Aralık 13, 2019

Daimler: Elektrikli Sprinter üretimi başladı

Mercedes-Benz Sprinter bir sonraki adımı atıyor ve bundan sonra full elektrikli olarak da Sprinter’in kullanılabileceği haberini vermiş bulunuyor. 12.Aralık tarihinde ilk elektrikli Sprinter üretim bandından çıkmış bulunuyor.

Çalışanlar, davet edilen misafirler ile birlikte Mercedes-Benz Düsseldorf fabrikasında aralık ayının ortasında elektrikli Sprinter’in üretiminin başlaması kutlandı.

Şeref misafirlerinden birisi aşağı ren vestfalya başbakanı oldu.  Ayrıca Düsseldorf belediye başkanı Thomas Geisel, Armin Willy, Mercedes-Benz Van yöneticisi Marcus Breitschwerdt ve Ingo Ettischer gibi yöneticiler de kutlamada hazır bulundular.

Mercedes, 1962 yılından beri Düsseldorf şehrinde Transporter araçlarını üretiyor.

Fabrika bu zaman içerisinde sürekli olarak gelişti ve geçtiğimiz yıllarda da dünya çapında Sprinter öncü fabrikası olarak yönetim fonksiyonunu da geliştirdi.

Elektrikli Sprinter’in şehirlerde geniş bir kullanım alanı bulunduğu belirtilirken aynı zamanda kapalı kasa ve yüksek tavan ile toplam 3.500 kilogram olan bir kapasitenin herkese yeteceği görüşü ileri sürülüyor. İçten yanmalı motoru olan Sprinter modeline göre, elektriklinin tam 10.5 metreküp yükleme hacimi bulunuyor.

Elektrikli Sprinter’deki tahrik sistemi ön tekerlekleri tahrik ediyor ve dizel giriş modeli gibi 85 kW kapasite sağlıyor. Aracın tork kapasitesi ise 300 Nm.

Yeni geliştirilen bu elektrikli araçta esnek bir yükleme ve batarya konsepti bulunuyor. Ayrıca kullanım alanlarına göre uyumlu olan bir çalışma imkanı da tanınıyor.

Araç satın alınırken üç veya dört bataryalı opsiyonlardan seçim yapılabiliyor.

Tüm bu özellikler sayesinde 55 kWh kapasitesinde olan dört bataryalı model seçildiği zaman, bu araç ile 168 kilometre menzil, tam olarak 891 kilogram yüklü olduğu zaman elde edilebiliyor.

İkinci bir batarya opsiyonunda ise kullanım parametrelerinde daha başka öncelikler bulunuyor. Dört yerine üç adet batarya birimi ile araç motor gücü 35 kWh oluyor.

Bu kapasite ile araç tam 115 kilometre menzil yapıyor. Bu özelliklerdeki araç yüklendiğinde yani maksimum yük ile tam 1.040 kilogram toplam ağırlık ortaya çıkıyor.
Araçta daha fazla esneklik için ise entegre hızlı yükleme fonksiyonu sunuluyor. Bu fonksiyon ile yalnızca 30 dakika içerisinde aracın enerjisinin %80’i şarj edilebiliyor.

Aracın son hızı ise, yaptığı işe göre değişmekle birlikte 80 km, 100 kilometre veya 120 kilometre olabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir