Ekim 15, 2007

Fiat ve Tofaş'ın yeni hafif ticari araç projesi olan “263” Bursa'da üretilecek

Tofaş, Avrupa pazarları için tasarlanan yeni hafif ticari aracını 370 milyon Euro yatırım ile Bursa’da üretmeye hazırlanıyor. 2007 yılında hayata geçirdiği 550 milyon Euro’luk Fiat Linea ve MiniCargo yatırımlarından kısa bir süre sonra yeni bir model için yatırım kararını açıklayan Tofaş, yeni ticari aracını Bursa fabrikasında yılda 120.000 adet olarak üretecek. Aracın, yüzde 70’i ihraç edilecek.

263 Projesi, Tofaş tarafından Fiat markası altında üretilecek çevreci ve çok amaçlı bir araç olarak tanımlanıyor.

Yapılan basın toplantısında konuşan Tofaş CEO’su Ali Pandır bu yatırımla beraber 2007-2009 arası toplam yatırımlarının 870 milyon Euro civarına çıkacağını, yüzde 70’ten fazlası ihraç olan ve 360 bine çıkacak kapasitesinin tamamını kullanan dev bir şirket olacaklarını belirtti.

Tofaş içinde bir Tofaş fabrikası inşa ettiklerini dile getiren Pandır, 263 projesiyle ilgili olarak ” 370 milyon Euro değerindeki yatırım tutarından da anlaşılacağı üzere, 263 Projesi mevcut Doblo modelinin bir yenilemesi değil, otomobil, ticari araç ve MPV özelliklerini kapsayan yepyeni bir aracın yepyeni bir platform üzerinde, sıfırdan başlayarak geliştirilmesidir dedi. 263’ün Türkiye’de üretilmeye karar verilmesinden daha doğal bir süreç olamazdı. Fiat’ın güvenini başarıdan başarıya koşan “Yılın Ticari Aracı” seçilen Doblo ile çoktan kazanmıştık, Tofaş’dan daha iyi alternatif yoktu” dedi.

Fiat’ın Tofaş’a ve Türkiye’ye 39 yıldır olan güveninin devam ettiğini söyleyen Pandır, 263 Projesi’nin fikri mülkiyet haklarının Mini Cargo’da olduğu gibi Tofaş’a ait olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir