Nisan 8, 2013

Büyükler Bauma'da buluştu! Türkiye'den rekor katılım!

Avrupa'da yaşanan kriz nedeni ile inşaat piyasası dünyanın başka yerlerinde gelişse de teknolojinin gelişim trendlerini halen ABD ile birlikte Avrupa belirliyor. Bu nedenle 15-21 Nisan tarihleri arasında Münih'te düzenlenecek olan Bauma Uluslararası İnşaat ve Ekipmanları Fuarı, inşaat ekipmanları ve büyük projelere yönelik çözümlerin buluşma noktasını oluşturuyor. Özellikle inşaat kamyonları, ekipmanları, iş makinaları ve komponent üreticileri teknolojilerini bu fuarda sunuyor.

İnşaat kamyonları

Mercedes-Benz yeni ürünü olan inşaat kamyonu Arocs ile birlikte dağıtım serisini de Bauma'da tanıtacak. Arocs ise fuarda OM 473 kodlu yeni 625 bg'lik motor ile tanıtılıyor. 15.6 litrelik motor dakikada 800 devirde bile 300 beygir güç sunabiliyor ve 2.500 Nm. tork kapasitesine ulaşabiliyor. 

Volvo Kamyon ise Volvo FMX'in yeni modelinin dünya tanıtımını fuarda gerçekleştirecek ve Euro6 modelleri tanıtılacak. MAN, Euro 6 emisyon standardına sahip olan bir şantiye aracını ve yeni geliştirilen çelik tamponun tanıtımını gerçekleştirecek olurken DAF ise fuarda dolaylı olarak Tatra-Phoenix her çeker araçları ile Bauma'ya katıldı.

İtalyan Iveco'nun ise inşaat serisi aracı olan Trakker'i fuarda sergileyeceği belirtildi Öte yandan Iveco'nun eski bir markası olan ve ağır şantiye koşulları için geliştirilmiş  Astra markası da fuardaki yerini alacak ve yakın zamanda da Almanya'da satışa sunulacağı gelen bilgiler arasında.


 
Üstyapı zenginliği

Fuarda yarı römork ve üstyapı alanlarında ise pek çok ürün yer alacak. Brandalı ve alarm/ ikaz sistemli damperler ve yüke özel ayarlanabilen lowbedler gibi pek çok ürün ziyaretçilerle buluşacak. Avrupalı yarı römork üreticisi Schmitz Cargobull fuarda yeni bir çelik hafif yapım küvet tipi damperin yanısıra, iki dingilli ve üç dingilli çekici ile kullanılacak olan aracını sergileyecek. Firmanın geliştirdiği yeni sistem olan cep telefonuyla kumanda edebilme; damper brandalarının uzaktan cep telefonlarıyla açılıp kapanabilmesini sağlıyor.

Zandt firması ise fuarda sergileyeceği alçak yükleme platformlarına sahip olan römorklarına daha fazla güvenlik özellikleri ekleyerek körüklerden ölçüm yapabilme sistemini uygulamış. Ölçüme göre gösterge tablosunda eğer aks limiti aşılırsa sinyal veriliyor. Bu da inşaat sahalarında hasar oluşumunun önüne geçip, yüklenilen ağırlıklara göre aracın dikkatli kullanılmasını beraberinde getiriyor. Beton pompası üreticisi Cifa da ağırlıktan tasarruf amacıyla Carbon adı ile geliştirilmiş olan yedi dingilli kamyon üzerine beton pompasını fuarda sergileyecek.

 
Türkler Bauma'da

Fuara Türkiye'den bazı treyler üreticileri ile çok sayıda ekipman ve komponent üreticisi toplam 124 firma katılıyor. Kendi ürettiği mikser ile katılan İmer LT, yeni geliştirdiği yol tamir makinası ile Koluman ve alanında uzman ekskavatörleri ile katılan Hidromek gibi pek çok Türkiye'li üretici fuardaki yerlerini aldı. Yarı römork üretiminde Türkiye'nin en önemli markalarından olan Tırsan ise Almanya'daki şirketi ve markası Kassbohrer ile fuarda ziyaretçilerini ağırlıyor. Türk ziyaretçilerden de damper, silobas, lowbed ve yarı römork üreticileri üstyapı pazarındaki yenilikleri görmek ve nabız yoklamak için fuarı ziyaret ediyor.


Fuara katılan Türk firmaları:

Akdaş, Akon Hidrolik Valf, Alpler Makina Sanayi, Anaç Makina İnşaat, Armador Makina, Armor Isı Transferi, AS Çelik Döküm İşleme, ASE Makina Konstrüksiyon, ASP-Assan,

Babacan Kauçuk, Betonstar Makina, Bilekler İnşaat Makinaları , Boğa Makina, Boran Çelik, Bormak, Bumeks Otomotiv, Burçelik,

Cayak Kauçuk, Çelik Makina, Cesan Çevre Sağlığı Sanayi, Çobanoğlu Otomotiv Sanayi, Çözüm Makina, Çukurova Makina, Dalgakıran Makina, Delkon Makina,

E-Berk Makina Metalurji, E-Mak Makina İnşaat, ECS Elektrik, Egemet, Elifraf, Elkon, Elsisan Boya Cihaz, Erişim Makina, Erkom Kompresör, Ermak Beton, Ersel Ağır makine, Estetik Yay San., FKK Güney Oto,

GL Krankşaft, Göçmaksan, Göçmak makina, Güven Endüstri Makina, Gülhan Yedek Parça, Gür-San İnşaat Makina,

Hema Endüstri, Hidrokon, Hidromek, Hisar Çelik, Hisarlar, HKM Makina,

İleri Mekanik, İMDER, İnan Makina, Işık Çelik Döküm,

Jantsa, Kayahan İç ve Dış Ticaret, Kem-p Vibrasyon Motorları, Körfez Döküm Sanayi, Koluman Motorlu Araçlar, Kumru Otomotiv Boru-Hortum, Las Zırh Lastik Koruyucu,

MAG Kauçuk, MCF Hidrolik, Meka Beton Santralleri, Merkon Makina, Mesa İmalat, Metsa Hafif İnş Mak., Mint Mühendislik, MPG makina, Na-Mak Makina, Neru Kalıp, NSK Otomotiv,

Önder Metal, Özçelikler Hidrolik, Olimpia, OM Mühendislik, Ortaklar Makina, Oscar Hafif Beton Ekipmanları, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme, Oyman Makina, Özbekoğlu, Özkanlar Hidrolik İnşaat, Page İç ve Dış Ticaret,

Palme Makina, Pardis Parça Dağıtım, Pilot Koltuk, Pimmaksan, Pınar Döküm, Polat Grup Redüktör San., Polimer Kauçuk, Remas A,Ş.

Nasıl Gidilir ?

Fuara Münih havaalanından veya Münih sınırları dahilinden gelecek olanların A99 ve A94 otobanından gelmeleri gerekiyor. Sürücülerin güzergah esnasında elektronik trafik levhalarında belirecek olan “Bauma Fuar alanı” istikametlerini kaçırmamaları, yetkililerce önemle belirtiliyor. Fuar alanı içerisindeki sabit hız limiti ise 20 km olarak belirlenmiş. 
Havaalanından doğrudan fuara gidiş: Doğrudan gidiş için havaalanı terminal 1 ve 2 numaralı çıkış kapılarının önünde her 15 dakikada bir doğrudan fuara giden otobüsler var ve kuzey kapısından giriş yapılıyor. Otobüs ile tek gidiş 8 Euro olarak ücretlendiriliyor.
Havalimanından fuara taksi ile gitmek istenirse taksi durakları terminal çıkışlarının birkaç adım ötesinde yer alıyor ve 56 Euro'ya fuara gidiyor. Ayrıca fuar giriş kapılarında da taksi durakları yer alıyor.

Metro ve banliyö treni kullanımı :

Metro ve banliyö treni ile Bauma fuar alanına gitmek uzun bir zaman alıyor. Metro (U-Bahn) ile gitmek için; U2 adlı metro hattı Münih merkez garından itibaren kullanılıyor. Merkez gardan fuar alanına 20 dakikada gidiliyor. Metro, fuar günleri Münih merkez garından üç dakikada bir Bauma fuarına gidiyor. İniş durakları ise; Messestadt West ve Messestadt Ost.

Bauma fuarına banliyö treni olan “S-Bahn” ile gidilmek istenirse; S2 banliyö hattı ile “Riem” durağına gidiliyor. Riem durağından sonra fuara yürüme mesafesi 15 dakika sürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir