UND'nin 33. Olağan Genel Kurulu, olağan üstü bir şekilde sonuçlandı. İki gün süren 33. Genel Kurulu, büyük bir düzenlilik içinde ve önceden ilan edilen akışa harfiyen uyularak gerçekleşti.
Kongrenin birinci gününde taşımacılığın sorunlarıyla ilgili düzenlenen panellerde vize, geçiş belgeleri gibi konular masaya yatırıldı. Özellikle Türk taşımacılığının önüne çıkan tarife dışı engellere çözüm yolları arandı. Kongrenin birinci gününün şeref konuğu Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener oldu. Abdüllatif Şener, “AB Gümrük Birliği üyesiyiz. Bu alanda Fransa, Almanya hangi hakları kendilerine tanıyorlarsa, hangi koşulları sağlıyorlarsa bizim nakliyecilerimizin de aynı kolaylıklarda girip çıkması lazım” dedi. Bu konuda sapma varsa Türkiye'nin tüm platformlarda mücadele etmesi gerektiğini vurguladı ve Hükümetin yaptığı çalışmaları anlattı. “Konuyu çözüm için Ortaklık Konseyi'ne taşıyacağız ve hukuki olarak çözülmesini sağlayacağız.” dedi.
Birinci günün akşamında düzenlenen ve Brisa'nın sponsor olduğu toplantıda bir konuşma yapan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, nakliye dernekleri arasında birliğin sağlanması gereğini vurguladı. Birliği bozanları suçladı. Yeni Ro-Ro şirketi kurulması ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini, hem Karadeniz'de hem Akdeniz'de hatlar oluşturmak istediklerini duyurdu. Konuşmasında lojistik merkezler oluşturulmasına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren UND Başkanı, lojistik yüksek okulları tarafından oluşturulan Lojistik Kulübü öğrencilerinin çalışmalarından ve girişimlerinden de övgüyle söz etti. Gala yemeği, seçimin yapılacağı ikinci gün sabahı kongreye gelecek olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın programına üyelerin eksiksiz katılımı çağrısı ile sona erdi.
33. Olağan Kongre'nin ikinci gününün şeref konuğu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, AB ülkelerinin Türk nakliyecilerine karşı uyguladıkları kota ve vize kısıtlamaları ile ilgili olarak bu sorunların aşılması için hedefe kitlendiklerini açıkladı ve konuyla ilgili olarak önemli gelişmeler katettiklerini duyurdu. Hükümetin ve bakanlığının tarzının işler hedefe ulaştıktan sonra ses çıkarmak olduğunu vurguladı.
Konuşmasında UND'nin konu ile ilgili araştırmalarının çözüm oluşturulmasında önemli yararlar sağladığını da belirten Ulaştırma Bakanı Bİnali Yıldırım'ın kongre salonundan ayrılmasından sonra genel kurulun resmi prosedürünün tamamlanmasına geçildi.
Oluşturulan divanın başkanlığına geleneksel olarak uzun yıllar Türk nakliye sektörüne hizmet etmiş olan Numan Esin seçildi. Kongrede Ali Yüksel de kıdemli divan üyesi olarak yerini aldı.
Kongre sırasında en önemli tartışma C2 belgesi sahiplerinin üye olabildiği UND'ye R belgesi sahiplerinin de üyeliğinin önünü açan tüzük değişikliği konusunda yaşandı. UND Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Dinçşahin'in verdiği öneri ile ilgili olarak UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, UTİKAD Başkanı Kosta Sandalcı, UND üyelerinden Osman Gaydanoğlu ve Emin Yakın görüş belirttiler. UND üyelerinin yatırım yaparak işlerini yürüttüğünü ve bu yatırımların önemini vurguladılar. Önerge lehinde söz alan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu konuyla ilgili olarak; önergenin yerinde olduğunu, mevcut üyelerin bir bölümünün bu belgeye sahip olduğunu ayrıca C2 yetki belgesi olmadan R belgesiyle UND'ye üye olmanın derneğin temsil gücünü arttıracağını söyledi. Önerge kongreye katılanların ekseriyete yakın bir sayıda destek ile kabul gördü.
Kongrenin son maddelerinden biri olan Dernek Yönetim Kurulu ve yetkili kurulların seçimi için oylamaya geçildi. Ömer Çetin Nuhoğlu'nun ilk sırada, İkinci Başkan İzzet Salah'ın ikinci sırada yer aldığı tek liste ile seçime girildi. Listenin dikkat çekici önemli bir özelliği, ilk iki sıradan sonrasının soyada göre alfabetik olarak dizilmesiydi. Yapılan seçim sonunda yeni UND Yönetimi Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.
33. Genel Kurul'un tamamlanmasının ardından seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri ilk toplantılarını yaptılar. Yapılan toplantı sonrasında genel kurulun olağan akışının dışında bir açıklama çıktı. Olağan olarak Çetin Nuhoğlu'nun başkan olarak bir dönem daha göreve devam etmesi beklenirken, Çetin Nuhoğlu başkanlığı yapılan görev paylaşımı sırasında Tamer Şahin'e bıraktı.
Yeni Yönetim Kurulu'nda görev bölümü şu şekilde oldu:
Tamer Dinçşahin; Yönetim Kurulu Başkanı,
İzzet Salah; İkinci Başkan,
Ertuğrul Tarhan; Başkan Yardımcısı,
Muhteşem Narlı Başkan Yardımcısı,
Metin Dağlı Başkan Yardımcısı,
Hüseyin Göer; Başkan Yardımcısı,
Hakan Yılmaz; Genel Sekreter,
Ayşe Durmaz Sayman.
Tamer Dinçşahin Kimdir?
1961 yılında doğan Tamer Dinçşahin, 1979 yılından bu yana uluslararası taşımacılık sektöründe bulunuyor. Dinçşahin, Çetin Nuhoğlu ile birlikte 6 yıl önce UND yönetim kurulunda görev almaya başlamıştı. Dinç Şahin Genel sekreterlik görevini yürütmekteydi. Dinçşahin TRIOSPED Uluslararası Taşımacılık şirketlerinde Genel Müdür olarak görev alıyor.
Yönetim Kurlu
Asil Üyeler:
Ö. Çetin Nuhoğlu
İzzet Salah
Ergün Bilen
Fevzi Çakmak
Mehmet Çelikcan
Metin Dağlı
Tamer Dinçşahin
Ayşe Durmaz
Hüzeyin Göçer
Kemal GÜl
Erdal İlhan
Ali Kahramanlı
Bahattin Karakuş
Necdet Kılıç
Muhteşem Narlı
Recep Oğul
Memik Hilmi Taner
M. Ertuğrul Tarhan
Hakan Yılmaz
Yedek Üyeler:
Engin Erdin
Ali Çilekli
Hüseyin Sandıkçı
Suphi Aydoğan
Ömer Faruk Nalcıoğlu
Mehdmet Aslan
Murat Akyüz
Halit Özyurt
İbrahim Baki
Hayri Akbulut
Yusuf Bulut Öztürk
Bedirhan Orak
Mehmet Taşdemir
Ömer Faruk Şahin
Hasan Ay
Murat Baykara
M. Hamit Azaz
Necdet Yazar
Fahrettin Arabacı
Denetleme Kurulu
Aisl Üyeler:
Yücel Şefii
Emin Yakın
Osman Gaydanoğlu
Yedek Üyeler:
Ekrem Karaoğlu
Hantemur Güneş
Mehmet Sağıroğlu
Disiplin Kurulu
Asil Üyeler:
Ahmet Gür
Recep Gökçil
Memiş Akdik
Orhan Özdemir
Ahmet Kınış
Yedek Üyeler:
Özcan Nurten
Memduk Özdemirtaş
Sedat Abacı
Bedi Yılmaz
Ramazan Öztürk
Yüksek İstişare Kurulu
Mustafa Açıkgöz
Şerafettin Araz
Faruk Aslan
Edip Bakımcı
A. Metin Dürür
Cemal Elmasoğlu
Fahrettin Gümüş
İlyas Harmankaya
Hakan Keleş
Habip Kilercik
Nedret Koray
Hikmet Mengüllü
Emin Tİmuçin
Cemalettin Tut
A. Ali Yüksel