Ankaralı taşımacılık firması Mağdenli, filosuna yatırım yaparak, araç sayısını artırma kararı aldı. Şirket, bu doğrultuda Renault Trucks ve Tırsan'dan çekici ile yarı römork alımları gerçekleştirdi. Bünyesinde Mağdenli markası ile ağır nakliye taşımacılığını gerçekleştiren firma, Ekspres Nakliyat isimli şirketi için de yarı römork ve çekici alımları yaparak iki farklı koldan gelişimini sürdürmüş oldu.
Bu doğrultuda Mağdenli Renault Trucks'tan 40 adet Renault Premium 460 Optidriver çekiciyi bünyesine kattı. Aynı zamanda bu alım ile ilk kez Renault ile çalışmaya başlayan firmaya satışı Renault Trucks Ankara ve bölge bayisi Ali Rıza Onat Motorlu Araçlar gerçekleştirdi. Teslimat töreni Ankara'da Mağdenli tesislerinde düzenlenirken törene Renault Trucks Satış ve Pazarlama Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Ali Rıza Onat Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Onat, Mağdenli Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Mağdenli ve Mağdenli Yönetim Kurulu Üyesi Selin Mağdenli katıldı.
Törende konuşan Renault Trucks Satış ve Pazarlama Direktörü Ömer Bursalıoğu Mağdenli teslimatının kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Mağdenli filosu, bugüne kadar bizim aracımızın olmadığı bir filoydu. Bu teslimat önemli ve bize iyi bir referans oluşturacaktır. Kerem Bey de araçlarımızın ekonomik olduğuna ikna oldu. Bundan sonra ise, Ali Rıza Onat Motorlu Araçlar ile birlikte araçlarımızın sorunsuz çalışmasını sağayacağız. Bir sonraki araç alımında da Kerem Bey bizimle masaya oturacaktır.
Filoda en çok Renault oldu
Çekici ve römork birlikte toplam 300 adet araçlarını filosunda barındırdıklarını belirten Mağdenli Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Mağdenli, alınan 40 adet Renault Premium ile filolarındaki en çok aracın Renault haline geldiğini açıkladı. Mağdenli bu teslimatın gerçekleşmesinde Ali Rıza Onat Motorlu Araçlar'ın da önemli bir payı olduğunu belirterek teslimat ve firma faaliyetleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:
Renault Premium marka taşıtlar özellikle İstanbul piyasasında da iyi biliniyor ve yakıt ekonomisi oldukça iyi. Herkesin bu konuda olumlu bir görüşü bulunuyor. Yakıtın, bizim toplam giderlerimiz içerisinde %40'lara varan bir payı var. Araçlarımız otomatik, retarderli. Ayrıca Renault Trucks'ın İnfomax sistemi de önemli bir hizmet. Diğer markalarda servise gidip alabiliyorsunuz. Servise gidip bilgileri almak ile araç seferden döndükten sonra almak arasında bir kere ciddi bir pratikllik farkı var. O da bizi cezbetti.”
Tırsan ile yıllardır çalışılıyor
Yarı römork yatırımlarını ise Tırsan ile sürdürmeye devam kararı alan Mağdenli, bu doğrultuda 40 adetlik sipariş için anlaşma sağladı. Tırsan Treyler Adapazarı fabrikasında gerçekleştirilen teslimat töreni ile 40 adetlik siparişin 26 adetlik kısmı teslim alınırken Ekspres Nakliyat da 15 adet Tırsan tenteli perdeli yarı römorkunu teslim aldı. Teslimat töreninde Mağdenli Nakliyat Marmara Bölge Müdürü Sadık Baş, Ekspres Nakliyat Ağır Nakliye Müdür Yardımcısı Necmi Çınar ve Tesis Müdürü Aziz Güneri araçlarını DAF- Tırsan Satış Sorumlusu Ertuğrul Erkoç’tan teslim aldılar.
Törende konuşan Mağdenli Nakliyat Firma Yetkilileri Mağdenli Nakliyat'ın geçmişten bugüne Tırsan ürünlerini tercih ettiklerini belirterek “Sunduğumuz taşıma çözümleri ile müşterilerimizin güvenine mazhar olduk. Sunduğumuz hizmetin kalitesini kullandığımız araçların kalitesi belirler. Dolayısıyla ancak güvenebileceğimiz çözüm ortakları ile yolumuza devam ederiz. Bu anlamda Tırsan beklentilerimizi en üst seviyede karşılamaktadır. Satış sonrasında da her zaman ürününün arkasında oluşu Tırsan'a güven duymamızı sağlıyor. Gelecekte de yolumuza yine Tırsan ile devam edeceğiz” şeklinde konuştular.
Hem uzunyol, hem de ağır nakliyede Mağdenli
“Madenli ve Ekspres Nakliyat adında iki şirketimiz bulunuyor. Ekspres, 70li yıllarda kurulmuş bir firma ve BDT ile Avrupa ülkeleri arasında taşıma yapıyor. Mağdenli ise ağır nakliye taşımacı gerçekleştiriyor. İşimizin büyük bölümü proje lojistiği ve ağır nakliye. Vinç hizmetlerimiz var ve tüm limanlarda ofislerimiz bulunuyor. Karayolu, demiryolu az havayolu ve komple gemi kiralama hizmetlerimiz de mevcut.
Türkiye'de enerji yatırımları çok ve ekipmanları ağır nakliye sınıfına giriyor. Eskiden nakliyeci sayısı bunu karşılayabilecek sayıdaydı. Fakat şimdi tüm nakliyeciler yollarda bu çok dingilli araçları görüyorlar ve bu işe girmeye kalkışıyorlar. Fakat bu iş normal nakliyecilikten apayrı bir iş. Bir teklif verilmeden aylar önce yola bakıyorsunuz. İnşaat mühendisleri de yollarda çalışmalar, ölçümler yapıyor. Daha sonra bunun taşınabilmesi için teklif veriyorsunuz. Belki o işi alıyor belki alamıyorsunuz ama 1.5 yıl sonra o iş size gelebiliyor. Eğer siz hazırlığınızı yapmamışsanız, taşıma zamanı malı yükleyip bir tarafta kalabiliyorsunuz. Normal taşıyıcıların ağır nakliyeye girerken bunları hep göz önünde tutmaları gerekir. Bu iş ciddi bir mühendislik çalışma, bilgi birikimi ve ekipman ihtiyacı gerektiriyor. Bir araç alınca ve fiyatları kırınca siz ağır nakliyeci olmuyorsunuz. Sadece müşteriye ızdırap çektiren bir firma haline geliyorsunuz. Malesef herkes bu işe girmeye çalışıyor. Dolayısıyla ciddi bir rekabet yaşanıyor.
Bizim Kazakistan'da da bir şirketimiz bulunuyor ve treyler taşımacılığı yapıyoruz. Fakat 2012 yılından itibaren o bölgede de ağır nakliye işine girebileceğiz. ”