Ocak 29, 2007

Shell istasyonlarında performans Ferrari estiriyor

Shell, tüm dünyada büyük bir çılgınlığa dönüşen kampanyanın Türkiye ayağı çerçevesinde, 26 Ocak’tan itibaren Shell’den tek seferde 100 YTL’lik Shell V-Power, Shell V-Power Racing yada Shell V-Power Diesel ürünlerinden alanlar, 6 adet Ferrari modelinden herhangi birini anında kazanıyor. Ayrıca diğer Shell yakıtlarından tek seferde 100 TL’lik alan müşteriler de sadece 2.5 TL ödeyerek yine oyuncak arabalardan birine sahip olabiliyor.

Shell’in kampanya süresince müşterilerine hediye edeceği Ferrari oyuncak araba koleksiyonunda Gran Turismo serisinden üstün performanslı 5 adet 2 vitesli binek otomobil ve 1 adet de Grand Prix kazanan ünlü Scuderia takımına ait tek vitesli Formula One aracı bulunuyor.

Yeni Shell serisinin Altı Hızlı Ferrari’si

Ferrari Enzo: sadece 3.65 saniyede sıfırdan 100 km/sa hızına ulaşabilen ve saatte 350 km.nin üzerinde maksimum hıza sahip olan otomobil, Ferrari'nin kurucusu ile aynı adı taşıyor. 660 beygir gücünde olan ve 2002 yılında piyasaya sunulan Ferrari Enzo, Formula One teknolojisini binek otomobiline taşımış, “extreme sportiness” konseptini temsil etmiştir.
Ferrari F430: 2004 yılında piyasaya sürülen F430, V tipi 8 silindirli motorlarla güçlendirilmiş yeni nesil Ferrari spor otomobillerini temsil ediyor. Heyecan verici performansa sahip F430, 0'dan 100 km'ye 4 saniyede çıkıyor ve saatte 315 km hıza ulaşabiliyor.
Ferrari Superamerica: 2005 yılında pazara tanıtılan Superamerica, 12 silindirli klasik bir Ferrari motoruna sahip. Popüler ve yenilikçi bir üstü açılır model. 540 beygir gücündeki Superamerica modeli,  saatte maksimum 320 km hız yapabiliyor.
Ferrari 360 Spider:– Teknik açıdan gelişmiş özelliklere sahip ve klasik Ferrari otomobillerinden esinlenerek üretilen 360 Spider, Ferrari’nin 20. üstü açık araba modelidir. 400 beygir gücündeki bu modern klasik otomobil, 4.6 saniyede 100 km.ye ulaşabiliyor. Maksimum hızı saatte 390 km.nin üzerindedir.
Ferrari F50: Ferrari’nin 50. yıl dönümünü kutlamak amacıyla 1995 yılında tasarlanan bu özel Ferrari, halen büyük oranda rağbet görüyor. 520 beygir gücüne sahip bu otomobilden yalnızca 349 adet üretildi. Formula One özelliklerini caddelere taşıyan F50 modeli, 100 km/s hızına 3.87 saniyede erişirken, maksimum olarak saatte 325 km hıza ulaşabiliyor.
Ferrari F2005: Fomula One, şirket kurulduğundan bu yana Ferrari’nin özünü oluşturuyor. Ferrari F2005, FIA Formula One Dünya Şampiyonluğu’nda yarışan V10 Ferrarilerin başarılı çizgisinde geldiği son nokta olmasıyla ayrı bir önem kazanıyor. Ferrari’nin Shell yakıt takviyesiyle son 10 yılda 6 Dünya Şampiyonluğu kazandı.
Shell ve Ferrari’nin Uzun Vadeli Ortaklığı
Shell, ilk olarak kendi adını taşıyan şirketi kurmadan önce motor sporlarında Enzo Ferrari ile ortak oldu. Ferrari adını motor sporları başarısına yazdırmış ve kuruluşundan bu yana Formula One sporu ile ilgilenmiş bir firma olma özelliğini taşıyor. Shell, 1951 yılında Ferrari’nin ilk Formula One zaferinde yakıt sağladı ve o günden bugüne yakıt vermeye devam etti. Bugün, 130’u aşkın Ferrari zaferinde, Shell yakıtları kullanıldı.

Konuyla ilgili Shell & Turcas Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna, “Shell müşterileri Ferrari ortaklığını takdir ediyor” ifadesini kullanarak, “Onlar, performans konusunda Ferrari’nin ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğini biliyorlar. Bu da, müşterilerimizin Shell V-Power’ın kendi otomobillerine sağlamak üzere tasarlandığı güç ve ataklığını takdir etmelerini sağlıyor. Ama şimdi, kendilerine ait bir Ferrari’ye ya da altılı bir sete sahip olabilirler” şeklinde sözlerine devam etti.

İtalya’nın Maranello kasabasındaki meşhur çalışmaların ürünü olan her yeni Ferrari binek otomobilinin yakıtı Shell V-Power ile sağlanıyor. Shell performans yakıtı teknolojisi, Ferrari ile yakın bir teknik ortaklık dâhilinde geliştirildi. Shell mühendisleri, Maranello’da ve Ferrari’nin Grand Prix pistlerinin tamamında, Ferrari’deki meslektaşları ile omuz omuza çalışıyorlar. İlk başta Formula One araçları için özel olarak geliştirilen bu teknoloji, daha sonra Shell V-Power’ın formülasyonunda kullanıldı ve her ülkeye uygun hale getirildi.

Detaylardaki Hassasiyet
Ferrari’nin resmi lisanslı model serisi, son 10 yılın en cazip Ferrari otomobillerinden bazılarını karakterize ediyor. Yeni model serisini geliştirmek üzere Ferrari ile işbirliği yapan Shell, Ferrari’nin marka esasına sadık kaldı. Formula One otomobili dahil olmak üzere otomobillerden her biri güçlü bir detay çalışması ile üretilmiştir. Bu çalışmadaki hassasiyet otomobillerin ön ve arkasındaki marka uygulamasının yanı sıra Formula One aracının eksiksiz 2005 görünümünde de kendini göstermektedir.

Ürün serisindeki beş binek otomobil, iki vites teknolojisi kullanılarak üretildi. Formula One otomobilinde ise daha hızlı vites değiştirme özelliği bulunuyor. Tüm seri, The Marketing Store firması tarafından Mattel’s Hot Wheels markası ile birlikte oluşturuldu. Araç adı ve ölçeğiyle ilgili bilgiler otomobillerin alt kısmında bulunuyor. Ambalaj üzerindeki özel grafik iki vites teknolojisini vurguluyor.

Basın Bilgi: Medyaevi İletişim – Lerna Asurluoğlu / Tel: 0212 3519181 (114)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir