Ekim 24, 2011

ABC Uluslararası Transport hedeflerine Tırsan'la ulaştı

1977 yılının Eylül ayında kurulan ve geçtiğimiz günlerde 35. yaşını kutlayan Tırsan Treyler, uzun yıllardır iş birliği içinde olduğu firmaların filosuna güç katmaya devam ediyor. Bu firmalardan biri de kurulduğu 1993 yılından beri Tırsan markasını tercih eden Kayserili ABC Uluslararası Transport. 2008 yılı sonunda siparişini verdiği 100 adet DAF çekicinin son 25 adedini teslim alan firma, böylelikle 2011'in yatırım hedefinini gerçekleştirmiş oldu.

Teslimat töreni, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve ABC Uluslararası Transport Genel Müdürü Ergun Bilen'in katılımıyla Tırsan'ın Samandıra tesislerinde yapıldı. Nuhoğlu, 24 yıldır beraber çalıştıkları firmadan Alman “Güterverkehr” dergisinda övgüyle bahsedildiğini belirterek; “Dergi ekibi Eylül'de Türkiye'ye geldi ve Anadolu'yu gezerek Türk nakliyecinin son zamanlardaki gelişimini inceledi. Anadolu’da birkaç şirketi dolaştıktan sonra 'Kayseri'de böyle bir şirketin olması Türkiye'nin taşımacılıkta ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor' dediler. Bir yabancı gözüyle, bir gazetecinin bunu görmesi beni çok mutlu etti” dedi.

Firması hakkında bilgi veren Ergun Bilen de, operasyonlarını bir kısmının Kayseri'deki tesislerinden bir kısmının da Almanya'da 3000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 6000 m² alan üzerine kurulu bulunan “3A Int. Spedition GmbH” üzerinden yönettiklerini belirtti. Bilen, “93 yılında ABC Nakliyat'ı, 96 yılında Er-bil Nakliyat'ı kurduk. Şu anda filomuzda 230 çekici 260 civarında treyler bulunuyor. Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine mobiya taşıyoruz. Ayrıca Türki Cumhuriyetler, İran ve Suriye gibi Asya ülkelerine de taşımacılık gerçekleştiriyoruz. Firma olarak büyümeye Tırsan’la devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“35. yıl Tırsan'ın dönüm noktası!”

Çetin Nuhoğlu, teslimat töreni sırasında yaptığı konuşmada, 35. yılın Tırsan için önemine dikkat çekti. “35. yılla ilgili bu sene çok önemli şeyler yapacağız” diyen Nuhoğlu, “Gerçekten herkesi şaşırtacağız. Bu yılı Tırsan dönüm noktası olarak aldık. Bu anlamda çok büyük hedefler koyduk. Tam bir yıldır tüm ekiple beraber yatıp kalkıp inanılmaz bir efor harcıyoruz. Her taşın altına baktık. Daha önemli işlerin altına nasıl imza atarız diye çalıştık” dedi. Bu çalışmalar arasında yer alan yeni bir hizmetten de söz eden Nuhoğlu, Tırsan VIP Satış Uzmanı Ertuğrul Erkoç'u basın mensuplarına tanıttı.

Ertuğrul Erkoç, Tırsan'ın yeni hizmetiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Uzun zamandır Tırsan ile çalışan ve büyük bir filoya sahip olan firmaları seçtik ve onlara VIP hizmeti sunmaya başladık. Her segmentten firmalar belirlendi ve bölgelere göre ayrıldı. Son 2-3 yıldır inanılmaz talep vardı. Bu sene kapasitemizi 3 katına çıkartarak teslimat konusunda çok daha hızlı hareket ediyoruz. Tırsan’ın şu an 300 VIP müşterimiz var. Elbette tüm Tırsan müşterilerine çok iyi hizmet sunuyoruz. Ama takip konusunda hassasiyet gerektiren müşterilerimize böyle bir uygulama sunuyoruz”

 

“ÖTV artışlarıyla yanlış tedaviye gidiyoruz!”

Nuhoğlu, kendisine yöneltilen bir soru üzerine son dönemde farklı tüketim araçlarının fiyatlarındaki ÖTV artışına da değindi. Cari açığın yüksek, alınan tedbirlerinse eksik olduğunu belirten Nuhoğlu şunları söyledi: “

“Gazetelere bakın, tüm lüks araç markalarını görebilirsiniz. Her gün gazetelerde dış ülkelerin Türk ekonomisini pohpohladığını görüyoruz. 'Böyle ülke görmedik. Böyle büyüyen ülke görmedik. Dünyada en hızlı büyüdüğümüz yer burası. Türk halkının çalışkanlığına azmine şapka çıkarıyoruz' diyorlar. Geçtiğimiz günlerde önemli bir markanın CEO’suyla yaptığım görüşmede kendisi bana 'Lüks araçlar dünyanın her yerinde nakit satılır, burada hala vadeli. Lüks malda vade olmaz' dedi. Burada bir çelişki var. Bu Türkiye'nin çelişkisi. Cari açık rakamlarının ürkütücüyken, yabancı şirketlerin en karlı işlerinin burada olduğunu açıklamaları. Sonuç olarak da bu tip ÖTV artışlarıyla yanlış tedavilere gidiyoruz. Şimdi tekrar göreceğiz -ki inşallah görmeyiz- kaçak sigara ve kaçak içki patlayacak. Bir tarafta bir açık var, bir tarafta bir yanlış veya eksik bir politika var. Cari açığın bu kadar yüksek olmaması lazım. Lüks otomobilde ÖTV'yi ne kadar artırsanız arttırın 36 ay, 48 ay vadeli lüks otomobil yine satılır. Adamın parası varsa, vergisini ödemişse versin parasını peşin alsın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir