Ekim 26, 2009

Michelin toplam performans yönetimiyle araç lastiklerinin ömrü uzuyor

Michelin, doğru lastik yönetimi ile lastiklerin ömrünün artırabileceğinin altını çiziyor. Fima yetkilileri Michelin, Toplam Performans Yönetimi çerçevesinde, Michelin markasına özel olarak uyguladıkları diş açma ve kapama tekniği sayesinde lastiklerin kilometre ömrünü 2.5 kata kadar artırıyor. Yol tutma kapasitesini artırıyor. Lastik bu az aşınma döneminde, daha düşük yuvarlanma direnciyle, yakıt ekonomisine de katkı sağlıyor. Diş açılmış lastiğin yuvarlanma direncinde elde edilecek %20’lik bir düşüş, yakıt tüketimini %6’ya kadar azaltıyor. Genellikle uzman bir bayi tarafından uygulanan diş açma  tekniğinde; lastiğin sırt desen derinliği 3-4 mm’ye indiğinde, bir teknisyen ısıyla çalışan özel bir alet ile diş açarak orijinal deseni yeniden ortaya çıkarıyor.

Diş açmanın yanı sıra lastiğin ömrünün uzatılması için tabi tutulabileceği bir diğer uygulama da yeniden kaplama methodu. Michelin patentli özel kaplama teknolojisi (Recamic ) ile Michelin karkası, yeni lastik ömrüne tekrar kavuşuyor. Michelin’in tüm bu çalışmalarıyla esas olarak kullanıcılarının lastiklerinden optimum performansı alabilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Recamic soğuk kaplama prosesi

Proje, taşımacılık şirketleri için özel avantajlar sunuyor. Her ebat için ayrı bir kalıp gerektirmeyen Michelin Recamic prosesi, aynı karkas için çok çeşitli sırt bandı desenleri sunarken, farklı modellerin karkasına aynı desenleri de uyarlayabiliyor. Hem tasarım hem de derinlik bakımından optimize edilmiş sırt bandı desenleri, kamyon nasıl kullanılırsa kullanılsın mükemmel sonuç sağlıyor. Bu performans geliştirilmiş karbon karası ve yüksek oranda doğal kauçuk içeren Recamic kauçuk bileşenleri sayesinde gerçekleşiyor.

Michelin tarafından üretilen soğuk, hazır vulkanize sırt bantları optimize edilmiş tasarımları kavrama, çekiş ve düzgün aşınma sağlıyor. Kullanılan bileşenler aşınma, hasar, ısınma ve sürtmeye dayanıklılık dâhil, farklı performans özellikleri arasında en iyi performansı sunuyor. Ayrıca, dönüş direncini azaltarak yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonunun azaltılmasına yardımcı oluyor.

Avrupa’da işletmelerin yüzde 80’den fazlası kaplamalı lastik kullanıyor

Michelin yetkililerinin verdiği bilgiye göre; Avrupa’da, taşımacılık şirketleri işletme maliyetlerini düşürmeye çalıştıkça, kaplamalı lastiklere olan talep gittikçe artıyor. Daha şimdiden Avrupa otobüs işletmecilerinin ve karayolu nakliyecilerinin yüzde 80’den fazlası kaplamalı lastik kullanıyor.

Michelin Dayanıklılık Teknolojileri

Michelin’in ağır vasıta lastikleri alanında öne çıkan teknolojilerinden biri de “Michelin Dayanıklılık Teknolojileri”. “Michelin Dayanıklılık Teknolojileri”nde sırt desenini ve lastik mimarisini doğrudan etkileyen devrim niteliğinde birçok teknoloji birarada kullanılıyor. Patentli Michelin teknolojilerinden oluşan bir sistem olan ve 5 yıl için 400 Milyon Euro’luk yatırım yapılan teknoloji, lastik performansında yüzde 50’ye kadar artış sağlıyor.

Kaplama Kamyon lastikleri ve Çevre

Orijinal karkas, sırt kuşakları ve diğer malzemelerin büyük kısmını koruyarak, yeni bir lastiğe kıyasla yüzde 70 ila 80 daha az kauçuk kullanılmasını sağlayan Recamic kaplama uygulaması, doğal kaynakları koruyor. Ayrıca, lastik ömrünün uzaması ve kaplamanın geliştirilmesi; geri kazanılması gereken hurda lastik sayısını da önemli ölçüde azaltıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir