Ağustos 19, 2010

Anadolu Isuzu geleneksel iftar yemekleri tamamlandı

Anadolu Isuzu son yıllarda gerçekleştirdiği iftar yemeklerini bu yıl da tekrarladı. Isuzu yetkilileri, üst düzey yöneticileri ile sektörün temsilcisi kurumların yöneticileri, üyeleri ve davetliler bir araya geldi. Yemeklerde sektörün içinde bulunduğu durum değerlendirilirken, mesleki konularda görüş alışverişi ve ramazan sohbetleri yapıldı. İlk toplantı Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOF) ve Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER) ile Hilton'da gerçekleştirildi. Burada açılış konışmasını yapan Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay sektörde birarada olmanın mutluluğunu yakaladıklarını ve her yıl düzenli olarak tekrarladıkları yemeklere bir yenisini daha eklemenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Özllikle bu yılki pazar rakamlarının , otomobildeki kadar olmasa da, ticari araçlara da yansıdığını, bu iyileşmeki en büyük payın da yeni Euro 4 normlu Isuzular ile yakaladıkları başarının olduğunu ifade etti. Toplantıda; TOF Başkanı Mustafa Yıldırım özellikle şehirlerarası otobüs taşımacılığının içinde bulunduğu sorunları dile getirdi. Mustafa Yıldırım, son yıllarda yakıt fiyatlarının toplam giderler içindeki payının arttığını, genel giderlerin yükselmesinin oluşturduğu zoruluklara sektörün el birliğyle çözüm bulmasını, kamu kesiminin de buna destek olmasını bekllediklerini, fakat istedikleri desteği alamadıklarını ifade etti.

 

Tamay: “İhracatımızı artıracağız. Bu sözlerimin takipçisi olun”

Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilen 2. iftar yemeğinin  ardından söz alan Fatih Tamay; ramazanlarda iftar programlarını ilk kez Isuzu grubu olarak kendilerinin başlattığını, firmaların mutlaka müşterileri ile bir araya gelmesi ve onların görüş ve düşüncelerini dinlemesi gerektiğini düşündüklerini söyledi. Bunun için de bu tür etkinliklerin en iyi vesile olduğunu dile getiren Tamay, İSTAB ve İTO arasında gerçekleştirilecek eğitim projesine katkıda bulunmak istediklerini belirterek şunları söyledi:

“Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için mesleki eğitim çok önemli. Sektörümüz için de çok önemli. Eğitim okulla bitmiyor. Meslek örgütleri ile beraber bu konuda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Anadolu Isuzu bu yıl 25 yılını bitirdi. Türkiye’nin küçük otobüs ihracatının % 55’ini 18’i AB ülkesi olmak üzere toplam 21 ülkeye yapıyoruz. Bu ülkelerde distribütörlerimiz ve bayi teşkilatımız var. Bu ülkelerde yüzün üzerinde servisimiz var. Bunların tamamı Türkiye’deki 125 servis kalitesinde. Türkiye pazarında ise ilk 7 aylık rakamlara göre aynı başarımızı tekrar ediyoruz. Küçük otobüste Türkiye pazarının lideriyiz. Biz Ağustos 2008’te 27 kişilik Türkiye’nin en güzel küçük otobüsünü yaptık. Hep “en” diyorum çünkü üzerinde “en”ler var. Önümüzdeki yıllarda da pazar lideri olmaya söz veriyoruz. Lider olmak zordur ama lider kalmak daha da zordur. Üretimimizi ve ihracatımızı artıracağız. Bu sözlerimin takipçisi olun.”

Yalçıntaş: “Bu sektörün problemi, İstanbul'un problemidir”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ise; otomotiv sektörünün önemine vurgu yaptığı konuşmasında, kimsenin kendi sektörünü objektif olarak değerlendiremeyeceğini kaydetti. Sektörde her zaman dışarıdan bakan bir göze ihtiyaç olduğunu savunan Yalçıntaş; “Bende dışarıdan bakan bir göz olarak şunu söyleyeyim. Bu sektör hakikaten önemli ve kritik bir sektördür. Bu iki sebepten kaynaklanıyor: Birincisi, bu sektör doğrudan 50 bin, dolaylı yönden de 200 bin kişiye ekmek veren bir sektör. İkincisi ise; İstanbul’da her gün 1 milyonun üzerindeki insana hizmet veren bir sektör” diye konuştu.

“Bu sektörün problemi aynı zamanda İstanbul’un problemidir. Bu sektörün gelişmeye ileriye gitmesi aynı zamanda İstanbul’un gelişmesi ileriye gitmesidir” diyen Yalçıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sektörde hizmet veren kuruluşlarda İSTAB bu yükü sırtlamak zorunda. İSTAB'ın duruşu, sorumluluğu sadece sektörün sorunlarına çözüm bulmak değil, bunun yanında önümüzdeki 25 yılı düşünüp ona göre hareket etmek ve ona göre bir vizyon çizmektir. Türkiye’nin en önemli problemi eğitimdir. Mesleki eğitim ve hayat boyu eğitimi kastediyorum. Bu doğrultuda İSTAB’la İTO arasında bir projemiz olacak.”

Orduhan: “Ekonomik kriz bizi teğet geçmedi”

Gecede son olarak kürsüye çıkan İSTAB Başkanı Hakan Orduhan da; İSTAB'ın yıllık 1 milyar dolar cirosu olan bir sektörün çatı örgütü olduğunu söyledi. Servis sektörünün çok ciddi sorunlarının olmasına rağmen gelecekten umutlu olduklarını dile getiren Orduhan; “Ekonomik kriz bizim sektörü teğet geçmedi. Birçok firmamız bu süreçte ciddi yaralar aldı. Tedarikçilerde ciddi sıkıntılar var. Yönetmelik ve mevzuatta çok büyük sıkıntılarımız var. Bu sorunlarla ilgili ne yapabiliriz. Bu sorunları aşmak için çok çalışacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir