Eylül 28, 2008

Dağıtımcıların lastik giderlerini azaltan teknolojili ürünler Türkiye'de

Goodyear’dan taşımacılara yeni bir lastik serisi

Goodyear, şehirlerarası taşımacılık ve yerel dağıtım işinde çalışan araçlar için 17.5” ve 19.5” jantlarla kullanılmak üzere, KMax teknolojisine sahip yeni bir lastik serisini pazara sunuyor. Lastik serisinin bir kısmı Ekim 2008’de, diğer kısmı ise sonraki aylarda piyasada yerini alacak.

Ekim ayında piyasada olacak lastik ölçülerini; 205/75R17.5 124/122 M, 215/75R17.5 126/124 M, 225/75R17.5 129/127 M, 265/70R19.5 140/138 M oluştururken, diğer aylarda çıkacak lastik ölçüleri şöyle belirtiliyor; 235/75R17.5 132/130 M, 245/70R17.5 136/134 M, 265/70R17.5 139/136 M, 245/70R19.5 136/134 M, 285/70R19.5 146/144 (144/142) M (L).

Yeni lastikler; Goodyear Regional RHS II (Bölgesel Taşımacılık Ön Aks) ve Regional RHD II (Bölgesel Taşımacılık Çeker Aks) lastikleri tüm mevsim şartlarında kullanıma uygun olacak şekilde tasarlandı. Firma yetkililerinin verdiği bilgilere göre; Max Teknolojisi'nin kullanıldığı lastikler rakipleriyle karşılaştırıldığında daha uzun kilometre, iyi yol tutuş ve denge olduğu kadar kuru ve ıslak hava şartlarında artırılmış frenleme performansı ve çekiş sunuyor.Yetkililerin verdiği diğer bilgilere göre lastiklerin özelliklerini şunlar oluşturuyor:

Bölgesel taşımacılık için ön aks lastiği

Yeni Regional RHS II lastiği merkez dişler üzerinde bağımsız bloklar ve diş kenarı ince kanal yapısıyla 17.5” ve 19.5″ lastiklerine özgü geniş bir beş sıra diş kanallı sırt özelliğine sahip. Bağınmsız (Flexomatic) sırt blok yapısı, baskı altında birbirine kilitlenmek ve sırt alanını dengelemek için tasarlanan sırt bloklarını içeriyor; böylece daha iyi ekonomi anlamına gelen daha uzun kilometre yapabilme, ıslak zeminde daha iyi fren performansı ve düzgün yıpranma özelliklerini kazanıyor. Kullanım ömrünü daha da uzatmak için taş tutmayı azaltan kanal geometrisi bulunuyor. Dayanıklılık ve hasar direnci yeni gövde geometrisi ve malzemeleri tarafından iyileştirilmiş bir kuşak yapısıyla birlikte geliştiriliyor. RHD II , RHS II'nin performansına uymak için özel olarak tasarlanmış bir çekiş aksı lastiği olmasına rağmen, RHS II her pozisyonda iyi sonuçlar sağlıyor.

Bölgesel taşımacılık için çekiş aksı lastiği

Yeni Regional RHD II lastikleri jant ölçülerine özgü olan geniş sırt özelliğini içeriyor. İnce kanalların çok sık olması ve merkez dişlerdeki özel blok dağılımı 3 boyutlu blok kilitleme (3D-BIS) ince kanalları ile birleştiriyor. 3D-BIS tarafından buzlu ve ıslak koşullarda mükemmel çekiş ve fren performansı, lastik deseninin lastiğin yol yüzeyiyle buluştuğunu ortaya koyduğu yüksek sayıdaki kenar ile sağlıyor. Blok içerisindeki ince kanallarda bulunan blok kilitleme, iyi tutuş ve dengeyi temin eden sert bir blok sırasını oluşturmak için kenetleniyor.

KMax Teknolojisi

Hem 17.5” hem de 19.5” Goodyear Regional RHS II ve Regional RHD II lastikleri KMax Teknolojisine sahip. KMax Teknolojisi, virajlı yollarda ve göbeklerde yüksek merkezkaç kuvveti, daha yüksek güce sahip motorların ve daha güçlü motorlara ve giderek artan sayıda kullanılan retarder sistemlerine sahip, çok sık dur-kalk şartlarının hüküm sürdüğü trafikte çalışan araçların lastiklerine özgü bir sistem.

Max teknolojisinin çeşitleri

KMax, AirMax ve FuelMax; Goodyear'ın Max teknolojisi ailesini oluşturan üç yeni teknolojisi. Her üç teknoloji de değerli işletme ve çevre koruma faydaları sağlayarak Goodyear'ın yeni nesil kamyon lastiklerini karakterize ediyor.

AirMax Teknolojisi konsepti, bir lastiğin çapını artırmadan içindeki hava hacmini artırmaya yönelik bir sistem. Bu sayede artırılmış yük kapasitesi, daha düşük işletme maliyeti ve daha az yol hasarının da içinde bulunduğu pek çok yararlar sağlıyor.

FuelMax Teknolojisi uzun yol lastiklerine özgü ve bu lastikler için yapılan tasarım ve malzeme özelliklerinin bileşimi. Bir yandan daha uzun kilometre ve ıslak zeminde daha iyi fren performansı sunarken, diğer yandan yakıt tüketimini ve emisyonu düşürüyor.

KMax Teknolojisi bölgesel taşımacılık uygulamalarına özgü. Lastik kilometresi maksimizasyonu, geniş bir uygulama yelpazesine olanak sağlamak ve kilometre başına maliyeti düşürmek için benzin tüketimini düşürme amaçlarına yönelik olarak geliştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir