Nisan 9, 2012

Ağır vasıta filolarının kontrolünde Pirelli çözümleri

Pirelli, ağır vasıta filolarının işini kolaylaştıracak ürünler sunmaya devam ediyor. Fleet Check ile filoların lastiklerini düzenli olarak denetleyen Pirelli, CQ24 International hizmetiyle Avrupa genelinde yol yardım hizmeti ve Novateck işbirliğiyle kaliteli kaplama hizmeti sunuyor. Firma yetkilileri bu hizmtlerle ilgili şu bilgileri veriyorlar…

Pirelli’nin geliştirdiği Filo Kontrol Yönetim Sistemi “Fleet Check” lastiklerin düzenli olarak kontrolü için eksiksiz bir çözüm vaat ediyor. Filo Kontrol Yönetim Sistemi ile lastiklerin diş derinliği, basıncı ve çalışma verimliliği Pirelli uzmanları tarafından düzenli olarak takip ediliyor. Ağır vasıta filolarının lastiklerinin etkin takibini ve kontrollerini sağlayan bir lastik işletim sistemi olan Pirelli Fleet Check kapsamında gelişmiş sistemlerle kontrol edilen lastik bilgileri araç başında el bilgisayarına (PDA) kaydedilerek veriler filonun kendisine tanımlanan veri bankasında biriktiriliyor. Toplanan bu bilgiler ışında; kullanımdaki lastiklerin durumu, lastik depo ve stok kontrolü, kullanımdaki lastiklerin on-line maliyet analizleri, performans ve kalite analizleri ve benzeri raporlar oluşturulabiliyor. Pirelli uzman lastik ekibi araçlara takılı ve garajdaki tüm lastikleri kayıt altına alıyor. Araç başında el terminaline kaydedilen bilgiler, önce operatör bilgisayarına sonra da teknik raporlar halinde filo kayıtlı ekranında listeleniyor. Tüm filolar için ayrı ayrı tanımlanan kullanıcı adı ve şifresi sayesinde bilgi güvenliği yüksek seviyede tutuluyor.

CQ24 International: Avrupa yollarında Pirelli Yol Yardımı

Yılın 365 günü 7/24 prensibiyle Avrupa genelinde hizmet veren Pirelli yol yardım arıza hizmeti olarak öne çıkan CQ24 International, çağrı hizmetiyle sadece yol yardımı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda daha kısa onarım süreleri ve etkin prosedür garantisiyle parça ve işçilik maliyeti planlamasına olanak vererek filo yönetimine de yardımcı oluyor. Hizmet kartında bulunan +32 11 300 999 nolu telefonu arayan sürücüye anadilinde cevap veren Çağrı Merkezi, aynı zamanda web sitesi üzerinden de takip olanağı sunuyor. Kayıt altına alınan talebin ardından Çağrı Merkezi sürücüye SMS ile ve filoya e-posta ile olay yerine tahmini varış bildiriminde bulunurken, arıza noktasına servis aracı gönderimi veya mümkün olduğunda en yakın atölyeye ulaşmak için uzaktan yardım sağlıyor. Azami 2 saat içinde arıza mahalline ulaşma taahhüdü ile çalışan sistem tüm işlemlerin internetten takibi dışında filoya mail ile bilgilendirmede bulunuyor. Çağrı Merkezi tarafından filoya direk faturalama yapan sistem evrak işi olmaksızın on-line süreç yönetimi ve İnternet sitesi üzerinden direkt veritabanı ulaşımına da imkan tanıyor.

Novateck ile kaliteli ve güvenli kaplama

Lastiğin tüm kullanım safhalarında eşit Pirelli kalitesi sunmayı hedefleyen Pirelli bu noktada Novateck ile işbirliği yapıyor. Ürün yelpazesindeki tüm lastikleri gerek tasarım, gerekse de karışım itibariyle kaplanabilirliğini sağlayan Pirelli, Novateck Kaplama Sırtları ile ilk ömrünü tamamlamış olan lastiklere tekrar kaplanarak, 2. ömür şansı tanıyor. Pirelli, bulunduğu her pazarda, Pireli kalite ölçütlerine uygun kaplamacıları yetkilendirerek mevcut ağını genişletiyor. Tüm kaplamacı bayilerde lastik ve kaplama kalitesinin aynı olmasını sağlamak amacıyla, tüm kaplama aşamalarını kontrol ederek kalite ölçütlerinin yüksek olmasını sağlayan Pirelli; karkas kalitesinden maksimum fayda sağlarken, km başına maliyetleri de düşürerek filoların lastik maliyetlerinin iyileşmesini sağlıyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir