Haziran 13, 2007

Doruk piyasaya çıkmadan otobüs kullanıcılarıyla buluştu

Otokar, bu ay satışına başlanacak olan yeni otobüs ailesi Doruk’un halk otobüsü modelinin durak tanıtımlarına başladı bu sayede bugüne kadar Çatalca, Silivri, Kumburgaz, Mimarsinan, Gürpınar, Hadımköy, Kıraç, Bayrampaşa ve Yenibosna’da gerçekleştirilen ziyaretler ile Otokar’ın Doruk modeli sadece İstanbul’da 500’e yakın  otobüs kullanıcısıyla tanıştı.  Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Doruk’un fiziksel özelliklerine değinerek “Teknik olarak beklentileri sağlamasına verdiğmiz önemin yanısıra Doruk’un dış görünümü de bizim çin ön planda oldu. İç tasarımda da yolcunun beğenisi hedeflendi. Ayrıca ekonomikliği, düşük yakıt tüketimi ve farklı koltuk yerleşimleri ile her durağın ihtiyaçlarına uyuyor olması öne çıkan özelliklerinden” şeklinde açıklamada bulundu. Aracın Yenibosna’da yapılan lansmanında, Doruk serisi dar caddelerden daha rahat geçebilme iddiasıyla manevra kabiliyeti yüksek orta boy bir otobüs servisi olarak tanıtıldı.

Dört silindirli Euro III Deutz motoru bulunan araç, dayanıklılık ve düşük yakıt tüketim kolaylığı vaadediyor. Bunun yanı sıra motorun arkaya yerleştirilmiş olması, bakım kolaylığını ve araç içindeki konforu sağlayan özelliklerinden sayılıyor.

Motor, şanzıman ve radyatörler araçtan kolayca sökülebilen ve tamir kolaylığı sağlayan bir taşıyıcı üzerine monte edilmiş.Galvaniz kaplı sac ve profillerden üretilmiş gövdesi korozyona karşı önlem alırken, serinin tamamında ABS ve ASR standart olarak sunuluyor. Önde ve arkada tam kuru havalı, çift devreli, otomatik ayarlı, hava soğutmalı disk frenler, kısa duruş mesafesi ve bakım gerektirmeden uzun çalışma ömrüyle güvenliği artırıyor. Araca özel geliştirilen süspansiyon sistemi, arka aksta dört, ön aksta iki adet olmak üzere toplam altı adet olan hava körüğü bulunuyor. Aracın arka iz genişliğine yakın yerleştirilen körük ve amortisörler otobüse virajlarda güvenlik sağlıyor.

Doruk’un iç dizaynında ise Avrupa standartlarına uygun basamak yüksekliği ve koridor genişliği yolcuların otobüse kolay ve hızlı inip binmelerini sağlıyor. Ayakta yolcu alanı, düz ve geniş koridoru ve özenli koltuk yerleşimi ile 70 kişiye varan yolcu taşıma kapasitesi sunabiliyor. Müşterinin otobüsünü kullandığı hattaki ihtiyacına göre önde arkada 2 kapılı veya önde ortada, arkada olmak üzere 3 kapılı otobüs sunulabiliyor.

Bunun yanında Doruk’un halk otobüsü modeli Doruk 190H ile  giderek önem verilen engelli yolcu taşımacılığı için de engelli asansörü opsiyon olarak sunulmuş. 3 kapılı halk otobüsünde, bir engelli asansörü Doruk’un orta kapı basamaklarına konulabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir