Aralık 31, 2008

İMDER hükümet nezdinde girişimlere başlayacak

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER)'in 2008 yılında yaptığı son toplantısı geçtiğimiz günlerde Divan Kalamış Marina'da düzenlendi. Organizasyonda, 2008 yılındaki İMDER faaliyetleri, küresel kriz, Türkiye ekonomisi, 2008 yılı performansı,  2009 yılı öngörüleri gibi birçok başlık altında konuşuldu ve durgun geçeceği öngörülen 2009 için çözüm önerileri, alınacak ek tedbirler üzerinde duruldu.
 
Sektör %55 daraldı çözüm aranıyor
 
Toplantı sırasında 2008 yılı iş makineleri sektörü hakkında  bilgi veren Rızanur Meral; 2008 yılında sektörün yüzde 55 daraldığını ve sektörde talep düşüklüğünün 2009 yılında da devam edeceğini tahmin ettiklerini açıkladı. Bu daralmanın aşılması için  gelecek dönemde, hükümet nezdinde girişimlere başlayacaklarını belirtti. Meral,  içinde bulunulan durum itibariyle sektörün 2009 yılını geçirdikten  sonra önünün açık olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Meral'in hükümet nezdindeki önerilerinden birini, otomobillerde uygulanan hurda indiriminin İş Makinalarına da uygulanması oluşturuyor. Ayrıca, yerli kaynaklara dayalı alt ve üst yapı yatırımlarına aralıksız devam edilmesi ve bütçelerin kısıtlanmaması gerektiği, sektörlerin nefes alması uğruna bir miktar bütçe açığının göze alınabileceği de Rızanur Meral tarafından ifade ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir