Aralık 14, 2013

Otomotivde tasarım heyecanı üniversitelerde başladı

Otomotiv endüstrisinde katma değeri artırmayı, tasarıma yeni boyutlar katmayı hedefleyen Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB)  ‘3. Geleneksel Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı’ ve ‘3. Geleneksel Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması’nda heyecan başladı. Yarışmaların tanıtımı ve öğrencilerin ilgisini çekmek için başlayan üniversite ziyaretlerindeki toplantılara bugüne kadar 450 öğrenci katıldı. Önümüzdeki günlerde devam edecek ziyaretlerde yüzlerce öğrenciye daha ulaşılması hedeflenirken, toplantılarda gençlere otomotiv endüstrisi için Ar-Ge, tasarım ve inovasyonun önemi anlatılıyor.

Öğrencilerin katılımı teşvik ediliyor

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinatörlüğünde ve OİB’in organizasyonuyla düzenlenecek yarışmalarda Türk otomotiv endüstrisini geleceğe taşıyacak inovatif tasarımlar ve projeler aranırken, bunların üniversite sanayi işbirliğiyle gelişmesinin önemi üzerinde duruluyor. OİB’in organize ettiği “3. Geleneksel Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı” bu yıl ‘Parçaları Buluşturan Pazar’ sloganı ile, “3. Geleneksel Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması” ise ‘Tasarım Yoluna Çık, Yolun Açık’ temasıyla gerçekleşecek.
Yarışmalara gençlerin ilgi göstermesine büyük önem veriliyor. Yarışmaların tanıtımı ve gençlerin bu konuda ilgisini çekebilmek için kasım ayında başlayan ziyaretler, Karabük, Fırat, Atılım, Gazi, Başkent, Okan ve Boğaziçi Üniversitelerine yapıldı. Toplantılara 450 öğrenci ve bölüm akademisyenleri katılarak Ar-Ge, inovasyon ve tasarım alanında proje uzmanlarınca bilgilendirildi ve yarışmalara katılımları yönünde teşvik edildi.

7 üniversite ziyareti sırada

Üniversite ziyaretlerine ara vermeden devam edecek olan OİB, 16 Aralık 2013’te Marmara Üniversitesi ve Işık Üniversitesi’nde, 17 Aralık’ta Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, 18 Aralık’ta Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 19 Aralık’ta Cumhuriyet Üniversitesi’nde, 26 Aralık’ta ise Osmangazi ve Anadolu Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenler ile bir araya gelecek. Bu ziyaretler kapsamında okullardaki Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği Bölümleri ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri hedefleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir