Şubat 12, 2013

Soğuk zincirde rekabet hareketli; Thermo King satışlarını artırdı

Ağır vasıta ve treyler pazarının 2011 yılına göre bir miktar küçülmesine karşı 2012 yılı ticari anlaşmaların devam ettiği ve pazarda yenilik arayışlarının sürdüğü bir yıl olarak tamamlandı. Ticari araçlar sektöründe özellikle bazı uzakdoğulu ve Slav kökenli kuzeyli firmalar pazara girmek isterken treyler sektöründe ise yerli firmalar özellikle frigorifik yarı römörk segmentinde ürün geliştirmeye ve parça tedariğinde yabancı firmalarla işbirliği yoluna giderek kendilerini ispata yöneldiler. Frigorifik treyler pazarının biraz daralmasına rağmen bu pazarda az etkin olan firmalar çalışmalarını artırdı ve satış adetlerini yükselttiler. Bu tür treylerlerin bir numaralı ekipmanı olan soğutucu ürünleri pazarında ise gerekli teknolojik altyapıya ve yeterliliğe sahip olmalarından ötürü Avrupalı markalar tercih ediliyor. Bu markalardan olan ve Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde satış ile servis ağı hizmeti vererek pazar payını yükseltme hedefinde olan Thermo King de pazar mücadelesini sürdürmeye devam etti ve 2012 yılında satış adetlerini %30.6 oranında artırdı.

Konuyla ilgili İstanbul'da düzenlenen toplantıya Doğuş Otomotiv Thermo King Marka Müdürü İlhami Eksin, Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Adnan Yücel, Satış Yöneticisi Çağlar Bircan, Thermo King Bölge Temsilcisi Paul McGarrigle katılım gösterdi.

2012 yılında toplam ağır vasıta pazarı yüzde 14,2, treyler pazarı yaklaşık yüzde 31,5, frigrofik kasa pazarı yüzde 19 oranında azaldığını belirten Thermo King marka Müdürü İlhami Eksin, bir önceki yıla göre yüzde 30,6 oranında satışlarını artırarak bu alandaki liderliği sürdürdüklerini belirtti. Eksin ayrıca 2012 yılında İETT ihalesini kazanan Karsan'ın otobüslerinde de Thermo king klimaların kullanılmaya başlandığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

” Thermo King Türkiye’de Doğuş Otomotiv distribitörlüğünde 4’ncü yılını geride bıraktı. Artarak gelen başarıların yanı sıra, satış ve satış sonrası hizmetlerde de tüm dünyada bir ilki gerçekleştirerek “platinyum” seviyesine ulaştık. Daralan pazarda üstün teknolojisi ve kaliteli ürünlerimizle başarılarımız artarak devam edecektir.

Türkiye ATP'yi kabul etti

Buna göre derin dondurulmuş, normal dondurulmuş, soğutulmuş ve taşınması esnasında sabit iç ortam sıcaklığı gerektiren gıda maddelerinin taşımasında kullanılacak araçlara ve soğutucu ünitelere bazı standartlar getiriliyor. ATP Konvansiyonu’nun kanunlaşmasıyla birlikte et, süt, balık ve sebze-meyve gibi kolay bozulabilen gıdaların hem sağlıksız taşınmasının önüne geçilecek hem de bunun yarattığı ekonomik kayıp ortadan kalkacak. Thermo King olarak ATP’ye hazırız. Markamız, Treyler soğutucuları (SLXe Serisi), Kamyon soğutucuları (T Serisi) ve Motordan tahrikli Kamyonet soğutucularımız (V Serisi) ile en küçük kamyonetten en büyük treylere kadar gerek tek bölmeli, gerekse çok bölmeli (Spectrum) her türlü ihtiyaca uygun ürün gamı ile hizmet veriyor. Ürünlerimizin tümü ATP uygunluğu belgelenmiş ürünlerdir. Yasanın etkin bir denetleme ve uygulama ile orta ve uzun vadede frigorifik kasa ve kasa soğutucu sektörüne çok olumlu katkılar yapacaktır. Özellikle gıda lojistiği sektörünün bu sayede sağlıklı bir büyüme içerisine girecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir