Ekim 9, 2006

BMC İzmir'e Klimalı Otobüs Keyfi Yaşatacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımda 3-6 ay içinde hizmet vermeye başlayacak 50 klimalı otobüs alımı için BMC ile sözleşme imzaladı. 50 otobüs alımına ilişkin sözleşme, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törenle imzalandı. Sözleşmeye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ihaleyi kazanan BMC' nin Murahhas Azası Mehmet Demirpençe, ESHOT Genel Müdürü Ersu Hızır ve BMC Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Erkan imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 sonuna kadar toplu ulaşımda, 50'si midibüs olmak üzere toplam 350 yeni otobüsü hizmete almış olacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Böylece toplu ulaşım filosunun halen 8.1 olan yaş ortalamasını, 5.7'ye düşürerek, dünya standartlarına çekmiş olacağız” dedi. Kocaoğlu, yeni alınan otobüslerin bir bölümünde, engellilerin rahatça kullanımını sağlayacak düzenlemeler de bulunduğunu kaydetti.

BMC Murahhas Azası ve Genel Müdürü Mehmet Demirpençe de yaptığı konuşmada Başkan Aziz Kocaoğlu'na, İzmir'de üretim yapan bir firmadan otobüs alımı gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Demirpençe, ” Büyükşehir Belediyesi' nin aldığı 50 solo otobüs ile İzmir'de bin kişinin bir yıllık geçimi sağlanacak” dedi. Otobüslerde Euro 3 çevreci ve 280 beygir gücünde motor kullandıklarını söyleyen Demirpençe, bu araçların, normal motorlu otobüslere göre havaya 10'da bir daha az emisyon gazı bıraktıklarını vurguladı.

Toplam 4 milyon 595 bin EURO'ya alınan 50 solo otobüs, güçlü ve çevreci motorları, manevra kabiliyetleri ile dikkat çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir