Aralık 6, 2019

Iveco ve Nikola elektrikli çekici geliştirdi

Iveco ve Nikola şirketleri avrupa pazarı için olan ilk batarya-elektrikli (BEV) araçlarını tanıttı. Araç Nikola TRE model adını almış bulunuyor. İşbirliği yapan iki şirketin ilk aracı bu full elektrikli  çekici oldu. Ticari araç markası Iveco ve tahrik sistemleri uzmanı Nikola firmasının iş birliği verimli başladı. Şirketlerin işbirliğine başlamasından üç ay sonra geliştirilen elektrikli araç Avrupa da tanıtıldı.

Batarya-elektrikli Nikola TRE çekici,  temeli Iveco-S-WAY çekici üzerine olmak üzere geliştirilmiş bulunuyor. Çekicinin elektrikli güç aktarım/tahrik sistemi ise Nikola firmasından. Yeni elektrikli çekici 2020 Eylül ayında Hannover IAA ticari araç fuarında resmi olarak tanıtılacak. Araç 2021 yılında ise müşterilerine teslim edilecek. Aracın menzili 400 kilometre ve modüler bir batarya sistemi ile birlikte toplam kapasitesi 720 kWh. Elektrikli çekici bölgesel dağıtım araçları kategorisinde yer alacak ve bu şekilde müşterilerin taleplerine de cevap verilmiş olacak.

Elektrikli tahrik sisteminin, maksimum tork kapasitesi olan 1.800 Nm.’deki sürekli kapasitesi ise tam olarak 480 kWh. Nikola TRE modeli iki dingilli ve üç dingilli versiyonlar ve toplam ağırlığı ise 18 ton ile 26 ton arasında olan konfigirasyona sahip olacak. Araç dağıtım sektörü ve belediye ihtiyaçları için geliştiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir