Ağustos 3, 2011

Ford Cargo'nun yeni organizasyonu: Sürüş Akademisi uygulamaya geçiyor

Ford, Cargo serisi ile başta Türkiye pazarı olmak üzere kendine sectiği hedef pazarlarda güçlü bir yapı oluşturma yolunda adımlarını sürdürüyor. Bu adımlardan biri olarak bugün Ford Sürüş Akademisini'nin kurulduğu ve önümüzdeki dönem eğitimlere başlanacağı basın mensuplarına duyuruldu. Konuyla ilgili toplantıya Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Kargo İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ve Kamyon Satış Pazarlama ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Emrah Duman, Cargo İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ hazır bulundular. Amerikalı Ford'un Amerikalı Genel Müdür Yardımcısı Grand Bellenger  toplantıda hazır bulunarak Global Cargo Organizasyonu hakkında bilgiler vererek daha önce çalıştığı gelişmekte olan pazarlara yönelik umutlarını dile getirdi.

Toplantıda Ford'un Cargo alanında yaptığı tüm çalışmalar tarihsel geçmişi içerisinde özetlendi. Bugün gelinen nokta ve Ford'un Cargo serisindeki küresel ürün ve üretim stratejilerine ilişkin net ve açık bilgiler verildi.

Toplantıda Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, müşteri memnuniyeti ilkesiyle, sadece araç değil hizmet de geliştirerek öncü rollerini sürdürmekten mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi; “Eğitimli bir sürücü, eğitimsiz ve verimsiz bir sürücüye oranla, yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu sağlayabilir. Verimli sürüş yaparak parçaların uzun ömürlü kullanımını sağlar ve bakım maliyetlerinin düşmesine katkıda bulunur. Bu nedenle, Ford Sürüş Akademisi’nin filo sahibi şirketler için önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Biz Türkiye’nin ilk kamyon üreticisiyiz. Genişleyen Ford Cargo ürün gamımız ile iç pazardaki ivmesini artırırken, Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 65 ülkeye ihracat gerçekleştireceğiz. Global Cargo büyüme stratejisini üç aşamada hayata geçireceğiz. Birinci aşamada, Güney Amerika’da üretilen Cargo’larda ortak kabin kullanımına başladık. İkinci aşamamız ise ortak bir ürün çıkarmak olacak. Bu ürünümüzün geliştirme çalışmaları devam ediyor. Üçüncü aşamamız ise şu an üzerinde çalıştığımız ve motoru da kapsayan global ürün gamı stratejisi olacak.”

Ford Otosan Cargo İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ise Ford'un global tasarım ve geliştirme yapan önemli merkezlerinden biri olduklarını belirterek Global Cargo organizasyonu kapsamında yeniliklere gittiklerini vurguladı. Kınay; ürün geliştirme, güçlenen kamyon ekibi, artan ürün kalitesi, kuvvetli yurtiçi satış ve servis teşkilatı, Global Cargo büyüme stratejisi, 2011 mevcut durum, pazar hakkında bilgiler gibi ana başlıklar hakkında bilgilerde bulunarak şu açıklamalarda bulundu:

““2003-2010 denetim sonuçlarına göre ‘Ford’un en iyi Motor ve Aktarma Organları Fabrikası’ seçilen İnönü tesisimiz ile, sıfırdan; tampondan tampona global tasarım ve geliştirme yapabilen tek firmayız. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinden itibaren ürün gamımızı kuvvetlendirdik ve 2010 yılında, yurtiçi ve yurtdışında toplam 5 bin adedin üzerinde kamyon satışı gerçekleştirdik. Bu yıl da yüksek tempoyla devam ediyoruz ve 2011’in ilk 6 ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre toplam pazar yüzde 137 artarken satışlarımızı yüzde 275 artırmış durumdayız. Haziran sonu itibarı ile de pazar payımızı çekici ve inşaat segmentlerinde 2 katına çıkardık. Yılsonu hedefimizi, 2010 satışlarının iki katına ulaşarak %25 pazar payı elde etmek olarak belirledik. Haziran ayında inşaat serisine yeni platformda üretilen, zorlu inşaat şartlarına uygun olarak geliştirilen, cerli aksa sahip 6×2 ve 8×2 sınıfında yeni araçları dahil ettik. Yılın son çeyreğinde çekici ve yol kamyonu serilerimizde, kabin içinde bazı donanım ve aksesuar değişiklikleri yapmayı planlıyoruz İnşaat serimizin aralıkta tamamlanması ile kamyon pazarındaki en güçlü ve en yeni seriye sahip olacağız.”

Ford Kamyon Satış Pazarlama ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Emrah Duman da, Ford Akademi'nin işlev ve yapısı ile ilgili detayları paylaştı. Buna göre Kamyon filosu sahibi firmaların sürücülerinin katılabileceği Ford Sürüş Akademisi’nde; ekonomik ve emniyetli sürüş eğitimleri verilecek, müşteriye özel eğitim programları tasarlanacak ve sürüş simülatörü ile pratik uygulama yaptırılacak. Talebe bağlı olarak filo sahibi şirketlerin kendi sahasında veya bu konuda iş ortağımız olan HED Akademi tesislerinde yapılacak olan eğitimler iki gün sürecek.

Sürücülerin güvenli ve ekonomik sürüş kabiliyetlerinin artırılmasını hedefleyen Ford Sürüş Akademisi eğitimleri, yakıt ekonomisi sağlayarak bütçeye ve çevreye katkıda bulunacak, sürüş güvenliğini artıracak, sürücülerin araçlarını daha uzun ömürlü kullanmasını sağlayacak. Akademi eğitimlerinin sağlayacağı ekonomik ve verimli sürüş CO2 salımı ve çevreye verilen zararı da azaltacak.

Eğitimlerin ardından sürücülere Bronz, Gümüş ve Altın Sürücü sertifikaları verilecek. Altın Sürücü belgesi sahiplerinin katılabileceği “En İyi Sürücü Yarışması”nın birincisi ise Platin Sürücü belgesiyle ödüllendirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir