Eylül 29, 2012

Staroil'in 19. bayisi Ankara'da açıldı

Akaryakıt sektöründe yüzde yüz yerli sermaye ile hizmet veren Starpet’in madeni yağ markası Staroil, Türkiye genelindeki 19’uncu bayisini Ankara’da hizmete açtı. Staroil Madeni Yağlar Genel Müdürü Erkan Pehlivan, Staroil’in Anadolu’nun dört bir yanında hızla büyüdüğüne dikkat çekerek, Ankara’da ilk bayilerini açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Staroil Madeni Yağlar Genel Müdürü Erkan Pehlivan şunları söyledi: “Staroil markasıyla yılda 6 bin ton ambalajlı madeni yağ üretimi gerçekleştirmekteyiz. 15 dönüm üzerine kurulu yıllık 43 bin ton üretim kapasitesine sahip fabrikamızda, 40 ana ürün ve yaklaşık 400 kalem madeni yağ üretiyoruz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz madeni yağlar Türkiye’de 5 bin satış noktasında tüketicilerle buluşuyor. Ayrıca Starpet istasyonlarında da ürünlerimizi sunuyoruz. 2010 yılında 250 ton olan satışımızı 2011 yılında 3 bin 257 tona taşımayı başardık. 2012 yılında ise 6 bin ton hedefimiz var ve hızlı büyümemiz dikkate alındığında bu rakamı geride bırakacağımıza inanıyorum. Madeni yağ sektöründe 100 yıla yakın bir süredir hizmet veren rakiplerimiz olduğu düşünüldüğünde, sadece 2 yıl içinde bu rakamlara ulaşmış olmanın büyük bir başarı olduğuna inanıyorum.”


Başarılarında güçlü bir ekibe sahip olmalarının önemli rol oynadığına dikkat çeken Pehlivan, “Satış ve pazarlama müdürümüzün önderliğinde görev yapan, sektörde deneyimli sekiz bölge müdürümüz ve 19 distribütörümüzün yanında bulunan 50’ye yakın satış danışmanımız ile bu başarıya imza attık” diye konuştu.


Ar-Ge çalışmasına da büyük önem verdiklerini ifade eden Erkan Pehlivan, “Ciromuzun şu an itibari ile yüzde 5’ini Ar-Ge çalışmalarına ayırmaktayız. Çevreye duyarlı endüstriyel yağlar ve oto bakım ürünleri üzerine Ar-Ge çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Pehlivan, bugün itibariyle Irak, İsrail ve Azerbaycan’a distribütörler aracılığıyla ihracat gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, Staroil’in hem Türkiye’de hem de yurtdışında yüksek hedeflere sahip olduğunun altını çizdi.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir