Ekim 2, 2010

Volvo'dan IAA sonrası değerlendirmeleri

23 – 30 Eylül tarihlerinde arasında Hannover’da 63. kez düzenlenen IAA Ticari Araçlar Fuarı’nın ardından, Volvo Kamyon CEO’su Staffan Jufors, fuar sonrası değerlendirmesini basın mensuplarıyla paylaştı. Taşımacılık alanındaki büyüyen talebin, teslimatlara ve sektöre olan ilgiye yansımasıdığını belirten Staffan Jufors Volvo Kamyon'un durumu ile alakalı olarak şunları söyledi:

“Zorlu geçen 2009 yılı sonrasında Volvo Kamyon’un satış grafikleri yükseliyor. İlk sekiz aylık durum, geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında Volvo Kamyon’un satış grafiğinin global anlamda yüzde 47 gibi çarpıcı bir oranda arttığı görülüyor. Avrupa pazarında ise Almanya, Kuzey ve Orta Avrupa ülkelerinin başı çektiği yüzde 23’lük bir artış bulunuyor.”

En çok ilgi gören Volvo araç: FMX

“Yeni ürünlere en çarpıcı örnek ise bahar aylarında lansmanı gerçekleştirilen ve tüketiciler tarafından büyük ilgi gören Volvo FMX. Volvo FMX satışa çıktığı anda sadece Avrupa pazarından 1.000’in üzerinde talep gördü. Taşımacılık için atılan küçük adımlar uzun vadede sürekliliği getiriyor.Volvo Kamyon’un uzun vadeli ürün geliştirme stratejisi, süreklilik sağlayan bir taşımacılık hizmeti sunmayı hedefliyor. Bu strateji ile IAA Fuarı’nda Volvo Kamyon standında hem metan hem de dizel yakıtla çalışan Volvo FM motoru sergilendi. Volvo FM, pazarda bulunan ve gazla çalışan rakiplerine oranla yüzde 40 oranında daha etkin yakıt tüketimi sunuyor.

Kamyonlarda DME kullanımı test aşamasında

Volvo Kamyon Avrupa Bölümü Başkanı Claes Nilsson ise karbondioksit salınımının azaltılmasının önemine dikkat çekti. “Eğer dizel yakıt yerine yenilenebilen kaynaklardan edinilecek metan gazı kullanılsa karbondioksit emisyon oranında yüzde 80 oranında bir düşüş yakalanır” diyen Claes Nilsson konuşmasına şöyle devam etti:

“Yeni teknolojinin tek avantajı, düşük yakıt tüketimi ve çevre dostu olması değil. Metan gazı çoğu zaman dizel yakıttan daha ucuz bir yakıt. Sıvılaştırılmış gaz (LNG) kullanıldığından, aracın yakıt deposu büyüklüğüyle uzun yol taşımacılığına bile imkan tanıyor. Fakat sıvı metan dağıtım altyapısındaki yetersizlik bu yakıt türünün önünde bir engel olarak duruyor ve geniş çaplı kullanım imkanını kısıtlıyor.

Önümüzdeki yıl boyunca Volvo Kamyon, bu teknolojiye sahip araçlarını sınırlı sayıda üretecek. Ağır hibrid kamyon üretimi de aynı paralelde küçük ölçekli olarak sürdürülecek. Uzun vadede umut vaat eden bir alternatif olarak DME kullanımlı kamyonların da testlerine başlanmak üzere. Atılan bu adımlar, uzun vadeli sürekliliği olan taşımacılık çözümlerini uygun bir ekonomiyle tüketiciyle buluşturmak için çok önemli”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir