Ocak 27, 2011

Mars Logistics'e En'lerin teslimatı

2010 yılını %31'lik büyüme ile kapatan Mars Logistics, yeni yılın ilk ayında toplu bir alım ile filodaki araç sayısını 500'e yükseltti. Renault Trucks'tan 200 adet Premium 460 alınırken, aynı zamanda “En”lerin yaşandığı bir teslimat gerçekleşti. Bu teslimat ile en fazla Euro 5 ve en fazla otomtik şanzımanlı araç alımı sağlandı. Bununla birlikte Renaut Trucks, 2010 senesinde yakıttan tasarruf vaadini de yerine getirmesiyle beraber hesaplarını iyi kontrol eden filoların tercihi olmaya devam etti. Son teslimatında Renault Trucks, Türkiye içerisinde konteyner taşımacılığı yapan Arkas'a Premiumlarını teslim etmişti. Mars Logistics'e de uluslar arası taşımacılıkta kullanılmak üzere araçlarını vermesi ile birlikte her iki taşımacılık çeşidine yönelik filo aracı performansını vurgulamış oldu.

Uluslar arası taşımacılık alanında son dönemin başarılı firmalarından Mars Logistics, Renault Trucks'tan 200 adet Premium 460.18 T GV araç alımı gerçekleştirdi. Son olarak firma yöneticilerinden Ruhi Engin Özmen'in yılın başında UND başkanı seçilmesinin ardından yapılan bu yüksek teslimat ile Mars Logistics adını bir kez daha 2011 başında duyurmuş oldu.
Mars Logistics tesislerinde düzenlenen teslimat törenine Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien ve Satış  Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu ve Taşımacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Bilgili ve satışı gerçekleştiren Horoz Taşıt Servis'ten Taner Horoz ve Gürkan Gürbüz katıldı.
Yapılan bu teslimatın en önemli özelliklerinden birisi de hem alımı yapan lojistik şirketin, hem de araç üreticisi firmanın bir arada ilkleri gerçekleştirmesi oldu. Resmen Euro 5 normlarına geçilmemesine rağmen bir arada 200 adet Euro 5 aracın alınması ve bu araçların otomatik şanzımanlı olması, teslimatı önemli kılan unsurlardı. Düzenlenen toplantıda teslimat ile ilgili bilgilerin yanında 2011 yılına ait bakışlar ortaya konuldu.

Hem Euro 5, hem Opti Driver, hem 460 Bg

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, 2010 yılında yatırımda bulunan lojistik firmalarının 2011 yılında da yatırımlarına devam ettiklerini ve bu yılın da olumlu geçeceğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Pollien, Mars Logistics'in Euro 5 alan ilk firma olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Büyük firmalar hala yatırım yapıyorlar. Bu durum gelecekle ilgili büyüme hedeflerinin devam edeceğini gösteriyor. Dolayısıyla ekonomi de büyüyor. Taşımacılığın ekonominin büyümesindeki önemi buraa yatıyor. Yollarda kamyon ve çekicileri görenler görkemli görünümlerine bakarak fazla miktarda gürültü yaydıkları ve çevre kirliliğine olumsuz etkilerde bulunduklarını düşünüyor. Fakat Mars Logistics gibi lider firmalar piyasaya teknolojisi yüksek ve çevre ile dost araçları kazandırarak bir mesaj veriyorlar. Aldıkları bu araçların hem firmalarına hem de çevrelerine oldukça katkısı olacaktır.

Pollien: 2011'de Renault Trucks'ın kapasite sorunu olmayacak

2010 senesinde çekicide %9 pazar payı yakaladık. Bir takım kapasite problemleri yüzünden bu oranda kaldık. Fakat bu sene kapasite problemimiz olmayacak ve hedef olarak iyimseriz. Bununla birlikte bayi teşkilatlarımıza da çok güveniyoruz. Bayilerimiz ciddi bir değer ve Mars Logistics'i destekleyen ve hizmet veren Horoz Taşıt Servis gibi kuvvetli bayilerimiz bulunuyor. Türkiye'de 23 adet noktamızda yedek parça bulunabilirlik ve müşteri memnuniyeti açısından hizmetimizi en üst seviyede yürütmeye çalışıyoruz.
Avrupa'da da 2011 yılında Almanya ve Fransa'nın ardından Türkiye'yi 3. büyük Renault Trucks pazarı olarak göreceğiz. Türkiye'de Renault Trucks , İspanya, İngiltere ve İtalya'yı geçmiş durumda . Avrupa'da da ilk 5'in içerisindeyiz.”

 

Mars'ın filosunda sadece Renault Trucks var

Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu ise son olarak 2007 yılında Renault Trucks'tan 80 adet Premium aldıklarını ve filolarında sadece Renault Trucks olduğunu belirterek ” Yıllardır süregelen işbirliğimiz ve uzun araştırmalardan sonra bu kadar büyük bir alımda en doğru kararı verdiğimizden eminiz. Sağladığı yakıt tasarrufu ve Euro 5 avantajları ile Mars Logistics olarak müşterilerimizin memnuniyetini arttıracağımızı ve uluslararası düzeyde rekabetçi koşullara sahip olacağımızı düşünüyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz her alandaki nakliyenin çok önemli bir ayağı olan Karayolu nakliyesi bölümümüz bu yeni alımlarımızla daha da ileriye gidecektir.“ şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir