Temmuz 26, 2010

Boğaziçi Rallisi'nin ilk birincileri belli oldu

Avrupa Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen Boğaziçi Rallisi’nde şampiyona birincisi İtalyan Luca Rosetti oldu. 6 ekiple mücadele eden Bonus Parkur Racing'de ise, Özen Özer ile “Genç Sürücüler” birincilik ödülünü aldı.

23-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen ve 4 ülkeden toplam 48 pilotun yarıştığı rallide, Bonus Parkur Racing’den Türk sürücüler klasmanında üçüncülüğü Ercan Kazaz alırken, şampiyona lideri Burak Çukurova dördüncülüğü elde etti. Kemal Gamgam da historic klasmanı birincisi olarak şampiyonada liderliğe yükseldi.

Bonus Parkur Racing’den Fatih Kara-Bilge Ayan, ikinci gün Hallı-1 özel etabında en iyi zamanı kaydederek rallide “en iyi zamanı yapan ilk Türk ekip” oldular. Bu sonucu Mitsubishi Lancer EVO X ile elde eden Kara şunları söyledi:

“Bu sezon yarıştığımız Evo IX’a göre çok daha başarılı süspansiyon ve fren sistemine sahip olan Evo X’a kısa sürede uyum sağladığımızı düşünüyoruz. Daha geniş bir otomobil olması nedeni ile daha farklı bir kullanım stiline sahip olan otomobilimizle, genel klasman ilk 5 içerisinde etap zamanları kaydetmiş olmamız ne kadar başarılı bir araç olduğunu zaten kanıtlıyor”

Garanti Bonus ana sponsorluğunda, Unifree Dutyfree, Dexter, Ravika, Technospray, Pirelli ve AEK Weld katkıları ile mücadele eden Bonus Parkur Racing, sezona 14-15 Ağustos tarihlerinde Bolu’da düzenlenecek olan Hitit Rallisi ile devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir