Eylül 6, 2010

“2011 yılının otobüsü”: VDL Citea

VDL Bus&Coach firması, alçak tabanlı Citea halk otobüsü ile uluslararası prestiji olan “2011 yılının otobüsü” ödülünü kazandı. Bükreş'te yapılan “Bus Euro Test 2010” testinde, Hollandalı şehir otobüsü, rakiplerinden daha üstün bir performans sergileyerek ödülün sahibi oldu. Jüri üyeleri mevcut araçların kullanılabilirliğe, tasarımına ve etkinliğine yüksek dikkat verdiklerini belirttiler. “2011 yılının otobüsü” yarışmasının jüri üyelerini, 19 Avrupa ülkesinden gelen otosüs salanında uzmanlaşmış gazeteciler oluşturdu. VDL Bus&Coach firması Hollanda ve Belçika pazarında etkin. VDL Hallonda ve Belçikalı otobüs üreticileri ve yan sanayicilerin bir araya gelmesi ile oluşmuş bir firma. VDL'nin ürünleri aras›nda kent içi ve seyahat amaçlı otobüsler yer alıyor.

Jürinin ödül gereçesi ile ilgili açıklamasında ”Citea, şehir içi ulaşım için tüm niteliklerinde takdir toplayarak, dengeli ve uyumlu bulundu. Yenilikçi bir alçak tabanlı şehir otobüsü olan Citea, yolcularına her türlü konforu ve yüksek kalitede sürüş özelliklerini sunuyor. Düşük ağırlıktaki yapısı mükemmel taşıma kapasitesi sunuyor ve yakıttan tasarruf ederek, daha az karbondioksit emisyona yol açıyor. Bakım ve onarım dostu yapısı, aracın serviste kalma süresini azaltan aracın, uluslarası satış rakamları da gelişmiş tasarımını kanıtlıyor” dendi.

VDL Bus & Coach Genel Müdürü Rémi Henkeman bu üründen ve tasarlayan ekibinden gurur duyduğunu belirtiyor: “ '2011 yılının otobüsü' ödülünün sahibi olmak, bizim ve ürünlerimizin kalite seviyesini gösteriyor. Bu ödül, dünyanın her tarafındaki kent içi yolcu taşımacılığı firmalarına şehir otobüsleri alanındaki bilgi ve tecrübemizi kanıtlıyor dedi.

Citea'nın müşterileri

VDL Bus & Coach Citea’nın pazardaki durumuna ilişkin şu açıklamada bulundu:

Citea'nın, 2007 yılında Helsinki'de düzenlenen “UITP Mobilite ve Şehiriçi Ulaşım Fuarı”nda tanıtımından beri, firma bu yeni aracı için yüksek sayıda sipariş aldı. Bunların arasında en büyük iki tanesindan biri; Dubai'deki RTA (Yol v e Ulaşım Otoritesi). Firma, 2008 sonbaharında 518 adet Citea sipariş etti. Milyonlar değerindeki bu sipariş, VDL Groep'in tek seferde aldığı en yüksek miktarlı sipraiş olarak tarihe geçti. İkinci siprariş ise Belçikalı TEC (Kamu Taşıcılığı) firmasından geldi. TEC, 12 metre uzunluğundaki, EEV motora sahip olan Citea CLF almaya karar verdi ve 217 adetlik bir sipariş verdi. Bu alçak tabanlı otobüslerin 4 şehir ve bölgeye dağıtılacağı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir