Kasım 26, 2007

Bosch'tan ticari araçlara yeni akü serisi

Bosch, ticari araçlar ve ağır vasıtalar için ağır koşullarda çalışmaya uygun, Silver teknolojisine sahip akü serisi Bosch Tecmaxx’ı geliştirdi Tecmaxx aküler, araç çalışmadığı zamanlarda kullanıldıktan sonra kendini hızlı şarj etme özelliğine sahip. Bunun yanısıra inşaat alanlarında, traktör ya da çekici gibi titreşimin yüksek olabileceği hizmet araçlarında da yüksek dayanıklılık gösteriyor.

Geleneksel ağır vasıta akülerinin düzenli olarak asit seviye kontrolü yapılması gerekiyor ve özellikle sıcak ortamlarda su sarfiyatı dikkat edilmesi gereken önemli bir hususu oluşturuyor. Yeni araçlarda akülerin zor erişilen yerlerde bulunması, bu kontrolün ve bakımın zaman alan ve zor gerçekleştirilen bir işlem olmasına neden oluyor. Ancak Tecmaxx serisi akülerin su tüketimi çok düşük seviyede ve bu sayede elektrolit seviyesi sürekli yüksek kalıyor. Böylece  akünün servis ömrü süresince tamamen bakım gerektirmemesi sağlanıyor.

Texmass akülerde doğal bir kimyasal reaksiyon olan deşarj olma özelliği de Silver teknolojisi sayesinde çok düşük seviyede. Bu özellik düşük su tüketimi ile birlikte standart ağır vasıta akülerine göre %20’ ye varan daha uzun bir servis ömrü sağlıyor.

Yeni Tecmaxx serisi bakım gerektirmeyen aküler, 12 Volt 140, 170, 180 ve 225 Ah kapasitelerdeki modelleri ile Bosch bayilerinde satışa sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir