Ocak 6, 2015

AVL Türkiye, yüzde 50 büyüdü

Otomotiv ve motor sanayindeki uluslararası firmalara ileri teknolojiler konusunda destek sağlayan dünyanın en büyük otomotiv mühendislik şirketi AVL’nin 2008’den beri Türkiye’de faaliyet gösteren ofisi AVL Türkiye, 2014’ü 3,5 milyon Euro’luk ciroyla kapatıyor. AVL Türkiye, kurulduğu günden bu yana çalışan sayısını 13 kat, cirosunu 23 kat artırdı. 2014 yılını 3,5 milyon Euro ciro ile kapatacak olan AVL Türkiye, yüzde 50 büyüdü.


AVL Türkiye Genel Müdürü Dr. Umut Genç, ”1948’den beri faaliyetlerini sürdüren AVL, dünyanın en büyük otomotiv mühendislik şirketi. Avusturya’da her yıl en çok patent başvurusu yapan firma. 2008 yılında AVL’nin Türkiye ofisini kurduk. 6 mühendisle başlayan yolculuğumuzda şu anda 76’sı mühendis 80 kişilik bir ekiple hizmet veriyoruz. Otomotiv ve savunma sanayinde yapılan her türlü ar-ge, ür-ge ve mühendislik projelerine; mühendislik desteği sağlıyoruz. Türkiye, AVL’nin elektronik kontrol ve gömülü yazılımlar geliştirme merkezlerinden biri” diye bilgi verdi.
Dünyada en çok ar-ge bütçesinin otomotiv teknolojilerine ayrıldığını belirten Dr. Genç, şunları söyledi: “AVL Grubu sektördeki gelişmelere paralel olarak son 20 senedir yılda ortalama yüzde 14 büyüme sergiliyor. Grup 2014’te de yüzde 10 büyüme bekliyor. AVL Türkiye olarak ciromuz daha küçük olsa da büyüme rakamlarımız globalin üzerinde. 2014 yılını yaklaşık yüzde 50 büyümeyle kapatacağız. Büyümemizde mühendislik hizmeti, test sistemleri ve mühendislik yazılım paketlerini bir arada sunarak farklılaşmamızın etkisi var. Anahtar teslim mühendislik, tasarım ve ürün geliştirme projeleri sunuyoruz. Süregelen projelere de uzmanlık ve mühendislik desteği veriyoruz. Simülasyon programları ve test sistemleri geliştiriyoruz. Aynı zamanda AVL Grubu’na ar-ge ve mühendislik ihracatı da yapıyoruz. 2014 yılında 1,7 milyon Euro ihracat yaptık. Ciromuzun yaklaşık yarısını katma değeri fazla yüksek teknoloji ihracatından elde ediyoruz. Kuruluşumuzdan beri toplam 5 milyon Euro ihracat gerçekleştirdik.”

Ekolojik sürüş sağlayan algoritma, kamyonların ağırlığını hesaplayan akıllı algoritma, elektrikli minibüs gibi farklı çalışmaları sürdürdüklerini belirten Dr. Genç, 2015’te mühendislik ar-ge merkezi açacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir