Mart 27, 2010

İSKİ ve İETT'de personel eğitim çalışmaları devam edecek

Marmara Belediyeler Birliği, İSKİ personeli için geniş kapsamlı Kamu İhale Kanunu eğitimi, İETT personeline de  Kişisel Gelişim Seminerleri düzenledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin eski akademisyenleri İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir ve İETT Genel Müdürü Doç. Dr. Hayri Baraçlı, teknik eğitimlerin de kişisel gelişim seminerlerinin de devam edeceğini ve personelin daha kalifiye bir hale gelebilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

İSKİ'ye KİK eğitimi

İSKİ personeline yönelik olarak Kamu İhale Kurumu Başkanlığı’nca desteklenen eğitimin açılış konuşmasını KİK Daire Başkanı Oğuz Çalık yaptı. Çalık, İSKİ gibi ciddi yatırım yapan bir kamu kurumunun, bu tür eğitimlerle, ihale yönetimi konusunda daha iyi noktalara gelebileceğini açıkladı. Kamu İhale Kurumu (KİK) Uzmanları Cumhur Sezer ve Dursun Ali Demirboğa ile KİK Grup Başkanları Ayhan Akyazı ve Emrah Kadri Erdem’in verdiği seminerlere kendisi de katılan İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir, eğitimden duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin de eğitimci olduğunu ve düzenli eğitim programları ile İSKİ personelinin performansının yükseltileceğini belirten Prof. Dr. Demir, “Personel eğitimine büyük önem veriyoruz. KİK eğitimlerinin ardından, tüm İSKİ personeline yönelik, kişisel gelişim seminerleri de düzenlemeyi planlıyoruz. Programı düzenleyen Marmara Belediyeler Birliği’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

İETT’de kişisel gelişim çalışmaları

İSKİ’ye KİK eğitimi veren Marmara Belediyeler Birliği tarafından, eşzamanlı olarak İETT personeline de eğitim programı düzenlendi. Ankara Kızılcahamam Termal Tesisleri’nde iki gün süren eğitim kapsamında kişisel gelişim, kriz yönetimi, stresle başa çıkma yolları, ekip ruhu ve ekip çalışması hakkında detaylı bilgiler verildi. Kişisel Gelişim Uzmanı Füsun Paşa tarafından verilen seminerlerin ardından, katılımcılara Marmara Belediyeler Birliği tarafından sertifika dağıtıldı. Eğitimin son gününde telefonla salona bağlanan İETT Genel Müdür Doç. Dr. Hayri Baraçlı: “Amacımız İstanbul halkına en iyi hizmeti vermek. İETT’de değişimi yakalayabilmek için eğitim programlarına azami özen gösteriyoruz. Kişisel gelişim seminerleriyle başladığımız bu değişim sürecine, yöneticisinden personeline kadar herkesin katkıda bulunmasını istiyoruz” dedi.

İETT personeline verilen eğitimde konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Füsun Paşa, “Başımıza iyi şeylerin gelmesini istiyorsak iyi şeyler düşünmeli, iyilikleri çağırmalıyız. Her sabah uyandığımızda güne iyi dileklerle başlar ve her yeni günden güzel şeyler beklersek, başımıza iyi şeyler gelir. Çünkü insan neye inanırsa, onu yaşar. Bunun için de tüm olumsuz düşünceleri bir yana bırakıp olumlu etiketleri kendimize yapıştırmalıyız.

Gün içerisinde zamanımızın ancak yüzde 40’ını verimli şekilde kullanabiliyoruz. Geriye kalan yüzde 60’lık kısım ise netleşmeyen hedefler, ertelenen işler ve plansızlıklar yüzünden harcanır gider. Bu durumdan kurtulmak için günlük plan yapmalıyız” diye konuştu.

Verimlilik üzerine yapılan araştırmaların günün en verimli saatlerinin sabah 10-12, öğleden sonra 14-16 arası olduğunu gösterdiğini söyleyen Paşa, başarının bir anahtarının da hayır diyebilmekten geçtiğini belirterek “Hep evet demek, kimseyi kırmamak başarı getirmez. Hayır demeyi de öğrenmelisiniz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir