Ocak 15, 2011

UND'nin yeni başkanı Ruhi Engin Özmen oldu. 36. Kongre gerçekleşti

UND 36. Genel Kurulu'nu 15 Ocak 2011 tarihinde Cevahir Otel'de gerçekleştirdi. UND Yönetiminin istifasının ardından gerçekleştirilen bu Olağanüstü Kongre'ye 1500 UND üyesinden 224 üye katıldı. Genel Kurul İzzet Salah'ın konuşması ile açıldı. Genel Kurulda divan başkanlığına Çetin Nuhoğlu, divan üyeliklerinde ise Ertuğrul Tarhan ve Ali Yüksel yer aldı.

Bekenenden yaklaşık 3 ay önce yapılan olağanüstü kongre, olağan koşullarda gerçekleşti. Gündeme harfiyen uyulan kongrede önemli bir tartışma oluşmadı.

 

Kongre boyunca rakamsal ifadeler ve değerlendirmelerle sektörün önemi konuşmacılar tarafından gündeme getirildi, UND üyeleri de görüş, öneri ve değerlendirmelerini sundu. Önemli bir tartışmanın yaşanmadığı kurulda denetim kurulunun raporları okunup oy çoğunluğu ile ibra edildi. Yönetim kuruluna seçilen üyeler kendi aralarında bir işbölümü yaptı. Seçime giren listede bir süpriz yaşanmadı ve UND'nin 5. Başkanı Mars Logistics firmasından Ruhi Engin Özmen başkan seçildi.

 

UND İstifaya neden olan yaklaşık 8 milyon Euroluk borç hakkında üyelere bilgi verildi. Bu borcun 2 milyon Euro'sunun ödendiği ve kalanların bir takvim ile yapılandırıldığı belirtildi. UND ve RODER'in birleşmesinin ise bu gelişmeyi etkilemediği ifade edildi. Kurul süresince Çetin Nuhoğlu, divan başkanı sıfatı ile zaman zaman açıklayıcı konuşmalarda bulundu. Önemli bir tüzük değişikliği oluşmadığı kurulda Sadece daha önceki yıllarda 3 yılı aşmış  üyelerin yönetim kuruluna girebileceğine dair madde değiştirildi. Bu değişikliğin gerekçesi olarak da dernekler masasının uyarısı ve temsil edilen üye firmanın, kişiden ziyade ön planda tutulmasının göz önüne alınması gerektiği vurgulandı.Yönetim Kurulunun oluşmasında İstanbul merkezli büyük nakliyeciler ve Anadolu'da nakliyenin gelişmiş olan illerinden gelen temsilciler yer aldı. Nakliyeciler arasında uyumlu bir yönetim kurulunun oluşmasında UND'nin çalışma gruplarının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Gaziantep'ten Şahin Nakliyat,  Kayseri'den ABC Lojistik, Mersin'den Açıkgöz gibi bulunduğu kentin önemli nakliye firmaları kurulda bölgelerini başarıyla temsil ettiler.

Nuhoğlu hizmete devam edecek

Kurulun divan başkanlığını yürüten Çetin Nuhoğlu, UND'nin eski bir başkanı ve nakliye camiasının bir neferi olarak, bu yeni süreçte de yurtiçi ve uluslararası nakliyecilerin hizmetinde olmaya devam edeceğini ve bundan şeref duyacağını bildirdi.
Özellikle Türkiye'nin 2023 yılı vizyonuna vurgu yapan Nuhoğlu, Türkiye'nin 500 milyon dolar ihracat ve 700 milyon dolar civarında da ithalat yapmasının beklendiğini, bunların gerçekleşmesi için de daha çok aşımaların yapılması gerektiğini kaydetti.

Nuhoğlu, bu gelişmenin yabancı nakliyeciler ile değil, ancak Türk nakliyecisinin yapacağını belirterek bu konudaki uyumlu çalışmaların hızlanmasıir uyumun sağlanması gerektiğindne bahsetti. 2023 yılına kadar olan 12 seneyi de bu vizyon ile değerlendirmelerini istedi.

Özmen: Mücadele sürecek

UND'nin yeni Başkanı Ruhi Engin Özmen ise ilk konuşmasında gösterilen katılım ve ilgi için teşekkür etti. Tüm dünyada nakliyecilerin sorunlarının benzer olduğunu, girdi maliyetlerinin yüksekliğinden bahsederek nakliyecielrin sırtlarındaki yükün taşıdıkları yükten daha ağır olduğunu vurguladı.  Yeni yönetimin ihtiyaçlara cevap evrecek bir planda çalışacağını belirtti. Nakliyeciliğin bir organizma gibi yaşadığını, 24 saat çalıştığını ifade eden Özmen nakliyecilerin girdi maliyetlerinin düzelmesi ve yollarının açılması için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

UND üyeleri ve  yöneticileri UND-RODER birleşmesi öncesinde ortaya çıkan UND Deniz A.Ş'nin faaliyetlerinin durması ve oluşan ekonomik kayıp sonunda UND'nin Deniz A.Ş için verdiği güvenceden dolayı icra takibine uğraması vw yönetim kurulundan 6 üyenin istifa etmesi gibi özel koşullarda gerçekleşen kongrede gerek üyeler, gerekse kongre sürecinin hazırlığında uluslar arası nakliyeciler iyi bir kriz yönetimi ortaya koydular.

Uluslar arası nakliyeciler uzun sönemli hedeflerinin gerçekleşmesine yönelik bir kaos ortamı ya da UND RODER birleşmesini engelleyecek bir oluşuma meydan vermediler.

Önümüzdeki dönem yeni yönetim kurulunu özellikle çalışma alanları arasında özellikle asya ortadoğu taşımaları konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirecek. Yeni RO-RO hatlarının oluşumu ile birlikte uluslar arası nakliyenin klasik sorunlarına çözüm bulmaya çalışacaklar.

UND'nin ve de uluslar arası nakliyecilerin uzun süredir gündeminde olan parlamentoda ve hükümette daha fazla temsil edilme ile daha etkin olma isteği de kongre kulislerine sıkça dile getirildi. Bazı üyeler Çetin Nuhoğlu'nun konuşma performansı,sorunları bilmesi, kriz aşmada ve sorun çözmede gösterdiği başarılı performans ile nakliyecileri bundan sonra parlamentoda temsil etmesi gerektiğini dile getirdiler.

 
Yeni Yönetim Kurulu listesi, aşağıdaki biçimi ile blok liste olarak oylandı. Genel kruula katılan 224 üyenin 189'u oy kullanarak yeni yönetimi görevlendirdi. Yönetimin oluşmasından sonra yapılan ilk toplantıda görev dağılımı sonunda başkan, sekreter, sayman ve başkan  yardımcıları da belirlendi.

(Listede görev dağılımı resmi olmayan sonuçlar yer alıyor)

1 Ruhi Engin Özmen (Mars ) BAŞKAN
2 Adnan Ağaçlı (Ağaçlı)
3 Ahmet Muslul (Ekol)
4 Ali Şükrü Okur (Okura)
5 Bahattin Karakuş (Karakuş) Başkan yardımcısı
6 Edip Bakımcı (Bakımcı) Sayman
 
7Engin Ergin (Özay)
 
8 Erdal İlhan (Erdal İlhan)
 
9Ergün Bilgin (ABC)
10 Fevzi Çakmak (Plastnak) Genel Sekreter
 
11 Kamil Barlın (Barsan)
12 Memik Hilmi Taner (Şahin)
13 Mustafa Açıkgöz (Açıkgöz)
 
14 Mustafa Yılmaz (Cemay)
 
15 Necmi Çobanoğlu (Simtrans)
 
16 Necdet Yazar (İznak)
 
17 Şahap Çak (Nedlloyd Road)
18 Şerafettin Aras (Hilal Trans) Başkan Yardımcısı
19 Tahir Aydoğan  (Özsancar)
20 Tamer Türker (Türker)
21 Tevfik Fikret Kutan (Tan Transport) Başkan Yardımcısı
22 Zahit Sağlık (Susa) Başkan Yardımcısı
 
 DENETLEME KURULU
 
1 Ayşe Durmaz (Transcan)
2 Fahri Nalçacı (Nalçacılar)
3 Hakan Yılmaz (Greeneks)
 
Yedekler
Ekrem Karaoğlu (Eksa)
Hantemir Güneş (Güneşler)
Murat Külek (Armer)
 
 YÜKSEK HAYSİYET DİVANI

1 Ali Osman Ulusoy (Ulusoy Karadeniz
2 Alli Çiçekli (Martaş)
3 Ahmet Kınacı (Sitnak)
4 Bedirhan Orak (Köknar)
5 Mehmet H Çelikcan (Canmar)
 
1 Çetin Çimağil (Toros)
2 Y. Erman Tüfekçioğlu (Özer)
3 Emir Hüseyin Akın (MNG)
4 Ali Çetin Varol (Mavi Trans)
5 Murat Varol (Mavi Transport)
 
 
 
 YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ

 
1 Tamer Dinçşahin (Triosped)      
2 Abuzer Yavuz     (Ozduy)
3 Cemalettin Tut (Kartal)
4 Ertuğrul Alışan (Alışan)
5 Hakan Keleş (Transer)
6 Haluk Ündeğer (Ünsped)
7 Hüseyin Sandıkcı (Karadeniz)
8 İbrahim Hüner (Hüner)
9 İzzet Salah (Selemoğlu)
10 Kemal Gül (Gülsan)
11 Halit Özyurt (Upi)
12 Mekduh Kilerci (Kilerci)
13 Osman Küçükertan (Omsan)
14 Şenol Çak (Trans Rutin)
15 Yaşar Çelik (Çelik)
 
YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1 Ramazan Öztürk (Birleşim)
2 Cevdet Gümüş (Gümüş)
3 Ali Şahin (Teknik)
4 Murat Baykara (Baynak)
5 İbrahim Baki (Tecirolu)
6 Memduh Özdemirtaş (Kardeşler)
7 Kerem Atabek (Tur Transit)
8 Nevaf Kılıç (T&F)
9  Mehmet Aslan (Arslanlar)
10 Zeki Neziroğulları (Fullsped)
11 Mustafa Kınacı (Temel)
12 Uğur Demir (Uğur)
13 Fethi Çarpar (Martı Trans)
14 Tayfun Gülcüler (Varnak)
15 İsmail Çirkin (Kömürler)
16 Ferruh Er (Troyka)
17 Ahmet Aktaş (Transaktaş)
18 Ömer Faruk Yıldırım (Mehmet Gürri)
19 Sadık Başaran (Gölova)
20 Abdullah Boyar (Ladik)
21 Hikmet Eker (Eker)
22 Mahmut Rıdvanoğulları (Platform)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir