Ekim 14, 2019

Standarttan daha uzun yarı römorklar için sağa dönüş asistan sistemleri Almanya’da mecburi oluyor

Almanya’da 2020 yılından itibaren normal standartlardan daha uzun olan römorklarda sağa dönüş asistan, destek sistemleri mecburi olacak. Bunun anlamı ise uzun römorklar şimdiden itibaren Almanya da bu zamana kadar gidemedikleri karayollarını kullanabilecekler.

Uzun römorklar için şimdiye kadar yapılan pilot sürüşler sonucan alınan kararlara istinaden ulaştırma bakanlığı sürekle olarak uzun römorklara daha fazla karayollarından sürüş imkanı tanıyor.

Alman Ulaşım ve dijital altyapı Bakanı Andreas Scheuer kamyon yön sinyal asistan sistemlerinin hayat kurtardığını ifade ediyor. Bu yüzden 2020 yılından itibaren Almanya da ekstra uzun römorklar sağa dönüş asistan sistemlerini kullanmaya başlayacak.

Tüm bunların bu kadar dallanıp budaklanmasının sebebi ise Avrupa yasalarında standarttan daha uzun özel römorklar için yasal düzenlemelerin olmaması neden oluyor. Bu yüzden Alman ulaştırma bakanlığı ulusal çapta ilave teknik şartlar oluşturuyor.

Bu sayede Almanya sağa dönüş asistan sistemlerinde şu anda Avrupa Birliğinden daha hızlı hareket eden ülke konumuna girmiş bulunuyor.

  1. değişiklik düzenlemesindeki en önemli değişiklikler bunlar oluyor. Ayrıca 450 karayolu etabı daha uzun römorklar için elverişli listeye alınıyor.

Baden-Württemberg ve Bremen eyaletleri de uzun römorklar için tüm karayolu ağlarını açmış durumda bulunuyor. (uzatılmış standarttan daha uzun olan yarı römorklar burada söz konusu olanlar).

2020 yılının 1.Temmuz tarihinden itibaren Almanya da yeni uzun yarı römorklar dönüş sinyal ve görüş sistemleriyle mecburi olarak donatılmak zorunda kalıyorlar.

Şu anda var olan ekstra uzun yarı römorklarda 1.Temmuz. 2019 tarihinden itibaren sağa dönüş sinyal ve görüş sistemleriyle donatılmak zorunda kalıyor.

Şimdi Almanya da bazı eyaletler bu tarihden önce yasakları devreye sokmak için parlamentolarında çalışmalar yapıyor. Bavyera eyaletinde SPD partisinden milletvekilleri Bavyera parlamentosundan bu yasaları önceden çıkarmaya çalışıyor. Avrupa Birliği ülkeleri çapında böyle bir yasak 2024 yılından itibaren yürürlüğe gireceği için, bu tarihin çok geç olacağı düşünülüyor. Şu anda Viyana da bu yasak kesinleşmiş değil ama olacak gözüyle değerlendiriliyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir