Temmuz 31, 2008

Temsa Global yeniden yapılanma atağına devam ediyor

Temsa Global AŞ, 1 Ağustos 2008 itibariyle yeni iş birimleri oluşturarak şirketin deneyimli yöneticilerini bu birimlerin başına atadı. Oluşturulan “Kamyon ve Otomotiv İş Birimi’ne, yakın zamanda açılacak olan Adapazarı fabrika, kamyon ve özel araç projesi, otomotiv pazarlama satış ve ilgili iş destek süreçleri bağlı olacak. Bu birimin genel müdürlüğünü  Yusuf Soner yürütüyor. Adana ve Mısır fabrikalarının yanı sıra yurt içi pazarlama ve satış birimlerinin bağlı bulunduğu “Otobüs İş Birimi ”nin genel müdürlüğüne de Ahmet Özşahin getirildi.

CEO Ofisi kuruldu
Temsa Global’in genel merkezi ise Sabancı Center’da kurulan CEO Ofisi oldu. Firma yetkililerinin verdiği bilgilere göre; Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan’ın liderlik ettiği CEO Ofisi, Temsa’nın tüm işbirimlerinin tepe yönetimini gerçekleştirmesinin yanısıra, Temsa Global için yeni iş fırsatları, yeni ortaklıklar ve stratejik işbirlikleri yaratacak, global politika ve stratejileri belirleyecek. CEO Ofisi, aynı zamanda yurt dışında kurulmuş olan ve kurulacak şirketlerin koordinasyonunu, mali disiplin ve finans yapısının uygulamasını sağlamaya devam edecek.

Yusuf Soner ve Ahmet Özşahin
ODTÜ Makine Mühendisliği lisans ve İTÜ Nükleer Enerji bölümü yüksek lisans mezunu olan Yusuf Soner; Lassa, Toyotasa, Anadolu Honda şirketinde üst düzey yöneticilik yaptı. 2001 yılında Temsa Global bünyesine katılan Soner, Temsa Global Otomotiv-Kamyon Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.

Hacettepe Üniversitesi ekonomi bölümü yüksek lisans mezunu olan Ahmet Özşahin, ise  daha önce Temsa Global ve sektördeki farklı şirketlerde görev aldı.  Özşahin, son olarak Temsa Egypt Genel Müdürlüğü görevini sürdürmekteydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir