Aralık 22, 2011

2011'in en büyük araç alımlarından biri Çekok'un

Çekok Grup, 10 milyon Euro’nun üzerindeki yatırımıyla 150 adet Mercedes Benz Actros 1844 LS çekiciyi filosuna ekledi. Mercedes Benz Finansman Türk AŞ  işbirliğinde gerçekleştirilen yatırımıyla Çekok,  lojistik alanındaki iddiasını da ortaya koymuş oldu.  Çekicilerin üstyapıları için ise Schmitz markası tercih edildi.
 

Mercedes çekiciler, 22 Aralık 2011'de İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde gerçekleştirilen törenle Çekok yöneticilerine teslim edildi. Törende; Çekok Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çekok, İşletmeler Direktörü Halit Kocaman, Lojistik Müdürü Ümit Balta ile Mercedes Benz Türk AŞ’den Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Mercedes Benz İstanbul Bayii Koluman Motorlu Araçlar’dan Genel Müdür Ali Türkay Saltık, Satış ve Pazarlama Direktörü Kaan Saltık, Kamyon Satış Müdürü Kürşat İnce ve Hama Oto Kiralama ve Çevre Hizmetleri AŞ’den Genel Müdür Kenan Çetin yer aldı.

İlhan Çekok: 'Sürdürülebilir büyüme yeni araç yatırımlarını beraberinde getiriyor'

Narenciye üretimi ve ticareti amacıyla 1953’te faaliyetine başlayan ve her geçen gün büyüyen Çekok Grup,  bugün yıllık 230 bin ton kapasitesiyle; İzmit, Mersin, Niğde, Antalya’daki toplam 5 tesisinde yaş meyva ve sebzeleri işlemeye ve bu alandaki ithalat ve ihracat çalışmalarına devam ediyor.  1993 yılında ürünlerini taşıyacak araç bulamama sıkıntısından doğan bir ihtiyaçla ilk araç alımlarını gerçekleştiren Çekok, kendi bünyesinde kuracağı  lojistik şirketinin de temelini atmıştı.  Bugün ise 100 adetlik frigorifik filosunu büyüterek  250 araçlık filoya ulaştı.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çekok,  Mercedes markasını tercih etme nedenlerini şöyle anlattı: ‘Mercedes’in marka değeri, ikinci el değerinin yüksek olması, işletme giderlerinin diğer markalarla kıyaslandığında daha düşük olması tercih nedenlerimiz arasındaki en önemli faktörler arasında.  Yeni nesil Actroslar ile taşımacılıkta %2’lik bir yakıt tasarrufu sağlayacağız.  Ayrıca bakım, onarım, servis giderlerinde tasarruf sağlayacağımızı düşünüyoruz. 2012’de sürdürülebilir büyümemizin devam edeceğini öngörüyoruz. Bu şekilde devam ederse, yeni araç yatırımlarıyla da karşınıza çıkacağız.’

Wolf-Dieter Kurz:’Aksarayda milyon Euroluk yatırım öngörülüyor’

Törende konuşan Mercedes Benz Türk AŞ’den Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, öncelikle 1953’ten bu yana Türkiye ekonomisine katkı sağlayan Çeko Grup’u bu başarısından dolayı kutladığını ifade ederek; Mercedes’in Türkiye’deki başarılı operasyonlarının devam edeceğini belirtti: Kurz: ‘ Mercedes'in Almanya’dan sonra ikinci en büyük pazarı Türkiye. Burada krizzden de bağımsız hareket ediyoruz. Her koşulda gelişmeye ve Türkiye’yi de geliştirmeye devam ediyoruz. Daimler ailesine katkıda bulunuyoruz. Türkiye’deki kamyonların ve otobüslerin %80’ini ihraç ediyoruz. Bilişim çalışmaları, ar-gesi satış ve üretim gibi çok yönlü faaliyetlerimizle çok güçlüyüz. Türkiye’de de çok büyük bir performansımız var. Tüm bu gelişmelerden hareketle, Aksaray’daki fabrikamızda  Milyon Euro’luk yeni  bir yatırım öngörülüyor’ diye konuştu.

Bahadır Özbayır:' Bu yıl 3 bin adet Actros satıldı'

Mercedes Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır da Actros'un lojistik firmaları için öne çıkan özelliklerine değindi ve satış rakamları hakkında bilgi verdi. Özbayır, yeni Actros'ların Pover Shift şanzımanları sayesinde nakliyecilere kolaylıklar sağladığını ve sektörde kendini kanıtlayan olgunluğunun zirvesinde bir araç olduğunu söyledi. Özellikle bu yıl Actros markasının lojistik firmaları arasında oldukça revaçta olduğunu belirten Özbayır, aralık sonu itibariyle bu yıl toplam 3 bin adetlik bir Actros satışının gerçekleşmiş olacağını sözlerine ekledi.

Sülün: 'Mercedes otobüs üretiminde de lider'

Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ise  Mercedes'in otobüste de önemli başarılara imza attığını ve şehirlerarası otobüste Avrupa’da ikinci olduklarını, belediye otobüsleri ve şehirlerarasında ise 4. sıra yer aldıklarını belirtti. Sülün; 'Türkiye’de pazar potansiyeli yüksek. Türkiye’de üretilen otobüsün %50, kamyonun ise %60’ını biz üretiyoruz. Türkiye Avrupa’da en fazla otrobüs üretilen ülke' dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir