Temsa; Dumlupınar Üniversitesi-Kütahya Meslek Yüksekokulu ile imzaladığı proje çerçevesinde, üniversite-sanayi işbirliğinde yeni bir adım atarak “Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme (TOGİ)” projesini hayata geçirdi. Yolcu taşımacılığı yapan firmaların ve bireysel otobüsçülerin; müşteri hizmetlerinden şube sayılarına, sefer uygulamalarından çalışanlarına kadar tüm operasyonlarının ve çalışanlarının gelişimine yönelik olarak hazırlanan bu projenin yöneticiliğini Temsa Pazarlama Sorumlusu Ekrem Özcan, akademik danışmanlığını Kütahya Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri Dr. Mehmet Erdem ve Dr. Hakan Kara yapacak. Proje ekibinde; Otobüs İşletmeciliği programı son sınıftan 2 öğrenci, Otobüs Kaptanlığı programı son sınıftan 2 öğrenci, Host ve Hosteslik programı son sınıftan 1 öğrenci yer alacak.
İlk uygulama Konset’in
Projenin uygulama çalışmaları, Dumlupınar Üniversitesi’nde, 13 Kasım 2007’de; Temsa, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu ve Konset arasında protokolün imzalanmasıyla gerçekleştirilen törenle başladı. Konya’nın şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalarından Konset Turizm ile gerçekleştirilecek bu ilk uygulama altı ay sürecek.Bu süre içinde, firmanın geliştirmeye ihtiyaç duyduğu bölümler belirlenecek, ölçme ve analiz yapılacak. Bu bölümler iyileştirilecek ve akabinde kontrol edilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Temsa Yurtiçi Otobüs Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Ayhan Dayoğlu: “Üretici firma olarak, işimizin ürün satma ile sınırlı olmadığını düşünüyoruz. Müşterilerimizin sürdürülebilir gelişimlerini sağlamak, onlara deneyimlerimizi aktarmak da sorumluluğumuzun bir parçası. Bu amaçla Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle geliştirdiğimiz TOGİ Projesi ile hem sektör firmalarının ve bireysel otobüsçülerinin gelişimini sağlamayı hem de yüksekokulun eğitim programlarına tecrübemizle destek vermeyi hedefliyoruz. “Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme Projesi”, akademik çevreleri ve sektörü biraraya getirecek ve üniversitede bilimsel çalışmaların üretilmesine katkıda bulunacaktır” şeklinde konuştu.
Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Poyraz ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Sektörün personel ihtiyacını karşılamaya yönelik kurulmuş olan ‘Otobüs İşletmeciliği’, ‘Otobüs Kaptanlığı’, ‘Host-Hosteslik’ programları ile her zaman sektörün yanındayız. Projeye hem danışmanlık yapacağız hem de öğrencilerimizle katkıda bulunacağız.”
Konset firması kurucu ortaklarından Faruk Dinekli de: ‘Temsa ile işbirliğine başladığımızdan bu yana Temsa hep yanımızda oldu. Yolcularımız araçlarımızın konforundan, biz de araçlarımızdan ve Temsa’nın satış sonrası hizmetlerinden çok memnunuz. Temsa’nın deneyimini, üniversitenin akademik bilgi birikimi ile birleştirip bu projeye hayat vermeleri, kendilerine var olan güvenimizi daha da artırmıştır.” açıklamasında bulundu.
Proje kapsamında; ilgili meslek yüksekokulu öğrencilerinin şehirlerarası yolcu taşıma sektör temsilcileri ile bir araya getirilerek pazarın gereksinimlerini iş ortamında tecrübe etmesi, uygulamalı teknik bilgi düzeylerinin yükseltilmesi, böylelikle sektörde toplam kalitenin eğitimli personel istihdamı ile artırılması ayrıca, ilgili bölüm öğrencilerine taşımacılık sektöründe staj ve personel alımlarında öncelik verilmesinin sağlanması da hedefleniyor.