Haziran 7, 2007

Arkas İzmir Ford Bayi'si açıldı

Arkas Otomotiv, İzmir Karşıyaka bayisinin  açılışını gerçekleştirdi. Ford Otosan’ın Türkiye genelindeki 74’üncü, İzmir’deki üçüncü bayii olan Arkas Otomotiv Ford, 1160 metrakerelik showroom, üç kata yayılmış 6000 metrakare servisiyle  toplam 10.000 metrakerelik kapalı alana sahip. İzmir’in en büyük Ford bayisi olan Arkas Otomotiv, satış, servis ve yedek parça hizmetlerinin yanı sıra binek, ticari ve ağır ticari araç satışı gerçekleştirecek.

Açılış törenine; İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Arkas Otomotiv Grup Başkanı Erkut Kızılırmak, Koç Holding Otomotiv Grup  Başkanı Turgay Durak ve Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt’in de aralarında  bulunduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı.

2010’a kadar 25 bayii, 25 bin araç satma kapasitesi
Törende yaptığı açılış konuşmasında Arkas Holding’in, yeni yatırım alanı olan Otomotiv’de de iddialı olmak istediğini anlatan Arkas Otomotiv Grup Başkanı Erkut Kızılırmak, Arkas Otomotiv’in bu sene sonuna kadar on üç, 2010 yılına kadar da toplam yirmibeş satış ve servis noktasına ulaşmayı hedeflediğini söyledi: Kızılırmak; “Otomotiv sektörü hızlı bir değişim sürecine girdi. Biz bu sürece uzun dönemli planlarla hazırlanıyoruz. İlk aşamada 2010 yılı sonuna kadar 25 ayrı noktada, yılda toplam 25 bin araç satma kapasiteli bir bayi ağı kurmayı hedefliyoruz. Ford Karşıyaka Şubemiz bu planımızın en önemli öğelerinden bir tanesi” şeklinde sözlerine devam etti.

Arkas ve Koç işbirliği
Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Turgay Durak ise  “ Arkas Otomotiv’in Ford Otosan ailesine katılmasından dolayı mutluyuz. Ford Otosan’ın son yıllarda elde etmiş olduğu başarılar, yılların tecrübesi ve sağlam, köklü bir kuruluş olmasından kaynaklanıyor. Şimdi bu bilgi birikimi ve müşterilerine güven duygusu vermiş iki firma burada bir işbirliğine imza atıyor. Öyle sanıyorum ki çok yakın gelecekte bu işbirliğinin verimli sonuçlarını göreceğiz” dedi.

Törende konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas,Arkas Holding’in denizcilik sektöründe elde ettiği yüzyıllık birikimini otomotiv sektörüne başarıyla taşıyacağını belirterek; Arkas çatısının altında Koç kültürü, Ford kültürü ve Arkas kültürünü birleştirdiklerini ifade etti.

Farklı markaları tek çatı altında toplayan ve Türkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk çok markalı bayi grubu olan Arkas Otomotiv, şu anda bünyesinde Citroen, Ford, Peugeot, Renault Trucks, Opel ve Volvo markalarını bulunduruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir