Nisan 21, 2010

170 bg'lik Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Türkiye'de

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun lüks küçük sınıftaki temsilcisi Alfa Romeo MiTo’nun 1.4 litre 170 bg’lik Multiair TBi motorla donatılmış “Quadrifoglio” (Dört yapraklı yonca) versiyonu, 24 bin 950 Euro’dan başlayan anahtar teslim fiyatıyla ülkemizde satışa sunuldu.

Firma yetkilileri aracın yeniliklerini, yayınladıkları basın bülteniyle açıkladılar. Bültende şu bilgilere yer verildi:

“Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde, 6 ileri vitesli manuel şanzımanı ve dinamik süspansiyon sistemiyle farkını ortaya koyuyor.

0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede tamamlayan Alfa Romeo’nun efsanevi “Dört yapraklı yonca” yani Quadrifoglio simgesini taşıyan 170 Bg’lik en yeni MiTo versiyonu, çeviklik, aktif güvenlik ve kullanım kolaylığı gibi özelliklerinin yanı sıra şimdiye kadar bu sınıfta bir otomobilde sunulmayan özelliklere sahip şasi yapısı ile öne çıkıyor.

En sportif Alfa Romeo MiTo’yu kardeşlerinden ayıran en önemli görsel unsurların başında Alfa Romeo 8C modelinden alınan saten titanyum kaplı 17 inçlik jantlar, opak titanyum grisi ön ve arka far çerçeveleri, çift egzoz çıkışı, arka spoyler ve yeşil Quadrifoglio logoları yer alıyor.

170 Bg’lik motoru sayesinde kg başına 6.7 bg ve litre başına 124 Bg güç sunmayı başarabilen Alfa Romeo Mito Quadrifoglio Verde,  Multiair motor teknolojisine sahip. Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde, 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede gerçekleştiriyor.

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde’de sunulan dinamik süspansiyon sistemi, araca çeviklik ve araç hâkimiyeti bakımından daha da fazla üstünlük sergilemesine imkân veriyor.

Temel özelliği, otomobilin hareketi ve yol koşullarının yanı sıra sürüş tarzına da bağlı olarak kendini uyarlayan amortisörlerin tepkisini, aktif ve sürekli şekilde kontrol etmek olan Dinamik Süspansiyon Sistemi; elektronik olarak kontrol edilen dört amortisör, beş akselerometrik sensör, bir kontrol birimi ve diğer ayarlar ile araç üzerindeki başka elektronik sistemler için de kullanılan, Alfa DNA’sı ile hazırlanmış bir arayüzden meydana geliyor.

Dinamik Süspansiyon sistemi, etkili filtreleme sistemi sayesinde bozuk yol yüzeylerine karşı yolcuları daha iyi koruyor ve ortaya çıkan herhangi bir engeli (kasis veya çukur gibi) farkedip, süspansiyon davranışını buna göre uyarlayarak konforu ideal seviyeye çıkarıyor. Sistem aynı zamanda, dört amortisörün sönümleme dağılımında değişiklik yaparak daha iyi viraj alınmasını sağlıyor ve gelişmiş yanal dinamik kontrol sayesinde araç hâkimiyetini ve yol tutuşu geliştiriyor. Dinamik Süspansiyon sistemi, hızlanma, frenleme ve vites değişimleri sırasında şasinin hareketini ayarlayarak ve “Araç Dinamik Kontrol”, direksiyon ve fren sistemlerini bütünleştirerek, uzunlamasına dinamik kontrolü  temin ediyor.

Süspansiyon,  “Normal” modda, çeviklik daha yüksek bir konfor seviyesi ile birleştirilirken, “All Weather (Tüm hava koşulları için hazırlanan mod)’da ise güvenlik unsurları, “Araç Dinamikleri Kontrolü” denge sistemi, direksiyon ve süspansiyon arasındaki daimi etkileşim sonucunda daha da artırılıyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir