Ekim 31, 2007

Otokar, 10 adet Doruk 190H'yi Denizli Halkaya Turizm'e teslim etti.

Otokar, Halkaya Turizm tarafından özel halk otobüsü olarak şehiriçi toplu taşımacılık amacı ile kullanılacak olan 10 adet Doruk’un teslimatını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Teslimat törenine, Halkaya Turizm adına Halil Karakaya ve Otokar Ticari Araçlar Satış Bölge Sorumlusu Murat Torun katıldı. Teslimatta konuşan Halil Karakaya, otobüs tercihinde kaliteyi önplanda tuttuğunu belirtti.

Doruk’ta bulunan dört silindirli Euro III Deutz motoru, dayanıklık ve düşük yakıt tüketimine sahip bir motor. Otobüsün motorunun arkaya yerleştirilmesi sebebi ile de bakım kolaylığı sağlanıyor. Motor, şanzıman ve radyatörler araçtan kolayca sökülebilen bir taşıyıcı üzerine monte edildiğinden motor bakım ve tamirinde büyük kolaylık sağlanıyor. En zor bakım ve tamirat işlemleri için dahi uzun süreler harcanmayarak, servis süresi azalıyor. Böylece toplu taşıma sektöründe çok önemli olan vakti araç sürücüsüne kazandırıyor.

Doruk otobüsleri, ayrıca Avrupa güvenlik standartlarına göre üretilen örme şasisi ve ekipmanlarıyla kalite ve güvenirlik konusunda iddialı. 70 kişiye varan yolcu taşıma kapasitesi, farklı kapı seçenekleri ve alternatif koltuk yerleşim imkanları ile Doruk her durağa uygun ideal çözümler sunuyor.

Güvenilir ve kaliteli…
Sürücülerin ve yolcuların güvenliği Otoar için herşeyin önünde geliyor. Doruk serisinin tamamında  ABS ve ASR standart olarak sunuluyor. Önde ve arkada tam kuru havalı, çift devreli, otomatik ayarlı, hava soğutmalı disk frenler kısa duruş mesafesi ve bakım gerektirmeden uzun çalışma ömrüyle güvenliği artırıyor. Araca özel geliştirilen süspansiyon sistemi, arka aksta dört, ön aksta iki adet olmak üzere toplam altı adet olan hava körüğü ile Doruk, güvenli ve konforlu bir yol keyfi sunuyor. Ayrıca, araç arka iz genişliğine yakın yerleştirilen körük ve amortisörler otobüsün virajlara güvenli girmesini sağlıyor.

Doruk, tüm Otokar araçları gibi Türkiye yol şartlarına göre tasarlandı. Bu nedenle, en zor rampalarda üstün performans, en bozuk yollarda eşsiz konfor, en zorlu virajlarda üstün yol tutuş özelliği ve şehir içi dar yollarda benzersiz manevra kabiliyetini bir arada sunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir