UND’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, 6 Nisan 2007 tarihinde UND Genel Merkezi’nde düzenlediği ilk basın toplantısında, 33. Genel Kurula değinerek, taşıma kotaları ve vize kısıtlamaları ile Hükümetin de desteği ile nasıl mücadele ettiklerini açıkladı.
Hükümetin gündemine alınan taşıma kotaları ve vize kısıtlamalarının resmi olarak en kısa süre içersinde üstesinden gelineceğini belirten Tamer Dinçşahin, bunda en önemli kozlarının AB hukuğu olduğunu söyledi.
Konuşmasında UND başkanlığındaki görev değişiminin kurumsallaşma gereği olduğunu belirten Dinçşahin, yeni yönetimlerinde, meslek örgütlerinde görülmeyen bir uygulamaya imza atarak, eski Başkan Çetin Nuhoğlu’nun bir dönem de yönetim kurulu üyeliği yapacağını ve bilgi ile tecrübelerinden faydalanılacağını açıkladı.
Dinçşahin, yeni yönetim kurulu olarak amaçlarını ise şöyle ifade etti: “Nakliyecilerin küresel ekonomide küresel aktörler olmaları için destek olmak, kamu ile olan ilişkileri daha da sağlıklı hale getirmek, başta eğitim olmak üzere arge faaliyetlerini desteklemek, öncelikli taşıma kotaları ve vize kısıtlamaları konusunda çözüme ulaşıp, diğer uluslararası sorunların çözülebileceği ve küresel alanda hareket edebilen bir meslek örgütü olmak.”
Lojistik köyler
“Türkiye olarak doğu-batı arasında köprü olmanın fırsatlarını avantaja dönüştürmek istiyorsak, ki bölgenin lojistik merkezi olma amacımız vardır” diyen, Tamer Dinçşahin, kentlerin lojistik açıdan planlanması gerektiğini belirtti.
Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezince yürütülen çalışmaların çok önemli olduğu ve bu çalışmalarda, İstanbul’un iki bölgesinde; Hadımköy ve Orhanlı’da lojistik merkezler oluşturulmasının planlandığını belirten Tamer Dinçşahin, bu projede; alanların, demir, liman ve karayollarına ulaşım kolaylıkları düşünülerek seçildiğini, gümrükleme hizmetlerinin de var olacağını ifade etti. “Bu projenin tamamlanmasıyla kaynak tasarrufu sağlanacak ve şehir içi trafik ciddi oranda rahatlayacak” diyen Dinçşahin, Avrupa’da çok sayıda örneği görülen lojistik köy planlamalarının önce Anadolu’daki büyük şehirler ve daha sonra da bütün şehirler için yapılmasını gerektiğini belirtti.
Ro-Ro ve Ro-La
“Taşımacılığın gelişmesi ve ülke ekonomisine katkısının daha fazla olması için kara taşımacılığı olmazsa olmaz” şeklinde konuşan Dinçşahin, bunun yanısıra, RO-RO ve RO-LA projelerinin olmamasının düşünülemeyeceğini belirtti. RO-LA projesinin deneme seferlerinin başarılı şekilde yapıldığını ve bu konuda TCDD Genel Müdürü Süleyman KARAMAN’ın azimli çalışmaları olduğunu söyleyen Tamer Dinçşahin, gelecekte de RO-LA projesinin yeniden sağlıklı olarak işleyeceğini ve UND RO-RO teşkilatının, iki hatta seferlerini en kısa zamanda başlatacağını ifade etti.