Kasım 14, 2019

Atlas Lojistik Ödülleri 10. kez sektörle buluştu

Lojistik sektörünün ve iş dünyasının her geçen yıl daha büyük bir ilgiyle sonuçlarını beklediği Atlas Lojistik Ödülleri, 2019 yılında da sektörün önemli ve aynı zamanda başarılı markalarıyla buluştu. Yarışmanın onuncu senesinde tüm dallarda toplam 83 aday yarışırken yeni bir katılım rekoru kırıldı.

 

Lojistik sektörünün medyası ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile 10 yıldır kesintisiz devam eden “Atlas Lojistik Ödülleri” yarışmasının ödül töreni 14 Kasım 2019’da İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı.  Kategorilerin titizlikle belirlendiği, kriterlerin geliştirildiği, hesaplamaların oluşturulduğu, yeni dalların açıldığı ve sektörün her seferinde bir öncekine göre daha da çok ilgi gösterdiği yarışma sonucunda dağıtılan toplam 27 ödül için 83 aday mücadele etti.

 

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende, organizasyon komitesi başkanı İlker Altun bir konuşma yaptı.  “Herkes işini iyi yaparsa, tüm işler iyileşmeye başlar inancıyla çalışan bizler, yaptığımız tüm işlerde olduğu gibi Lojistik Ödülleri Yarışması Atlas için çok çalıştık.” diyen İlker Altun, “Tam 10 yıldır hiç aksatmadan, hep daha ileriye giden bir yarışmayı hayata geçirdik Türkiye’nin taşımacılık ve lojistik sektörü mensuplarının çok iyi şeylere layık olduğuna samimiyetle inanıyorum. Koşullar nasıl olursa olsun çalışan, üreten ve hizmetini aksatmadan sürdüren sektörümüz mensuplarının bu çabaları, her türlü ödülün fazlasına layık.

Bu yüzden, 25 yıllık geçmişe sahip olan Aysberg Basın Yayın ailesi olarak sektörümüzün değerli çalışanlarına; onların katılımı, ilgisi ve desteği ile büyüyen ve itibarı her gün daha da artan, bu sayede ülkemizin sektörümüze yönelik en prestijli ödülü haline gelen Atlas’ı vermekten gurur duyuyorum.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

İlker Altun daha sonra şunları söyledi: “Bazı genel bilgileri paylaşmak istiyorum: Toplam 83 aday yarışmaya katıldı ki bu çok ciddi bir sayıdır. Bu yıl kurumsal verilere ve dayalı olarak ödül verilen 12 kategorideki 32 aday yarıştı. 12 aday ise hayata geçirdiği yenilikçi, lojistik adına ufuk açıcı projesiyle yarışmaya katıldı. 39 aday 6 dalda, internet oylamasıyla ‘yılın en iyisi’ seçilmek için yarıştı.

İnternet üzerinden tam 45 bin 882 oy kullanılmış durumda. Daha önceleri de vurguladığım gibi jüri üyelerimize duyulan güven ile paylaşılan tüm şirket bilgileri bizim için kutsaldır. İnternetten gelen oyların her biri son derece kıymetlidir. Değerlendirmelerimizi yaparken tüm başvuruları ve çıkan sonuçları titizlikle ve büyük bir özenle ele alıyoruz. Tüm yarışmacılara, bize gösterdikleri güven ve ilgi için teşekkür ediyorum.”

 

Toplam 27 Ödül Sahipleriyle Buluştu

 

Ulaştırma belgesine dayalı hizmetler dalında 5 kategoride değerlendirme oldu. Aynı kategoride her firmaya yalnızca bir ödül verilen yarışmanın belgeye dayalı hizmetlere ilişkin ödül değerlendirme sonuçları şöyle gerçekleşti:

 

Yurtiçi Taşıma İşleri Organizatörleri: KILIÇ Grup

Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri: BATU Lojistik

Yurtiçi Lojistik İşletmecileri: CEYNAK Lojistik

Uluslararası Lojistik İşletmecileri: OMSAN Lojistik

Uluslararası Ticari Eşya Taşımacıları: ARKAS Lojistik

Ulaştırma Bakanlığı yetki belgeleri dışında oda, dernek, birlik gibi üyeliklere göre yapılan başvurularda şu sonuçlar elde edildi:

Liman İşletmecileri: MERSİN Uluslararası Liman İşl.

Demiryolu Taşıması Firmaları (Operatörler): OMSAN Lojistik

Demiryolu Taşıması Firmaları (Forwarder): SARP INTERMODAL

Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Forwarder): ORIGIN Lojistik

Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Gemi Sahipleri): OMSAN Lojistik

Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Forwarder): GLOBELINK ÜNİMAR Lojistik

Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Havayolu Taşıyıcısı): TURKISH CARGO

Yarışmada, jüri üyelerinin seçimine bağlı şekilde sonuçlanan Lojistik Proje Ödülleri dalında ise altı proje ödüle değer bulundu:

“Kimyasal Silahlar Sözleşmesi İhracat Uygunluk Belgesinin Blokzincir’e Aktarılması” projesi ile ATEZ Yazılım Teknolojileri

Özbekistan Turakurgan Kombine Çevrim Elektrik Santrali ve Navoi-2 Doğal Gaz Çevrim ve Isı Santrali Projesi ile HAREKET Proje Taşımacılığı

“Toplumda Cinsiyet Eşitliği Kadın Forklift Operatörleri Yetiştirme” projesi ile SARP Lojistik

‘Soğuk zincir için apronda soğutuculu kamyon” projesi ile QATAR Airways Cargo

 

“Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havaalanına Taşınma” projesi ile ARKAS Lojistik

 

“’#MissionResque kapsamında taşımalarla doğal hayatın korunmasına katkı sağlıyor” projesi ile TURKISH CARGO

Aday belirleme ve oylama işlemleri www.lojistikodulleri.com web sitesi kullanıcıları tarafından yapılan online yarışmada ise elde edilen sonuçlar jüri tarafından tescil edildi. 6 kategoride toplam 39 adayın yarıştığı yarışmada, sonuçlar lojistik sektörünün tüm kesimlerinden gelen oylarla belirlendi.

 

Yılın En Beğenilen Lojistik Şirketi: SARP Lojistik

Yılın Lojistik Tedarikçisi: Oregon Teknoloji Hizmetleri

Yılın Lojistik Yöneticisi (Karayolu): Berkcan Danış (Sarp Intermodal)

Yılın Lojistik Yöneticisi (Denizyolu): Deniz Dinçer Memiş (Sarp Intermodal)

Yılın Lojistik Yöneticisi (Havayolu): Kerem Diri (Fevzi Gandur Logistics)

Yılın Depo Yöneticisi:  Osman Teker (Netlog Lojistik)

Bu yıl üçüncü kez verilen “Lojistiğe Katkı Ödülü “nü kazanan dış ticaret şirketleri şunlar:

TOROS TARIM

HAYAT KİMYA

YEŞİLYURT DEMİR ÇELİK END.

 

logitrans Transport Lojistik Fuarı’  dünyanın önde gelen lojistik firmalarını 13’üncü kez İstanbul’da ağırladı

Avrasya bölgesinin en büyük taşımacılık ve lojistik fuarı olan uluslararası ‘logitrans Transport Lojistik Fuarı’ 24 ülkeden 158 firmanın katılımıyla 13-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 13. kez düzenlenen fuarda dünyanın önde gelen lojistik firmalarına iş ortakları ile fikir alışverişinde bulunma, yatırım fırsatlarını değerlendirme ve network imkanı sunuldu.

 

‘logitrans Transport Lojistik Fuarı’ Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerinin lojistik ve tedarik zinciri sektörlerinin karar vericilerini 13-15 Kasım tarihleri arasında 13. kez İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getiriyor.  EKO Fuarcılık ve Messe München ortaklığı EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar bu yıl geçen yıla göre yüzde 16 artışla 24 ülkeden 158 firmaya ev sahipliği yapmakta.  ‘logitrans 2019’a katılan firmaların yüzde 50’sini 24 farklı ülkeden gelen sektör temsilcileri oluşturuyor.  Almanya, İtalya, Fransa, Avusturya ve Litvanya’nın fuara gösterdiği yoğun ilgi Avrupa Birliği ülkelerinin halen Türkiye’nin en güçlü ticaret ortakları olduğunu bir kez daha kanıtlarken fuara devlet teşviki ile pavyon açan ülkeler arasında Kazakistan ile bu yıl ilk kez katılım sağlayan Kanada da yer aldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan EKO MMI İdari Direktörü İlker Altun, logitrans’ın, Avrasya bölgesinin en büyük lojistik fuarı olduğunu belirterek “logitrans özellikle yeni İpekyolu ile bağlantılı olarak ve Türkiye’nin 2023 yılına kadar ihracatını 3 katına çıkarma hedefi doğrultusunda pek çok katılımcı için bir fırsat merkezi. Bu yıl Kanada, ilk kez Avrupa dışından bir ülke olarak logitrans’ta pavyon açtı. Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olan Almanya ile yine uzun soluklu partnerler olan Fransa ve Avusturya da ortak pavyonlar ile temsil ediliyor” dedi.

Messe München Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen konuşmasında, büyük altyapı yatırımları yapan Türkiye’nin kendini Kuzey Afrika ve Güney Doğu Avrupa’ya geçişte Akdeniz ve Orta Doğu’da güçlü bir lojistik üs, yeni İpek Yolu’nun bir parçası ve Çin için lojistik merkez olarak konumlandırmayı hedeflediğini dile getirdi.  Gerritzen, “Türkiye yeni İpek Yolu için Kafkaslar’a olan yakınlığı ile orta koridorda önemli bir rol üstlenebilir.

Türkiye’de demiryolu altyapısının geliştirilmesine yönelik çalışmalar son dönemde hız kazandı.  E-ticaretteki artış hava kargoyu canlandırıyor.  Otomotiv sektöründe yeni tesisler sayesinde üretim hız kazanıyor ve rakamlar artıyor.  Türkiye kendini Avrupa’nın ve global lojistik zincirlerin güçlü bir yapı taşı olarak konumlandırmaya devam ediyor” diye konuştu.

Törende konuşma yapan Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı, Lojistik Bölüm Başkanı Peter Lüttjohann, “logitrans Fuarı Avrupalı komşular arasındaki yakın ilişki ve sektördeki önemini kanıtlamıştır.  Türkiye ile Almanya arasında uzun yıllardır süren ve giderek büyüyen ticaret ve ekonomik işbirliğinin altında şeffaflık yatmakta.  Sektörde iklim değişikliği, dijitalleşme, emisyon gibi zorluklara rağmen dostane işbirliğimiz ile bunların üstesinden gelebileceğimize inancım tam.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım ise fuar açılış konuşmasında, “Hız ve dakikliğin önemli olduğu günümüzde lojistik ve altyapı yadsınamaz bir önem kazanmıştır.  Bakanlığımız çok yakın zamanda demiryollarına 19 milyon Euro yatırım yapmış, 2019 yılı sonuna kadar demiryolu yük taşımasını 32 milyon ton olarak hedeflemiştir.  Büyük İstanbul Tüneli, Karadeniz Ro-Ro hattı, Akdeniz taze meyve sebze hattı gibi yeni projelerimizle sektördeki gücümüzü arttıracağımıza inanıyorum.” dedi.

Tedarik zincirinin tüm katma değerlerini içeren logitrans Fuarı; lojistik sektörünün sıcak gündem konularını ele alacak konferans programı, ticari araçlara özel Truck & Trailer, hava kargoya özel air cargo ve demiryolu taşımacılığını ön plana çıkaran rail cargo bölümleri ile yine dopdolu bir program sunuyor.  Fuara, bu yıl özel davetler, ziyaretçi çalışmaları ve sosyal medya duyurularının odaklandığı otomotiv, perakende, tekstil, kimya ve ilaç sanayilerinden lojistik yöneticileri de içeren 15 bin civarında profesyonel ziyaretçi katıldı.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir