Mayıs 28, 2010

CeBIT Bilişim Eurasia Ekim 2010'da kapılarını açıyor

Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda Avrasya’ya açılan ticaret kapısı CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Broadcast, Cable & Satellite Eurasia fuarları, 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında kapılarını iş dünyası ve teknoloji meraklılarına 11’nci kez açıyor.

CeBIT Bilişim Eurasia’da bu yıl ilk defa düzenlenecek “b2fair Matchmaking” etkinliği ile katılımcı firmalar yurtiçi ve yurtdışındaki hedef bölgelerinin üst düzey karar vericileriyle randevulaşarak yüz yüze görüşme fırsatı yakalayacaklar.

CeBIT Bilişim Eurasia, farklı ülke ve bölgelerden gelecek profesyonel, yönetici, bilim adamı, kamu yetkilisi ve teknoloji meraklısını aynı çatı altında buluşturacak. Bu yıl yenilenen yapısıyla fuar yalnızca Avrasya bölgesindeki bilişim firmalarını değil, işinde bilişim ve teknolojiyi kullanan dikey sektör firmalarını, kamu kurumlarını  ve medya kuruluşlarını da katılımcı olarak ağırlayacak. Özellikle işini bilişim teknolojileri ile geliştirmek isteyen iş adamları için kapsamlı bir bilgilenme platformu oluşturmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri ve özel projelerle zenginleştirilen CeBIT Bilişim Eurasia'daki yenilikler, düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı.

 “Türkiye bilişim sektörüyle kalkınacak”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren HİFAŞ Genel Müdürü Alexander Kühnel, CeBIT Bilişim Eurasia 2010’un yenilenen yapısı ile bu yıl daha geniş kitlelere hitap edeceğini söyledi.

Kühnel,Türkiye bilişim teknolojileri alanında hızla büyüyen en önemli pazarlardan biri konumunda olduğuna vurgu yaptı.Yakın zamanda etkisini hissettiren sıkıntılı döneme rağmen, stratejik konumda yer alan Türkiye'de bilişim sektörünün yapılan araştırmalara göre pazar büyüklüğünün 2013 yılında 13.6 milyar dolara ulaşmasının beklenidiğini kaydeden Kühnel, ” Bu yıl sektörün %10 – %15 büyüyeceği beklentisini, hali hazırdaki bilişim yatırımlarını, tüketicilerin teknolojiye olan ilgisi ve yakınlığını göz önünde bulundurursak, 2013’te bu rakamlara ulaşmak hiç de hayal değil. 11 yıl önce İstanbul’u dünyanın teknoloji başkentlerinden birisi yapma amacıyla çıktığımız yolda bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda, çok önemli yollar kat ettik” dedi.

Donanım dünyasındaki yeniliklerin yanı sıra yazılım ve kurumsal çözümlerin sergileneceği, katılımcı firmalara daha fazla iş yapma fırsatı sunan çeşitli projelerle içeriği zenginleştirilmiş bir fuara hazırlandıklarına değinen Kühnel,” Günlük hayatta yaşam alanlarımızı tümüyle saran bilişim ve teknoloji dünyasını, CeBIT Bilişim Eurasia 2010’da uygulamalı olarak  teknoloji tutkunlarıyla buluşturacağız” şeklinde konuştu.

“Hedef büyütenlerin buluşma adresi”

Yenilenen içeriğiyle CeBIT Bilişim Eurasia’nın, farklı sektörlerde faaliyet gösteren tüm şirketlere bir fuardan daha fazlasını sunacağını dile getiren Fuar Direktörü Murat Özer; “Geçtiğimiz yıl 22 ülkeden katılımcı, 79 ülke ve Türkiye’nin tüm şehirlerinden 146 binin üzerinde ziyaretçiyi bir araya getiren CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl daha da iddialı.”dedi.Özer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra bu yıl “Uluslararası Alım Heyeti” programı çerçevesinde aralarında Rusya, Irak, Azerbaycan, Fas, Libya, Mısır ve İran’ın da olduğu 20 farklı ülkeden satın almacıları masrafları karşılanarak Türkiye’ye davet ediyoruz.Ayrıca fuar çerçevesinde Anadolu’nun karar vericilerine ve üretime dayalı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların yöneticilerine yönelik özel iki program daha düzenliyoruz. Bu kapsamda, “Anadolu VIP” ve “Anadolu Alım Heyetleri” programlarıyla Türkiye’nin 20 şehrinden lokomotif sektörlerin satın almacılarını fuarda ağırlayacağız.”

CeBIT Bilişim Eurasia’nın en büyük yeniliklerinden birinin ise, “b2fair Matchmaking” aktivitesi olduğunu kaydeden Özger, ” Bu etkinlik kapsamında hedef bölgelerinde işini büyütmek isteyen katılımcı firmaların, hedefledikleri sektörlerin karar vericileriyle randevulaşarak yüz yüze iş görüşmeleri gerçekleştirmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Özger,Smart Cities / Akıllı Kentler projesi ile Türkiye’nin 80 ilinden davet edilen belediye ve diğer üst düzey kamu yöneticilerinin CeBIT Bilişim’de geleceğin modern şehirleri için bir araya geleceklerini aktardı ve fuar hakkında şu bilgileri verdi:

“CeBIT Bilişim Eurasia 2010’da “İş Dünyası” ve “Dijital Yaşam” ana bölümlerinin yanı sıra, “Kamu Sektörü” ve “Medya & Özel Sunumlar” adında iki yeni ana bölüm de yer alacak. Fuarda iş dünyasına yönelik çözümlerin yanı sıra e-devlet, e-belediye, akıllı kentler, kamu, Green IT, akıllı ev teknolojileri, web teknolojileri, 3D teknolojiler, yeni görüntüleme ve baskı sistemlerinin sergilenecek. Ayrıca ziyaretçiler “Bilişim Market” alanında son teknoloji ürünlerini avantajlı fiyatlarla satın alma imkanına sahip olacak.”

İletişimin geleceği Broadcast, cable & satellite'da

Bu yıl da Broadcast Cable & Satallite Eurasia’nın, CeBIT Bilişim Eurasia’ya paralel olarak düzenleneceğini belirten Hannover Mese International İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Altıntop ise fuardaki yenilikleri şöyle dile getirdi:

“Avrasya Bölgesi'nin en büyük uydu iletişimi, yayıncılık ve TV sektörü fuarı olan Broadcast, Cable & Satellite Eurasia’da konuyla ilgili tüm önemli markaları tekrar bir araya getirerek sektör profesyonellerinin fuar ziyaretlerinin en verimli şekilde geçmesini sağlayacak. 5 gün boyunca ses, ışık, uydu iletişimi, yayıncılık, stüdyo ekipmanları, fiber optik, radyo iletişim, merkezi dağıtım, güvenlik ve navigasyon sistemlerinin yanı sıra IPTV, CCTV konuları fuarın ana bileşenlerini oluşturuyor”.

Üç yıl üst üste ana sponsorluk

Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl ve 2011’de de CeBIT Bilişim Eurasia’nın ana sponsorluğunu üstlenen Türksat A.Ş.’nin Genel Müdür Danışmanı Doç. Dr. Asım Balcı da, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2010 ve 2011 CeBIT Bilişim Eurasia Fuarlarında yine ana sponsor yer alarak ülkemizdeki bilişim ve iletişim sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir