Haziran 23, 2006

Otomobil Kadar Güvenli; Viano

Mercedes-Benz Viano, Alman otomobil dergisi “Firmenauto” ve test kuruluşu Dekra’nın ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir dizi güvenlik testinden geçti. Viano bu testlerde EURO-NCAP sınıflandırmasında 5 yıldıza eşdeğer sonuçlar elde ederek, Viano MPV (Multi Purpose Vehicle) segmentinde bu başarıyı elde eden tek araç oldu.

Yapılan çarpma testleri, 64 km/s hızla önden, 50 km/s ve 29 km/s hızla yandan olmak üzere 3 aşamadan oluştu. Ön ve yan çapma testlerinde EURO-NCAP şartlarına uygun olarak önde ve arkada 2’şer olmak üzere, toplam 4 cansız manken yer aldı.Testlerde, Mercedes-Benz Viano yüksek derecede güvenlik başarısı sağladı.

Mercedes-Benz’in yeni satışa sunduğu “Activity” modeli de, şoför arkasında bulunan katlanabilen, sökülebilen ve yönü değiştirilebilen 4 adet tekli koltuk sayesinde bagaj bölmesinin hacmi kolayca değişebilen bir tasarım içeriyor.

ABS, ASR, BAS ve ESP, arka aks hava süspansiyonu, 150 beygir gücündeki Common Rail Dizel Motor, otomatik vites, ön ve arka PARKTRONIC sistemi, yağmur ve ışık sensörü, çok fonksiyonlu direksiyon, ön ve arka klima, elektrikli katlanır aynalar, 17 inç alüminyum jant, siyah renkli arka camlar gibi standart özellikleri ile dikkat çeken Viano Activity, “Trend, Trend Activity ve Ambiente Activity” donanım paketleri ile satışa sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir