Ekim 22, 2009

Ran Lojistik halka arz edildi

Ran Lojistik Hizmetleri, 7 milyon 100 bin TL olan sermayesini 12 milyon 700 bin TL’ye yükselterek sermayesinin 3 milyon 200 bin TL’lik nominal değerdeki bölümünü halka arz ediyor.  Galata Menkul Değerler A.Ş‘nin aracılık ettiği ve 26-27-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Ran Lojistik halka arzında,  satış fiyatı 2.86 TL baz fiyattan belirlenirken, bu baz fiyattan beklenen gelir miktarı ise 9.152 bin TL olarak belirtildi.

Firma, İMKB Birincil Piyasa Borsadan satış yoluyla gerçekleşen arz işleminden elde edilecek gelirin antrepo ve depo yatırımlarında kullanılacağını açıkladı. Pay almak suretiyle Ran Lojistik’e ortak olmak isteyen tasarruf sahiplerinin, satış süresi içinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem yapmaya yetkili Borsa Üyesi aracı kurumlardan birine başvurmaları gerekiyor.

Ran Lojistik’in halka arzıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, lojistiğin geleceğin sektörü olduğunu vurgulayarak “Dünyada ve Türkiye’de lojistik, şirketler için büyük önem taşıyor ve bu önem gün geçtikçe daha da artıyor. Bu sektördeki başarımızı sürdürmek ve kurumsallaşmamızı kalıcı kılmak için halka arz kararı aldık. Halka arzdan elde edilecek kaynağın tamamı şirket bünyesinde kalacak, yeni yatırımlarda özellikle depo ve antrepo yatırımlarında kullanacağız’’ dedi. Kiralanabilir alanı toplamda yaklaşık 41 bin metrekare büyüklüğe ulaşan Samandıra ve Tuzla’da 3 depo/antrepoya sahip olduklarını söyleyen Ramiz Benli, yeni antrepo/depo yatırımlarıyla bu kapasitenin daha da yükseltilmesinin planlandığına işaret etti.

Halka arzdaki amaçlarının büyümek ve büyümenin meyvelerini yatırımcı ile paylaşmak olduğunu söyleyen Ramiz Benli, 1984 yılında işe başlayan, 1990 yılında Ran Trans olarak yola devam eden ve 2007 yılında da Ran Lojistik A.Ş. unvanını alan firmanın ağırlıklı olarak lojistik, antrepo ve depolama hizmetlerini içeren entegre bir lojistik firması olduğuna dikkati çekti. 2008 cirolarının 39 milyon TL olarak gerçekleştiğini belirten Benli, 2009 yılı beklentilerinin ise 32-35 milyon TL olduğunu kaydetti. Ramiz Benli “Biliyorsunuz 2008’in ikinci yarısından itibaren tüm dünyaya yayılan ekonomik krizden lojistik sektörü de etkilendi. Küresel ticarette yaşanan durgunluk, ekonomilerin küçülmesi, ticari mal hareketlerinin zayıflaması lojistik sektöründe faaliyet gösteren firma olarak bizi de etkiledi. Bu yılki ciro beklentimizi bu açıdan değerlendirdiğimizde, başarılı bir yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Krizden her firma gibi biz de etkilendik. Ama ciddi kayıplarımız olmadı. Krizden güçlenerek çıkacağımızı umuyoruz” şeklinde konuştu.

Ramiz Benli, taşımacılık operasyonlarını esas olarak forwarder olarak yürüttüklerini ve bu operasyon şeklinde esas amacın, sahip olunan araçları minimum düzeyde kullanarak, tüm taşıma sürecinin organizasyonunu yapmak olduğunu söyledi. Kendilerinin de taşıma organizasyonları için gerekli araç sayısının yüzde 20-33’üne sahip olmak olduklarını açıklayan Benli, diğer araç ihtiyaçlarını ise piyasadan temin ettiklerini ifade etti. Tamamı uydu takip sistemi ile donatılmış filolarının genç, yüksek performanslı ve tam teknolojik donanımlı olduğuna işaret eden Benli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünya uygulamasında forwarder firmalarının kendi araçları ile taşımacılık yapması nadir görülen bir durumdur. Genellikle işin organizasyonunu yapan, müşteriye karşı sorumluluğu bulunan forwarder firma ile bu taşıma işinde uçak, gemi, tır/kamyon benzeri taşıma araçlarına sahip olan firmalar ayrı ayrı örgütlenmiştir. Taşıma araçlarına sahip firmalar ile forwarder firmalar işbirliği içinde çalışmakta, gerekli tüm nakliye araçlarını temin eden firmalar, müşterilerle temas kurmamakta, tüm organizasyon forwarderlar tarafından yapılmaktadır.”

Viyonumuz pazarın liderlerinden biri olmak

Ramiz Benli, Lojistik sektöründe ağırlıklı olarak uluslar arası karayoluyla taşımacılık yaptıklarını belirterek, “Avrupa'nın önde gelen lojistik firmaları ile yapmış olduğumuz global partner anlaşmaları sonucunda, özellikle uluslararası karayolu taşımacılığı sektöründe tüm Avrupa ülkelerine ve bu ülkelerden Türkiye'ye komple ve parsiyel taşımacılık gerçekleştirmekteyiz” dedi. Yurt içinden ve yurt dışından pek çok kuruluşun uluslararası kara taşımacılığı konusunda uzun süreli çözüm ortağı olan Ran Lojistik’in bulunduğu sektörde pazarın liderlerinden biri olmak gibi bir vizyonu olduğuna da dikkati çeken Ramiz Benli, bu vizyona uygun olarak hava yolu ve deniz yolu taşımacılığı konularında da global partner arayışlarının devam ettiğini bildirdi. Benli, “Karayolu taşımacılığındakine benzer bir network kurmayı hedefliyoruz. Hedeflenen network’ün kurulmasını takiben deniz ve havayolu taşımacılığında da güçlü bir büyüme imkânına kavuşacağımızı düşünüyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir