Ekim 26, 2010

EMS Mobil Sistemler'in yeni hasta nakil ve acil müdehale araçları

Almanya’nın Leipzing kentinde düzenlenen Uluslararası Yangın Emniyeti ve İlkyardım Servisleri Fuarı Interschutz’da, Türkiye’yi temsil eden birkaç üstyapı firması arasında yer alan Ankaralı üretici; EMS Mobil Sistemler ve Hastane Malzemeleri AŞ, fuarda yeni ürünleri ile göz doldurdu.

Hasta nakil araçlarında, insan sağlığının acil bir şekilde koruma altına alınmasının ve bu hizmetin güvenli, konforlu, hızlı ve tam donanımlı olarak yerine getirilmesinin büyük önem taşıdığı bilinciyle üretim yapan EMS Mobil Sistemler, gelişmiş donanımlara sahip ambulans ve mobil sağlık araçları ile ülkemiz üreticilerinin dünya kalitesinde üretim yaptığını da Avrupa’ya bir kez daha göstermiş oldu.

EMS’nin üretim merkezi Ankara-Sincan'da bulunuyor. 5 bin metrekaresi kapalı, 10 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu fabrikada; klasik, kutu, paletli ve lastikli ambulanslar, yoğun bakım ve röntgen araçlarının yanında mobil sağlık midibüsleri, otobüsleri ve dorseleri üretiliyor.

Firma ayrıca, Türkiye’de ilk defa “10 G Crash“ güvenlik testlerinden başarıyla geçen firma olmasıyla da dikkat çekiyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü için 75 adet tam donanımlı acil yardım ambulansı üreten ve yurt içi satışlarına istikrarlı bir şekilde devam eden EMS Mobil Sistemler; Bulgaristan, Moldova, Cezayir, Mısır, Nijerya, Romanya, Rusya, Türki Cumhuriyetler gibi birçok ülkeye önemli miktarda ihracat da gerçekleştiriyor.

Mobil İşitme Tarama Aracı

Oda duvarları ses ve ısı yalıtımlı malzeme ile kaplanan araçta; araçtan bağımsız klima ve ısıtma sistemi, araç park edildiğinde otomatik çalışan hidrolik sabitleme ve dengeleme sistemi, odalar arası haberleşmeyi sağlayan telefon, personel için yolcu koltuları ve dinlenme alanları, işitme kabini, işitme test cihazı, özel izolasyonlu muayene odası, araç dışarıdan 220 volt elektrik ve internet girişini sağlayan giriş prizleri ve uzatma kablosu, odalarda uygun alanlara foamboard malzemeden dolaplar, masalar ve çekmeceler, hasta muayene masası ve ekipmanları ile özürlü hastalar için lift sistemi bulunuyor.

Mobil Treyler Ameliyathane

EMC'nin en dikkat çeken araçlarından biri yeni treyler ameliyathanesi.

Aracın içinde gerekli steril ortamın oluşması için bütün oda tabanları antibakteriyal, su geçirmez, yıkanabilir malzeme ile kaplanmış. Hastane tipi hepa filtreli klima ve ısıtma sistemi bulunan aracın arka girişinde engelliler için lift sistemi bulunuyor.

Odalar arasındaki geçiş fotoselli ve şifreli kapılarla sağlanırken, haberleşme sistemi ve internet bağlantısı da mevcut. Teknik odada; 30 kVA kapasiteli jeneratör sistemi, elektrik kumanda panosu ve sigorta kutuları, tıbbi gaz tüpleri ve gaz santrali, teknik malzeme dolapları bulunuyor. Ameliyathane odası çok fonksiyonlu ameliyat masası, soğuk ışık özellikli ve fonksiyonel ameliyat masası ışığı, tekerlekli sehpalar, tıbbi gaz prizleri, aspirasyon ve ventilasyon prizleri, tıbbi monitörler ve duvar tipi negatoskopla donatılmış. Yoğun bakım odasında ise; fonksiyonel yoğun bakım yatakları, hasta başı tıbbı monitörleri, elektrik sistemi ve tıbbi gaz sistemi mevcut.

Mobil Röntgen Aracı

Sağlık taramalarında ihtiyaç duyulan tahlillerin veya testlerin yapılması için uygun özellikteki teçhizatla donatılan gezici röntgen aracı üç odadan oluşuyor. Araçta, odalar arası haberleşmeyi sağlayan telefon sistemi ve araçtan bağımsız klima sistemi bulunuyor. Araç zemini su geçirmez, antibakteriyel malzeme ile kaplanıyor.

Araçta; personelin konforu ve güvenliği için yolcu koltukları ve kurşunlanmış kıyafetler, röntgen odası duvarlarında uluslararası standartlara uygun kurşun kaplama, zemin havalandırma aspiratörü, dijital röntgen cihazı ve aksesuarları, akciğer statifi ve dijital flat panel detektör, röntgen filmleri için dijital printer, hasta muayene masası ve ekipmanları ve özürlü hastalar için lift sistemi bulunuyor.

Dört Hasta Nakil Ambulansı

Çoklu yaralanmalar ve hasta taşımalarında kullanılan ambulansla 4 hasta yatarak, 2 hasta oturarak olmak üzere toplam 6 hasta taşınabiliyor. Kullanıcı isteğine göre ayarlanabilen hareketli mekanizmalar sayesinde 4 hasta da gerektiğinde tek personelle ambulansa yetiştirilebiliyor. Klima sistemine ilaveten arka kapıda hava perdesi bulunan aracın içinde standart olarak; tepe lambası, yan lambalar, siren anons sistemi, aydınlatma projektörleri, ledli sistem çift modlu floresan lambaları ve spot lambaları yer alıyor. Ayrıca araca müşteri isteğinde göre yazı, şeritleme ve işaretleme uygulanabiliyor.

Mobil Ameliyathane ve Yoğun Bakım Aracı

Basit genel cerrahi müdahalelerin yapılabilmesini mümkün kılan donanım ve teçhizata sahip olan araç içinde; ameliyat masası, anestezi cihazı, oksijen, azot ve basınçlı gazdan oluşan oksijen ve emiş sistemi, cerrahi aspiratör ve ameliyathane lambası bulunuyor. Aracın operasyon sırasında dengesinin bozulmaması, durağan kalması için denge lifleri kullanılıyor. Aracın elektriği 220V AC şehir şebekesi elektrik enerjisi ve 12V DC elektrik enerjisi sistemi ile sağlanıyor. Dışardan elektrik enerjisi verilmediği durumlarda da ihiyaç duyulan gücün karşılanması için 7,5 kVA'lık jenaratör bulunuyor. Medikal ekipman ve cihazlar için kullanılan dolap sistemi PVC esaslı, suya dayanıklı, antibakteriyel Foamboard malzemeden üretiliyor. Yan kaplama ve tavan kaplamaları da antibakteriyel özellikte ABS malzeme ile kaplanıyor. Zemin kaplama malzemesi olarak epoksi reçine kullanılıyor. Ayrıca yan duvarlar da zeminden itibaren 10 cm yükseklikte bu malzeme ile kaplanarak yekpare hale getiriliyor.

Comfort Tip Ambulans EA-400

TS EN 1789 standardına uygun üretilen bu hasta nakil (A1 ve A2 tipi), acil yardım (B tipi) ve yoğun bakım (C tipi) aracının özellikleri şöyle sıralanıyor: Araç üzerinde gelişmiş LED tepe lambaları ile yanlarda ikaz lambaları bulunuyor. Siran sistemi değişik modlarda çalışıyor ve sürücü tarafından kontrol ediliyor. Kaymaz zemin, anti bakteriyel ve yıkanabilir. Ses ve ısı izolasyonlu araçta destek sacları bulunuyor. Aracın sol yanında; tek parça ABS kaplama, fonksiyonel doktor koltuğu, oksijen tüp dolabı, oksijen ve emiş sistemi ve tıbbi cihaz dolabı yer alıyor. Sağ yanında da tek parça ABS kaplama, fonksiyonel doktor koltuğu, sandalye sedye dolabı ve omurga tahtası bağlama aparatları var. Kalıp sistemi ile yuvarlatılmış köşelere sahip araç kabinin ön bölümünde, foamboard malzemeden çekmeceli malzeme dolabı, seperatör koltuğu bulunuyor.

Tavanda serum askılıkları ve personel için tavan tutamakları bulunan aracın diğer donanımları: ‹nvertör, redresör ve ikinci akü sistemi, mazotlu bağımsız kalorifer, dahili haberleşme sistemi, araç dışı 220 volt elektrik girişi ve uzatma kablosu, arıza ihbarlı dijital elektrik panosu ve güvenlik şalteri vb…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir