Haziran 5, 2009

Volkswagen'in yeni Pick-up'ı Amarok 2010'da çıkıyor

Volkswagen, 2010 yılında Güney Amerika’da ardından Avrupa ve Afrika ile Avustralya'da yeni pick-up'ı Amarok'u piyasaya sunmayı planlıyor. Sıfırdan üretilen ve dört tekerlekten çekişe sahip çift kabinli bir pick-up olma özelliğine sahip olan araç, common rail turbo dizel enjeksiyon (TDI) sistemine sahip motoruyla sunulacak. Amarok’un yakıt tüketimi ve egzoz atıklarının pick-up kategorisindeki en iyi değerleri oluşturması hedefleniyor.

Volkswagen Ticari Araç CEO’su Stephan Schaller konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Volkswagen Grubu'nun büyüme stratejisinde önemli bir bileşeni oluşturan Amarok'ın aynı zamanda Volkswagen için yeni bir araç sınıfına giriş anlamına geldiğini belirterek şunları söyledi: “Kurt anlamına gelen “Amarok” ismi Kanada'nın kuzeyi ve Grönland'da yaşayan Eskimolar'ın (Inuit) dilinden alındı.  Eskimo halklarından olan Inuitler kurdu vahşi doğanın kralı olarak kabul ediliyor. Amarok gücü, sağlamlığı, dayanıklılığı ve üstünlüğüyle etkileyici bir figür. Bu isim aynı zamanda bu aracın büyük pazarları olan Brezilya ve Arjantin'de konuşulan Roman dillerinde “taşları sever” anlamına geliyor. Bu ülkelerde pick-up araçları çok yönlülüğü nedeniyle hem eğlence hem de ticari amaçlı olarak büyük ilgi görüyor.
 
Bu isim bu sınıfta standartları yükseltecek pick-up aracımızın özelliklerine tam olarak uyuyor. Amarok, markamızı daha da uluslararası bir boyuta yükseltiyor. Volkswagen Ticari Araç, bütün grubun büyümesinde son derece önemli olan ve küresel model ailemizde mantıklı stratejik bir genişlemeyi oluşturan bu aracı geliştirmekten, üretmekten ve satmaktan gurur duyuyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir