Eylül 13, 2019

Hardox 500 TUF Türkiye pazarına sunuldu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SSAB Türkiye birimi İstanbulda 11 /14 eylül tarihleri arasında gerçekleşen Metalexpo fuarına katıldı. Firma standında SSAB’nin Münih Bauma fuarında dünya tanıtımını yaptığı en yeni ürünü Hardox 500 Tuf aşınma plakası sergilendi.
Bu ürünün Avrupa ile eş zamanlı olarak Türk damper yarı römork ve damper kasa üreticileri için pazara arz edildiği duyruldu.
Hardox 500 Tuf yarı römork da sağlamlıktan ödün vermeden 500 kg’lık bir ağırlık tasarrufu yapma imkanı sunuyor. Bu tasarruf daha fazla yükleme ve boş dolu kullanımda daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Yeni plaka ağırlığa daha az önem vererek daha sağlam ürün talep eden kullanıcılar için de daha uzun ömür ve daha yüksek dayanım anlamına geliyor.

Fuarda sergilenen ürünler arasında Strenx marka 960 ve 1100 çelik kaliteleri ile tarım makinelerinde hafiflik, yüksek kapasite ve sağlamlık sağlayan, boru ve kutu profiller de yerini aldı.
Strenx 960 ve Hardox 500 Tuf’un birlikte kullanılması Türk yarı römork damper üreticilerine iç pazar ve ihracatta daha yüksek kaliteli ve daha rekabetçi ürünler sunma imkanı veriyor.
Strenx 1100 Plus ise özellikle vinç ve iş makinası üreticilerine kaynak işlemlerine uygunluğu ile yeni tasarım imkanları ve tasarımda esneklik olanağı sunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SSAB Türkiye ekibinden Deniz Çiftçioğlu, Ülke Müdürü Halim Karaoğlan, Devrim Sağlam ve Alper Sezgin ürünlerini tanıttılar.

   

Fuar standını ziyaret ettiğimiz Ülke Müdürü Halim Karaoğlan SSAB’nin Türkiye pazarına duyduğu güven ve verdiği önemin sürdüğünü yeni ürünlerle müşterilerinin yanında olduğunu ifade etti. Yeni ürünler hakkında SSAB kaynaklarında aşağıdaki bilgilere yer verildi.

 

  

  

  

  

Hardox ve Strenx çelikleri ile üretilen, maksimum yük kapasitesi, yakıt verimliliği ve üst düzey dayanıklılık sunan yeni nesil damperli römork Metal Expo fuarında sergilendi.

Mantella yüksek dayanımlı çelik kullanımındaki önemli tasarım gelişmelerini hayata geçirerek yenilikçi Stratosphere damperli römorkunun tasarımında çığır açtı. Şirket İskandinav çelik üreticisi SSAB’nin geliştirdiği ve ürettiği son teknoloji malzemelerden her yönüyle yararlandı: Hardox® 500 Tuf ve Strenx® 960.

  

510 kg daha fazla yük taşıma kapasitesi 

Önceki tasarıma oranla gövdede aşınma dirençli Hardox® 500 Tuf ve şaside Strenx® 960 kullanılmasının ağırlıkta sağladığı toplam tasarruf, her seferde 510 kg daha fazla yük kapasitesi anlamına geliyor. Daha fazla yük kapasitesi ise her müşterinin aradığı bir özelliktir. Yeni tasarım uluslararası 2018 İsveç Çelik Ödülü’nü kazandı. (fotoğraf 1)

  

Ağırlığın azaltılması sürdürülebilirliği iyileştirir

Mantella S.r.l., güney İtalya’nın Catanzaro bölgesindeki Lamezia Terme’de bulunan bir aile şirketidir. Şirket kendisine, bir yandan yük kapasitesini artırırken diğer yandan yakıt tasarrufu sağlayacak ve CO2 emisyonlarını düşürecek daha güçlü ve daha hafif yarı römorklar tasarlamak gibi iddialı bir hedef belirledi.

Karayolu taşımacılığının Avrupa’da genel sera gazı emisyonlarının %17,5’inden sorumlu olması nedeniyle emisyonların azaltılması özellikle önem taşıyor. 2050’de bu emisyonların 1990’daki düzeyden en az %60 daha düşük olması ve sıfıra doğru ilerlemeye devam etmesi gerekecek.1

“Ton kilometre başına CO2 emisyonlarını ve yakıt tüketimini azaltarak daha sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunuyoruz. Bu çok hafif römorku başarıyla geliştirebilmek için tüm şirket sürece dahil oldu – tasarım mühendisleri, üretim, yönetim ve satınalma. Stratosphere römorklar, SSAB’nin yüksek dayanımlı çelik kaliteleri Hardox® 500 Tuf ve Strenx® 960’ın sunduğu tüm avantajlardan istifade ediyor. Tabii ki diğer römork serilerimizde de daha güçlü ve hafif tasarım çözümlerini uygulama sürecindeyiz,” diyor Mantella S.r.l. Fabrika Müdürü Gregorio Mantella.

 

Hardox® 500 ile gövde ağırlığında 365 kg tasarruf

Mantella’nın Stratosphere römorklarının damper gövdeleri Hardox® 500 Tuf aşınma plakasından yapılıyor. Bu yeni Hardox® kalitesi, önceden kullanılan Hardox® 450 kalite ile aynı düzeyde tokluk ve daha uzun bir aşınma ömrü sunuyor.

Hardox® 500 Tuf’un daha yüksek aşınma direnci sayesinde Mantella plaka kalınlığını 1 mm azaltabildi. Bu da gövde ağırlığında ortalama 365 kg tasarruf sağladı.

Hardox 500 Tuf’un sağladığı yüksek düzeyde tokluk ve çökme direncinin yanı sıra sertliğin de artması sayesinde kalınlık azaltılabiliyor. Çelik, yıllarca kullanıldıktan sonra bile gövde bütünlüğünü tehlikeye atmayacak bir kalınlıkta olacak.

Hardox® 500 Tuf; Hardox® 450 ve Hardox® 500 aşınma çeliği kalitelerinin en iyi özelliklerini birlikte sunar. Alışılmışın dışında 475-505 HBW gibi dar bir sertlik aralığı sunar. Hardox 500® Tuf’un görece aşınma ömrü, Hardox 450®’ye oranla %30-50 daha uzun olabilir. Yüksek düzeydeki tokluk, keskin ve ağır cisimlerden darbe aldığında çelikte oluşacak çökme ve çatlaklara karşı mükemmel bir direnç sağlar. Hardox® 500 Tuf, -20°C’de 27 J garantili darbe tokluğuna ve -40°C’de 45 J tipik değere sahiptir.

 

Esnemezlik için tasarlanmış gövde

Daha ince bir malzeme kullanıldığında, damperli römork gövdesinin gövdede esnemezlik ve genel bir denge sağlayacak şekilde tasarlanması gerekir. Tümüyle yüklenmiş haldeki, öne monteli hidrolik silindirli bir gövdeyi yükseltirken, gövde yüksek streslere maruz kalır. Doğru tasarlanmadığı takdirde yanlarda ani bir burkulma oluşabilir.

Bu etkiye karşı koymak için Mantella yan panellere yatay büküm ilaveleri gibi bir dizi tasarım değişikliği yaptı. Bu da tüm gövdeye gereken esnemezliği sağlar. Burulma esnemezliğini artırmak için hidrolik silindir ataşman, üst raylar, arka çerçeve ve devirme milleri de yeniden tasarlandı.

 

Verim ve performans için Strenx® 960 ile tekrar tasarlama

Mantell na gelişmiş büküm uygulayarak üretmeye karar vermekle oyunun kurallarını değiştirdi. Flanşları ve bağlantı levhasını birbirine kaynaklayan geleneksel bir I-kiriş yapmak yerine, Mantella presle bükme uygulayarak kaynaksız bir Z formu üretti.

Damperli römorklar genellikle son derece zorlayıcı ortamlarda arazi koşullarında çalıştırılırlar. Öngörülebilmesi zor olan çeşitli ağır yük durumlarına maruz kalırlar. Tasarımın sınırlarını genellikle yorulma belirler. Mantella, yorulma dayanımını optimize etmek için kaynaklama teknolojisi ve kaynaklama yerleşimi alanlarındaki geliştirme çalışmalarına ciddi yatırımlar yaptı. Kaynaklı I-kirişlerinin ortadan kaldırılması ve flanşlara kaynak dokundurulmaması sonucunda şasinin yorulma direnci büyük ölçüde artırıldı.

  

Hem alüminyumun hafifliği, hem çeliğin avantajları

Stratosphere serisinin yeni römork şasisi alüminyumla aynı ağırlıkta olmasına rağmen çeliğin tüm dayanıklılığı, yorulma direncini ve üretim avantajlarını da beraberinde sunuyor. Z-kirişlerin üretimi, kaynaklama gerektiren I-kirişlere göre yaklaşık %50 daha kısa sürüyor. Dahası, yanal esnemezlik %10 ve burulma esnemezliği %12 artıyor.

Mantella, Strenx® 960 çeliğe geçiş yapmakla müşterilerine sadece 145 kg daha hafif bir şasi sunmakla kalmıyor. Mekanik özellikler ve yol tutuşu açısından da üstün bir ürün sunuyor.

   

Sağlanan tasarruflar

– Bir Stratosphere römorkun gövdesinin 365 kg ve şasisinin 145 kg daha hafif olması, her seferde ilave 510 kg yük taşıma kapasitesi anlamına gelir.

– 12 yıllık servis süresinde 12.000 litre yakıt ve 30 ton CO2 tasarrufu sağlayabilir.

– Kilometre başına € 0,07 veya yılda € 8400 kazanabilen araç 4-5 yılda kendini amorti eder.

Mantella’nın damperli römorku geleneksel bir tasarıma göre en az 500 kg daha hafiftir. Hardox® 500 Tuf’ın U şeklindeki gövdesi 365 kg daha hafif, Strenx® 960 şasi ise 145 kg daha hafiftir. Yatay bükülmeler gövdenin esnemezliğini artırarak, devirme sırasında burkulmayı önler.

 

   

   

   

       

 

   

     

   

   

SSAB, daha güçlü ve hafif kaldırma ekipmanları için Strenx® 1100 Plus’u Metal Expo fuuarında tanıttı

[11.09.2019, İstanbul] SSAB bugün Strenx® 1100 Plus çeliğin Türkiye lansmanını yaptı. Hemen siparişi verilebilen bu sıcak haddelenmiş yüksek dayanımlı yeni çelik kalitesi, eşsiz kaynaklama özelliklerine sahip olmakla birlikte, bomlar, şasiler, vinçler ve diğer kaldırma ekipmanlarında olağanüstü bir kaynak ve büküm performansı sunuyor.

 

 

Strenx® performans çeliklerinin 1100 MPa aralığında bulunan Strenx® 1100 Plus, kaynak dikişi dayanımında, kaldırma sektörü açısından ideal bir gelişimi beraberinde getirmektedir. Bu yeni çelik kalitesiyle hem müşteriler hem son kullanıcılar daha uzağa erişebilen, yük kapasitesini artıran ve yakıt tasarrufu sağlayan, daha hafif ve daha güçlü ekipmanlara kavuşacak. Strenx® 1100 Plus genel performans ve verimliliği büyük ölçüde artıracak şekilde tasarlanmıştır.

Kaynak dayanıksızlıkları neredeyse tümüyle gideriliyor

Geleneksel olarak, kaynak dikişleri S2200 ve S900 gibi en yüksek yapı çeliği kalitelerinde bile zayıf halkayı oluşturabilir. Ama Strenx® 1100 Plus ile bu tür kaynak güçsüzlükleri neredeyse tümüyle giderilir; çünkü kaynaklanan alanın dayanım, germe ve darbe tokluğu özellikleri taban malzemenin minimum garantilerini karşılar. Bu nedenle Strenx 1100® Plus, kaynaklarda eşleşen dayanımlara ihtiyaç duyulan kaldırma ekipmanları çözümleri ve gelişmiş yapılar için idealdir.

Gelişmiş ve yenilikçi tasarım seçenekleri

Kaynaklanan ve ısıdan etkilenen alanda dayanım ve tokluğun en uygun şekilde birleşimi, tasarım mühendislik süreci açısından büyük bir avantaj sunar. Tasarım kurallarına bağlı olarak, tasarımınızda tüm uygulama genelinde aynı minimum statik dayanım değeri temel alınabilir.

Genel olarak, kaldırma ekipmanı üreticileri verimliliği artırabilecek ve daha gelişmiş tasarım seçeneklerine erişebilecek.

Strenx® 1100 Plus ile atölyedeki avantajlarınız

  • Üstün temizlikte bir çelik ve hassas kontrollü bir üretim süreci, tutarlı olarak yüksek kalitede ve öngörülebilir sonuçlar demektir
  • Garantili düzlük, kalınlık, bükülebilirlik
  • Garantili dar toleranslar
  • 5-20 saniye arası ∆t 8/5 soğutma süreleriyle, geniş bir aralıkta önerilen ısı girdisi
  • Kaynaklama oda sıcaklığında yapılabilir (ISO 17642-2:2005 uyarınca yapılan CTS testlerine göre)
  • Kaynaklanan alanda ve ısıdan etkilenen bölgede dayanım ve tokluğun en uygun şekilde birleşimi

 

Teknik özellikler – Strenx® 1100 Plus ile daha yükseğe ve daha uzağa

Strenx® 1100 Plus kaynaklanmış çekme testi numunesi

  • İki parça 8 mm Strenx® 1100 Plus birbirine kaynaklandı
    • 2 pasoda 12 saniyelik Δt 8/5 ile 960 MPa sarf malzemesiyle MAG kaynaklama yapıldı
    • Takviye çıkarıldıktan sonra, kaynaklanmış durumdaki numune bir çekme testi makinesine yüklendi
    • Belverme oluşunca yükleme durduruldu
    • Belverme noktası, yükleme durdurulmasaydı numunenin kırılmış olacağı noktayı gösteriyor
    • Kopma, etkilenmemiş olan ana malzemede gerçekleşmiş olacaktı
    • Tüm kaynak genelinde ana malzeme ile aynı minimum mekanik özellikler, akma, çekme ve germe görülmektedir

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

       

 

 

 

 

  

      

    

SSAB Metal Expo’da verimliliği artıran mobil uygulamalarını sergiledi

SSAB bu Metal Expo fuarında müşterilerin daha verimli olmasını sağlayacak çeşitli ücretsiz mobil uygulamaları tanıttı. App Store ve Google Play’den indirilebilen bu uygulamalar, müşterilerin yüksek dayanımlı SSAB çelikleri Hardox® aşınma plakası ve Strenx® performans çeliği kullandıkları takdirde ne kadar tasarruf edebileceklerini hesaplamasını sağlıyor.

 

Son yıllarda geliştirilen ve zenginleştirilen bu popüler uygulamalar WearCalc ve WeldCalc’ı da içeriyor. WearCalc, kullanıcıların belirli bir kullanım alanı için farklı Hardox® sınıflarını karşılaştırmasına ve standart kalite çelikten yüksek dayanımlı çeliğe geçerse servis ömrü ve yük kapasitesinde yaşayacağı artışı hesaplamasına yardımcı olur. Mobil uygulama ayrıca erozyon aşınması, sürtünme aşınması ve darbe aşınmasını öngörmede de kullanılabilir.

WeldCalc, kaynakçıların Strenx® veya Hardox® çeliklerde akıllı ve güvenli bir kaynaklama süreci oluşturmasına yardım eder. Kullanıcı sadece parametreleri girer ve birkaç saniye içinde önerilen makine ayarlarını, sıcaklığı, ısı girdisini ve risk analizini görebilir.

Müşteriler Metal Expoda ayrıca SSAB EcoUpgraded uygulaması hakkında da ayrıntılı bilgi edindi.

 

Yeni uygulama, yük kapasitesi arttıkça çevresel yükün nasıl azaldığını gösteriyor

SSAB, sadece yük kapasitesini artırmakla kalmayıp çevresel etkisini de azaltmak isteyenler için, SSAB EcoUpgraded müşterilerine yönelik yeni bir mobil uygulamayı hizmete sunuyor. SSAB EcoUpgraded uygulamasıyla müşterilere, yüksek dayanımlı çeliğe yükseltilen bir ürünün yaşam döngüsü süresince CO2 emisyonları ve yakıt tüketiminin azaltılmasına nasıl katkıda bulunabilecekleri gösteriliyor. Müşteriler ayrıca farklı opsiyonları seçerek operasyon sırasındaki tasarrufları ya da kapasite artışlarını görüntüleyebiliyor.

 

Mobil uygulamanın özellikleri ve yararları

SSAB’nin geliştirdiği tüm mobil uygulamalar çekici ve sezgisel arayüzlere sahiptir. Uygulamalar sonuçları saniyeler içinde hesaplar ve kolayca anlaşılabilen bir formatta sunar. Kullanıcılar sonuçları kaydetmeyi, göndermeyi veya iş arkadaşlarıyla paylaşmayı seçebilir. Dahası, kullanıcıların mobil uygulamada gördüğü ürün verileri her zaman güncel tutulur.

 

Uygulamalar müşterilere avantajlı ve eyleme geçirelebilecek nitelikte pek çok bilgi sağlar:

  • Belirli bir kullanım alanı ve aşınma türü için en iyi çeliği optimize edebilme yetisi
  • Ekipmanın servis ömrünü uzatma
  • Ürün ağırlığını azaltma ve yük kapasitesini artırma
  • Yakıt tasarrufunu iyileştirme
  • Çevresel etkileri azaltma

 

  

  

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir