Şubat 20, 2009

2009 yılında Türkiye'de üretilen ve satılan ilk Euro 4 araç

Mercedes-Benz Türk, Ocak ayında satışa sunduğu ve Aksaray’daki kamyon fabrikasında ürettiği 21 ton azami yüklü ağırlığa sahip orijinal 3 akslı hafif kamyon Atego 2124’ün ilk satışını Yimpa Yelkenciler Ltd'ye gerçekleştirdi. 19 Şubat 2009'da teslimatı yapılan 2 adet Atego 2124, 2009 yılında Türkiye’de üretilip, satışı gerçekleştirilen ilk EURO 4 araçlar olma özelliğine sahip oldu.

Mercedes-Benz Türk’ün  İstanbul’daki Pazarlama Merkezinde gerçekleştirilen teslimat törenine; Mercedes-Benz Kamyon Satış Müdürü Bahadır Özbayır,  Kamyon Geliştirme Güç Aktarım Sistemleri Grup Şefi ve Atego 2124 Proje Yöneticisi Levent Öztürk, Kamyon Satış ve Sürüş Eğitmeni Ertuğrul Koç ile Hasmer Otomotiv Satış Müdürü Yücel Yalçın ve Yimpa Yelkenciler'den Firma Müdürü Yasin Temizal katıldı.
 
Törende konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış Müdürü Bahadır Özbayır, tüm ekonomik sıkıntılara rağmen projelerine ara vermediklerini, sektörde orta sınıf kamyonda oluşan boşluğu Atego'nun dolduracağına inandığını ifade etti. Özbayır, Atego 2124'ün üç akslı, Euro 4 normlarında, 2009 Avrupa güvenlik standartlarında, kaldırılabilir akslı, uzun şasili, standart arka tamponlu, yüksek çekiş gücü sunan, yakıt tüketiminde cimri bir taşıt olduğunu, bu özellikleri ile kullanıcıların yüzünü güldüreceğini ifade etti.

Yimpa Yelkenciler Firma Müdürü Yasin Temizal de yeni Ategoların güçlü, şehir trafiğinde kolay manevra yapabilen, uzun şasisi ile havaleli yükleri taşımaya uygun bir taşıt olduğunu, düşük bakım onarım maliyeti ile Atego'nun ilk tercihleri olduğunu belirtti. Temizal Atego'nun Euro4 motoru ile çevreci, ancak yakıtta cimri olduğunu belirtti ve yatırımlarının süreceğini sözlerine ekledi.

Törende konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Kamyon Geliştirme Güç Aktarım Sistemleri Grup Şefi ve Atego 2124 Proje Yöneticisi Levent Öztürk ise  Atego ile ilgili çalışmalarına 2005 yılında başladıklarını, 2006 yılında fizibilite çalışmaları biten taşıtın üretim aşamasının iki yıl sürdüğünü ve projeye ara vermeden çalıştıklarını belirtti.  Ekonomik sıkıntıların kendilerini durdurmadığını ifade eden Öztürk; sınıfında bu özelliklere sahip ilk Euro 4 aracı üretmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış ve Sürüş Eğitmeni Ertuğrul Koç da konuşmasında sürüş eğitim çalışmalarından bahsetti. Koç sürüş eğitimlerine ara vermeden devam ettiklerini, sürüş eğitimleri ile yakıt konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini, yakıt tüketimi yanında taşıtı optimum verimle kullanan sürücülerin bakım ve onarım maliyetlerini de minimize ettiğini söyledi.

Mercedes-Benz Atego 2124

Yeni Mercedes Benz Atego 2124; çevreye duyarlı Euro4 normlarındaki 6 silindirli motoru ile 240 bg güç üretiyor. Uzun şasili, üç akslı Atego'nun üçüncü aksı kaldırılabiliyor. Taşıt aktarma organı olarak 6+1 ileri kısa oranlı vites kutusu kullanıyor. Atego; yataklı ve günlük kabin seçenekleri ile kısa ve orta mesafe taşıma yapan kullanıcıların ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış.

Atego 2124'de, Euro 4 normuna uygun üretilen araçlar, zorunlu OBD (On Board Diagnosis) sistemi ile donatılmış. Sistem seyir esnasında, meydana gelen bir arıza durumunda, uyarı lambası veya mesaj ekranı ile taşıtta bir sorun oluştuğunu sürücüye bildiriyor. Atego 2124, 2 yıl  sınırsız kilometre garantisi ile Türkiye tüketicisi ile buluşuyor.

Atego Tanıtım Turu
 
Atego 2124, Şubat ve Mayıs aylarında toplam 16 ilde sergilenecek; Atego'nun uğrayacağı şehirler arasında; Konya, Antalya, İzmit, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Ankara, Samsun, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay, Denizli, İzmir, Kayseri, Aksaray yer alıyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir