Temmuz 18, 2009

Scania satış rakamını açıkladı

Scania'dan yapılan açıklamaya göre, 2009 yılının ilk yarısında ağır ticari araç pazarında yaşanan daralmaya rağmen firma, en çok satan ithal ağır ticari araç markası oldu. Scania bu dönemde 410 adet araç satışı gerçekleştirerek 16 ton ve üzeri ithal ağır ticari araç pazarından yüzde 37.4 pazar payı aldı.

Konuyla ilgili olarak Scania, Krone ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel, Scania’nın liderliğinde yetkili satıcılarının ve müşterilerinin çok büyük rolü olduğunu belirterek şunları söyledi: “2009 yılında hizmet verdiğimiz ağır ticari araç pazarında daralma yaşanıyor; ancak Scania olarak daralan sektörde pazar payımızı artırma başarısı gösterdik. Toplam pazar yüzde 50’ye varan oranda daralırken, biz toplam pazarda yüzde 8.27, ithal ağır ticari araç pazarında ise yüzde 37.4 pay alma başarısı gösterdik. Bu başarımızın ardında zorlu ekonomi ve pazar koşullarına rağmen, markamıza olan güven ve sevgi ile motivasyonunu yitirmeden çalışmaya devam eden, Türkiye’nin hemen her bölgesinde hizmetlerini sürdüren 16 adet yetkili satıcımız var elbette. Ekonomik dalgalanmalardan etkilenmeyerek şevkle çalışmalarını sürdürdükleri için hepsine teşekkür ederim. Scania kalitesinden ve avantajlarından vazgeçmeyen farklı alanlarda taşımacılık işleri yapan müşterilerimizinde uzun yıllardır sürdürdüğümüz liderliğimizde payı büyüktür. ”

TAID verileriyle ilk yarı

TAID verilerine göre 2009 yılı ilk yarısında toplam 4 bin 957 adet 16 ton ve üzeri ağır ticari araç satıldı. Bunun 2 bin 414 adedi kamyon, 2 bin 543 adedi ise çekici olarak gerçekleşti. Aynı segmentte ithal ağır ticari araç pazarına bakıldığında ise toplam satış adedi bin 107 oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir