Mayıs 13, 2010

Geleceğin lojistikçileri sektörün geleceğini tartıştı

Geleceğin lojistikçileri olan öğrenciler, Ankara’da düzenlenen Lojistik Öğrencileri Zirvesi’nde, lojistiğin geleceğini tartıştılar. Tüm Türkiye’de lojistik eğitimi veren 40 fakülte ve yüksek okuldan öğrencileri bir araya getiren zirvede, iyi eğitim verilmesi ve altyapı yatırımlarının yapılması halinde, Lojistik Türkiye’nin geleceği en parlak sektörlerinden birisi olacağı vurgulandı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından desteklenen, tümüyle öğrencilerin organize ettiği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılan zirveye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, TOBB Başkan Vekili Halim Mete, UND Başkanı Tamer Dinçşahin, UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenci katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan UND Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, mesleğe başlangıç serüvenlerinin bir hayalle başladığını, babadan oğula miras kalan mesleğin bugüne kadar alaylılar tarafından icra edildiğini belirtti. Dinçşahin,sözlerini şöyle sürdürdü:

“10-15 yıl önce de karşılarına bir anda lojistik kavramının çıktığını ifade eden Tamer Dinçşahin, şöyle devam etti: “Kamyonların üzerine ‘lojistik’ yazarak başladık işe. Tamam artık biz de lojistikçiyiz diye düşündük. Ama iş böyle değilmiş. Bu, bir hizmetler bütünüymüş. Lojistik, gelişmiş ülke ekonomilerinde, yurtiçi milli hasılalardan yüzde 10-15 arası pay alıyormuş. Ülkede istihdama, dolaylı hizmet verenleriyle birlikte yüzde 10’un üzerinde katkı sağlarmış. Bunu iyi yapan ülkeler rekabette bir adım önde olurmuş. Dış ticaretin artmasına katkı sağlarmış. Hatta yabancı yatırımcıyı çekmekte en büyük kozmuş. Bunun için ülkeler hedefler koyar yatırım yaparmış. Ama en önemlisi ise okullar açar eğitim verir lojistiği gerçek sahipleri ile yaparlarmış. Biz bunu 2000’li senelerin başında anladık. Ve o günlerden bugünlere geldik. Çalıştık sonucunda neler yaptığımızı, gelecekte neler yapabileceğimizi anlatabilmek için bu etkinliği yapmaya karar verdik.”

“2023 hedeflerinin sonuçlarının içinde olacaksınız”

Ulaştırma Bakanlığı tarafından “27 Eylül – 1 Ekim 2009”  tarihleri arasında İstanbul’da  10. Ulaştırma Şurası yapıldığını hatırlatan Dinçşahin, şunları söyledi:

“Şura’da slogan “Hedef 2023” idi. Sektörde yaşanan problemler ve darboğazlar tartışıldı, geleceğin misyon,  vizyon ve hedefleri ortaya konuldu. Bizler 13 yıl sonra farklı boyutta olacağız ancak bugün burada birer lojistik öğrencisi olarak bulunan sizler o tarihte sektörün stratejistleri, yöneticileri, çalışanları olacaksınız. 10. Ulaştırma Şurası’nda belirlenen hedefler, alınan kararlar aslında bizim değil, sizlerin meslek hayatında büyük etkiler yapacak, biz bugün ne kadar sektörün içinde isek, 2023 için yapılan planların, hedeflerin sonuçlarının içinde de sizler olacaksınız. Bu sebeple bugün burada sizin bize anlatacaklarınız, sizin 2023 hedeflerine bakışınız, bu konudaki değerlendirmeleriniz, eleştirileriniz, eklemeleriniz bizim için büyük önem taşıyor. Lojistik üs olmak ve bu sayede ülkenin rekabet gücünü arttırmak, en başta bu sorumluluğu layığıyla taşıyabilecek ve bir değere dönüştürebilecek donanımlı, eğitimli insan gücünün varlığıyla, sizlerle mümkün olabilecektir. “

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir