Şubat 10, 2011

BMC şehir içi otobüs pazarında bu yıl da lider!

BMC yetkilileri firmanın 2010 değerlendirmesini yaparak, BMC’nin 2010 yılında 9-12-18 metrelik şehir içi otobüs pazarında %40 pazar payı ile lider olduğunu belirttiler. Bu açıklama BMC'nin Türkiye kent içi otobüs pazarında uzun yıllardır sürdürdüğü başarısını ve liderliğini bir kez daha tekrarladı. BMC'nin 2010 yılında pazara girmek isteyen farklı kategoride ürün ve markalara rağmen pazardaki etkinliğini sürdürdü ve hem kamu hem de özel işletmeciler tarafından tercih edildi. 2010 yılı kent içi otobüs pazarının önceki yıllardan farkı, Euro 4 normu ile birlikte kent içi otobüslerde yeni güvenlik standartlarının devreye girdiği yıl oldu. Ayrıca 9 metrelik otobüslere olan ilgi ve ürün çeşitliği de bu yıl arttı. BMC tarafından geliştirilen ve üretilen 9 metrelik kent içi otobüs hem Türkiye'de hem Avrupa'nın orta büyüklüklerdeki kentlerinde daha etkin ulaşım sağlıyor. Büyük kentlerde ise ana arterleri ve raylı sistemleri destekliyor. BMC 2010 yılında 18 metrelik basamklı alçak tabanlı (basamaksız) otobüsleri de pazara sunarak Türkiye'de kendi mühendisliği ve endüstriyel mülkiyeti ile körüklü otobüs üreten ilk firma oldu. Diğer yandan Avrupalı körüklü otobüs üreticileri arasında yerini aldı. Firmanın doğalgaz ile çalışan otobüsleri de ürün çeşitliliğine ayrı bir örnek oluşturuyor. BMC'nin 2010 yılında pazardaki etkinliğini koruma ve geliştirmeye yönelik ürün ile birlikte özel hizmet ve finanas paketleri oluşturmasının, ayrıca kamu satışları ile birlikte özellikle FSM Demirbaş Otomotiv'in özel otobüs işletmecilerine yönelik geliştirdiği çözümlerin etkili olduğu kaydediliyor. Bu çizginin 2011 yılı ve sonrasında da devam edeceği, uygun ve işletme gideri düşük otobüslerle iç pazar ile birlikte ihracat pazarlarında da etkili olacağı ifade ediliyor.

Yapılan yazılı açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:

“Yurtiçinde İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Fethiye' de hizmet veren 12 m. alçak tabanlı Procity Solo otobüslerin yanı sıra çok yakında Kahramanmaraş' ta hizmete girecek 9 m. alçak tabanlı Hawk küçük otobüsler ile toplamda yurtiçinde 295 adet alçak tabanlı BMC otobüs hizmet veriyor. Yurtdışında ise 500 e yakın BMC alçak tabanlı otobüs İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerde yıllardır hizmet veriyor.

Yurtiçinde Midilux, Probus, Belde ve Procity bunlara ek olarak yurtdışında da Hawk, Falcon, Condor, Nifty, Club, Karisma markalarıyla piyasaya sunulan yolcu taşıma serisi; solo, körüklü ve çift katlı yapılarda; 7.5, 9, 12 ve 18m. şasi uzunluklarında, standart ve alçak tabanlı, otomatik ve manuel şanzımanlı, dizel ya da doğalgaz motorlu seçenekler sunmaktadır.

Yurtiçinde 133 yetkili servis, 169 yetkili yedek parça satıcısı ile en yaygın satış sonrası hizmet ağına sahip olan BMC, yurtdışında da 11'i Avrupa da olmak üzere 30 distribütör ve servis ile müşterilerine hizmet vermektedir.

Şehiriçi otobüslerde her zaman öncü olan BMC, yeni otobüs konseptlerinin geliştirilmesinde AR-GE ye en fazla kaynak ayıran kuruluşlardan biridir. 2010’da 60 milyon TL. AR-GE harcaması gerçekleştiren BMC' de iş merkezleri bazında, 540 mühendis ve tekniker tarafından arge çalışmaları yürütülmektedir.

BMC alçak tabanlı şehir içi otobüsler; kullanıcı ve çevre dostu, ekonomik, emniyetli ve verimli araç konseptleri ile toplu taşımacılık alanında faaliyet gösteren otobüs işletmecilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Euro 5 dizel motorlu veya CNG doğalgaz motorlu, klimalı, mükemmel izolasyonlu, ferah iç mekanı, panoramik – geniş yan camları ve sessiz motorlu BMC alçak tabanlı otobüsler yolcular için rahat bir yolculuk imkanı sağlamaktadır. Kaldırım hizasına kadar yana yatma özelliği ve engelli rampası ile tekerlekli sandalye ve bebek arabalı yolculara, yaşlı ve çocuklara rahat iniş-biniş imkanı sağlamaktadır.

1964 yılından günümüze; 46 yıllık tarihi boyunca 300.000 adedi geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık ekonomik ürün katkısı yaratmış olan BMC’ nin, kuruluşundan bu yana yapmış olduğu yatırımlarının bugünkü değeri; 1,7 milyar TL.’ dir. Brand Finance tarafından tüm sektörler bazında gerçekleştirilen 2010 yılı Türkiye’nin en değerli ilk 500 markası sıralamasında, 110 milyon USD’ lik ticari marka değeri ile BMC 42. sırada yer almıştır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir