Ekim 10, 2012

2012 Aksaray buluşması gerçekleşti

2005 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılan Mercedes-Benz Türk Aksaray Buluşması gerçekleşti. Mercedes'in üstyapı üreticilerini davet edip, üstyapı ile alakalı her konuda eğitimlerin verildiği buluşmaya katılım yine yüksek oldu. Üç ayrı gruba verilen eğitimler ikişer gün sürdü. Eğitimlere üstyapı üreticilerinin yöneticileri ve mühendis ile teknikerleri katılım gösterdi. Eğitimlerde üstyapıların Mercedes-Benz ile uyumu, montaj, tadilat, kaynak, boya, pnömatik, elektrik, kalite kontrol gibi pek çok konuda katılımcılara bilgiler verildi.



Mercedes-Benz Türk Üstyapı Ürün Yöneticisi İlteriş Zirek,
yönetiminde yapılan eğitimlerde Mercedes-Benz Kamyon Geliştirme Ürün Portföy Yönetiminden Haluk Tümer ve Sinem Bingül, Kalite Güvence Kısmı Makine Mühendisi Tüğrul Şener, ve Satış Sonrası Hizmetler Kamyon Teknik Danışmanı Sabri Koçak üstyapıcıları bilgilendirdi.

İlteriş Zirek, konu ile ilgili yaptığı açıklamada başta damper olmak üzere tanker, silobas, kamyonüstü vinç gibi pek çok üstyapı üreticilerinin uygulamalar sırasında hatalarını gördüklerini, bu sayede kendilerini daha da geliştirdiklerini vurguladı. Zirek, üstyapıcıların teknik hesaplamalar, imalat problemlerine karşı önlemler, kalite, ADR, ağırlık merkezi hesaplamaları gibi konulardaki yardım talepleri ve beklentilerini de bu eğitimlerle karşıladıklaırnı belirtti. Zirek, sistematik olarak 2005 yılından beri her yıl devam eden eğitimlerin önümüzdeki yıllarda da yapılmaya devam edeceğini ve Mercedes-Benz Türk olarak üstyapıcıların gelişimine daha da katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Aksaray Fabrikası Kalite Güvence Kısmından Makine Mühendisi Tuğrul Şener ise sunumlar ve araç başında pratik çalışmalar ile araç emniyeti, ürün sorumluluğu, geriye dönük takip edilebilirlik, sık rastlanan hatalar, şasi güçlendirme, PTO kullanımı, hata türleri analizi, konularında katılımcılara bilgiler aktardı.

Kaan Kirişçioğlu –  Aksaray

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir