulusal ve münferit dergi tarafından ödüllendirildi.
Avrupa’nın 1 Numaralı Otomobili ödülü, Ford Avrupa Başkan ve CEO’su John Fleming ve Ford Almanya Fabrikalar Yönetim Kurulu Başkanı  Bernhard Mattes’e Axel Springer Dergi grubu başkanı Dr. Andreas Wiele tarafından Cenevre’de takdim edildi.

Ödül, katılımcı ülkelerdeki okuyucular tarafından belirlenen araca verildi; Sadece Almanya’dan 210.000 Autobild okurunun katıldığı oylamada, toplam olarak Avrupa’da yaklaşık 40milyon okuyucu en beğendikleri aracı seçmeye davet edildi.

Okuyucuların oyları neticesinde her ülkeden belirlenen en iyi modeller, Bridgestone’un Roma yakınlarındaki Aprilia pistinde test edildi ve 24 yönetici editor, 5 teknik uzman ve yarış pilotları Walter Röhrl, Christina Surer, Mattias Ekström, Filipe Albuquerque ve  Paul Belmondo’dan oluşan Jüri  tarafından değerlendirldi. Bu son etapta Ford S-MAX rakipleri BMW X5, Mercedes CL, Opel Corsa, Volvo C30 ve VW Eos’u geride bırakarak birinciliği göğüsledi.

Elde edilen bu başarıdan ve ödüllerden ötürü son derece gururlu olduklarını ifade eden Ford Avrupa Başkan ve CEO’su John Fleming, “Ford S-MAX’ın kazandığı diğer ödüllerle birlikte bu ödül, S-MAX’ın gerek müşterilerin gerekse ihtisas basınının ortak noktada birleştiğini gösteriyor. Bizim için bu ödül müşteri ile duygusal bağ yaratan dinamik yeni ürünler felsefemizin Ford Avrupa’daki başarımızda büyük etken olduğunun bir kanıtıdır. Yeni Ford Mondeo’nun da bu yaz satışa sunulmasıyla bu momentumu devam ettirip, benzer ilgi ve heyecanla  karşılanacağından eminiz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir