Nisan 26, 2010

TestIstanbul 2010 yazılımda kalite sorununa çözüm arayacak

6-7 Mayıs 2010 tarihlerinde düzenlenecek TestIstanbul 2010 Konferansı, yazılım dünyasının seçkin isimlerini konuk edecek. Konferansta, yazılım performans testinden, iş analizi ve yazılım test süreçlerinin ilişkisine kadar pek çok konu ele alınacak.

Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilecek konferasnta “Yazılım Testi: İş ve BT Arasındaki Kalite Köprüsü” teması işlenecek. Konferans, Türkiye'nin bilişimle kalkınma vizyonuna destek verilmesini ve İstanbul'un yazılım testi ve kalite alanında uluslararası bir marka olarak tanınmasını hedefliyor.

İki gün sürecek konferanın programı ise şu şekilde:

Birinci gün

Uluslararası konuşmacıların sunumlarının yanı sıra çok sayıda seminer ve çalıştaya da ev sahipliği yapılacak. ISTQB Eski Başkanı Rex Black ve IIBA Worldwide Yönetim Kurulu Üyesi Kevin Brennan, birer açılış konuşması yapacaklar.

Konuşmaların ardından paralel oturumlara geçilecek:

13:30-14:20: Intel Yetkilisi Assar Badri, “Yazılım Performans Testi” konulu sunumunda, performans ölçütlerinin yazılım kalitesi üzerindeki etkisini ele alacak. Boğaziçi Üniversitesi'nden Ayşe Tosun ve Ayşe Bener, sunumlarında, yazılımda güven oluşturmanın püf noktalarına değinecekler.

14:30 – 15:20: Bankasya Yetkilisi İbrahim Ulusoy, temel kalifikasyon süreçlerine pratik yaklaşımlar konulu bir sunum yapacak. Devlet Planlama Teşkilatı'ndan Müjgan San, kurumsal bilgi ve bilgi politikası modeli konularına değinecek.

16:10- 17:00: Turkcell Teknoloji Yetkilileri Mesut Akşahin ve Levent Arabul, sunumlarında, yazılımda kalite sağlama sürecini anlatacaklar. Türkiye Finans Katılım Bankası Yetkilisi Fatma Molu, sunumunda, yazılım testi yapan kurum ya da kişinin performansının nasıl değerlendirilebileceği konusunu işleyecek.

İkinci gün

Konferansın ikinci gününde, Capgemini Yöneticisi Murat Aksu ve “User Acceptance Testing: A Practical Approach” (“Kullanıcı Onay Testi: Pratik Bir Yaklaşım”) kitabının yazarı James Windle, birer açılış konuşması yapacaklar. İkinci günün paralel oturumlarında da yazılım testi ve kalite üzerine çeşitli sunumlar gerçekleştirilecek:

10:30-11:00: Vestel Teknoloji Yetkilileri Tarkan Tekcan, Mustafa Çallı ve Duygu Metin, Ar-Ge safhasında tüketici elektroniği ürün testlerinde çok katmanlı test yönetimi ve otomasyon sistemi uygulanmasının gerekliliği üzerinde duracaklar.Paderborn Üniversitesi'nden Barış Güldalı ve Stefan Sauer, test araştırmalarının üniversiteden endüstriye aktarılması süreciyle ilgili deneyimleri paylaşacaklar.

14:00- 14:50: Maxmin Yetkilileri Ron Meyer, Gerben de la Rambelje ve Mustafa Canbaz, etkili toplam kalite yönetiminin yedi ilkesini anlatacaklar. TÜBİTAK yetkilileri Savaş Öztürk, Altuğ Uzunali, Mehmet Gencer, Esma Kılıç ve Çiğdem Ölmez, dağıtık simülasyon sistemlerine yönelik test ortamları konusunda bilgi verecekler.

16:00- 16:50: Turkcell Teknoloji'den Pınar Arslan Aygun, hataları ilk safhalarda bulmak suretiyle maliyetlerin düşürülmesi konusunu ele alacak. Softwaretest Worx Yetkilileri Andrew Soundranayagam ve Ashish Usman, hatalardan ders alınması konulu bir sunum yapacaklar.

HP, IBM, Halkbank, Keytorc, Turkcell Teknoloji, BThaber ve Hürriyet sponsorluğunda gerçekleştirilecek TestIstanbul 2010 Konferansı hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için www.testistanbul.org adresi ziyaret edilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir