Şubat 8, 2011

Hidromek ve PO'dan teknoloji işbirliği

İş makineleri üreticisi Hidromek; araçlarının kullanım ömrünün uzaması, araçlarda oluşabilecek arızaların en aza indirilmesi amacıyla Petrol Ofisi (PO) ile geliştirdiği özel ürünleri kullanacak. Bu doğrultuda Hidromek, ilk dolum hizmetini PO'dan almaya başlıyor. Hidromek, satış sonrasında da özel üretim madeni yağları müşterilerine sunacak.

Çok büyük yatırım rakamlarının gerçekleştirildiği iş makinelerinde oluşan arızalar, firmaların maliyetlerini çok fazla artırıyor. Araçların sağlıklı çalışması için alınan önlemlerden birini ise uluslararası standartlara uygun ürünlerin kullanılması oluşturuyor. Hidromek de, araçlarının yapısına ve özelliklerine uygun özel yağ geliştirilmesi için PO ile çalıştı. 1 buçuk yıllık bir çalışmanın ardından ise Hidromek, yeni özel ürünlerini kullanmaya başlıyor.

Hidromek, araçlarının ilk dolumunda CH-4 sınıfı yağlar yerine, motor kirlenmesini 2 derece daha fazla azaltan, düşük kurum oluşumu ile motor korumasını artıran CI-4 sınıfı yağları kullanacak; aynı zamanda yeni transmisyon yağlarını da kullanmaya başlayacak olan Hidromek, ağır şartlarda çalışan makinalarının güç iletimini artıracak. Firma, yeni başlatılan ile proje ile bakım sürelerini de artırmayı amaçlıyor.

Hidromek ve PO yaptıkları teknolojik işbirliği anlaşmasını Şubat 2011'de, Ankara'da düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda; Hidromek ve PO'nun yöneticileri konuyla ilgili bilgi verdiler. Hidromek'ten Pazarlama Müdürü Levent Karaağaç, Servis Eğitim Müdürü Metin Şimşek, Marka Yöneticisi Özge Şenyurt, Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Potoğlu ile PO Madeni Yağlar'ın Direktörü Sezgin Gürsu, Madeni Yağ Nakliye ve İnşaat Satışları Müdürü Çağdaş Tunguç, Kurumsal İletişim Yöneticisi Selin Çınar, Kurumsal İletişim Direktörü Ragıp Ertuğrul toplantıda yer alan isimler arasında bulundu.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren PO Madeni Yağlar'ın Direktörü Sezgin Gürsu, Hidromek ile yaptıkları bu işbirliğinin sadece bir başlangıç olduğunu ve işbirliklerinin devam edeceğini belirtti. Gürsu, konuşmasında madeni yağ pazarı hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

“Ülkemizde toplam madeni yağ talebi yaklaşık 500.000 ton/yıl düzeyindedir. 2010 yılı sektörümüz içim oldukça iyi bir performansla kapandı. Özellikle sanayideki canlanma, buna bağlı olarak nakliye sektörü ve araç trafiğindeki artış, sektörde yaklaşık %15 oranında bir büyüme ile 2008 rakamları seviyelerine geri dönüş olarak yansımasını gösterdi. Faaliyet gösterdiğimiz pazarda bugün EPDK tarafından lisans verilmiş 245 madeni yağ firması bulunuyor.

PO 140.000 ton ile Türkiye'nin en yüksek madeni yağ üretim kapasitesine, yaklaşık 2500 istasyon ve 30 adet toptancı bayi ile en yaygın satış ağına sahip. Derince'deki madeni yağ fabrikamızda yılda yaklaşık 80 bin ton üretim gerçekleştiriyoruz. Portföyümüzdeki toplam 330 farklı ürünle; otomotiv, sanayi ve denizcilik sektörlerinin her türlü ihtiyacına cevap veriyoruz. Yılda yaklaşık 12 bin ton madeni yağ ihracatı ile yaklaşık yaklaşık 20 milyon dolar döviz girdisi sağlıyoruz. Toplam madeni yağlarımızın 15'ini ihracat satışlarımız oluşturuyor.”

Madeni Yağ Nakliye ve İnşaat Satışları Müdürü Çağdaş Tunguç da PO'nun saha mühendislik ekipleri ve hizmet paketleri ile müşterilerinin ürün ikmalcisi olmasının ötesinde en yakın çözüm ortakları olduğunun altını çizerek;” Hidromek ile gelinen bu noktada, en önemli kriter en öenmli keriter; her iki firma için de son kullanıcılara nasıl ek faydalar sağlanacağı oldu. Yapılan r-ge çalışmları ve oluşturulan proje grupları ile kullanılan ürün gruplarında yapılan güncellemeler ile nihai kullanıcılarımızın mevcut makina parklarında daha üstün koruma, daha iyi güç iletimi ile ilgili faydalar sağladık. Bu çalışmalar, ortaya çıkaracağımız yeni ürünler ile de gelişecek ve çok yakında bu birlikteliğin sonucu olarak Hidromek müşterilerine daha da yüksek koruma yüzdeleri ve daha uzun değişim periyodları öneriyro olacağız” diye konuştu.

Hidromek Servis Eğitim Müdürü Metin Şimşek, iş makinelerinin sağlıklı çalışabilmesinde olmazsa olmaz koşullardan birinin yağ olduğunun altını çizdi. Şimşek; “PO ile yaptığımız teknolojik işbriliği ile ar-ge faaliyetlerime katkısı büyük olacaktır. Makine sahipleri, araçlarını titizlikle kullanır ve uluslararsı standartlara sahip iyi yağları tercih ederse maliyetleri da azalacaktır” dedi.

Hidromek'in kısaca tarihine değinen Pazarlama Müdürü Levent Karaağaç da ar-ge çalışmalarına verdikleri önem doğrultusunda PO ile işbirliklerini geliştirdiklerini söyleyerek ilerleyen günlerde, daha birçok yeniliği sektörle buluşturacaklarını açıkladı. Karaağaç; “İlk üretimimizin başladığı 1978 yılından bu yana en iyiyi üretmek, ihtiyaçları karşılamak üzere çalışıyoruz. Bu süre zafında üniversitelerle de işbirliği yaparak ar-ge'ye büyük zaman ve kaynak ayırdık. Kazıcı yükleyici ürün grubu ve 15-37 ton lastikli ve paletli ekskavatör ürün grubumuz başta Türkiye olmak üzere Kuzey Afrika, İspanya, Ortadoğu'da Hidromek markası önemli bir konuma gelmiş durumdadır. Bugün 5 kıtada 40 ülkeye yaptığımız ihracatın en büyük nedeni üretim teknolojimiz ve kullandığımız komponentlerin dünya standartlarında olmasının yanı sıra ciddi bir ar-ge çalışmasının olmasıdır” şeklinde konuştu.

Hidromek'in yeni ürünleri geliyor

Karaağaç, bekolader ve ekskavatör ürün gamlarında yapacakları yeniliklere ilişkin de bazı bilgiler verdi. Karaağaç : “30 tonluk makinalarımızı özel olarak beyaz isteyen müşteriler var. Şu anda hem sarı hem beyaz renk üzerinde çalışıyoruz. Bu ürün, operatörün konforuna odaklanarak tasarlanan yeni ekskavatörlerin arasında yer alıyor. Operatörün rahatlıkla aracı yönetmesi için kontrol panelleri olabildiğince operatörün yakınına alınmış.

Müzik sistemini, ışıklandırmaları, silecek sisteminin açılıp kapanmasını kolaylıkla yönetebilecekleri panel oluştruduk. Bu yeni mekanizmamızla birlikte tüm bu özel sistemlerimizin de lansmanını yakın zamanda yapacağız. Bu sene özellikle ekskavatörde çok yeniliklerimiz var. 2011'de yeni mini kazıcı yükleyici ile birlikte 15 tonluk paletli ekskavtör yükleyiciyi de yeni ürünlerimiz arasına ekliyoruz. Artan ürün çeşitliliğimizle ise pazar payımızı artırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Fabrikalarda tam gaz üretim

Toplantının ardından basına ASO'daki fabrikalarını gezdiren Hidromek yetkilileri fabrikaları ve üretim çalışmaları hakkında da basın mensuplarına bilgi verdiler. Hidromek'in toplam 4 fabrikası bulunuyor. Ankara'da Ekskavatör montaj fabrikası ile satış sonrası hizmetler merkezi, İzmir'de de Beko loder montaj fabrikası bulunuyor. Hidromek'in toplam fabrika alanı 73.497 m2. Toplam alanı ise 175.887 m2. Firma satış sonrası hizmet eğitimlerine de önem veriyor. Konusunda uzman eğitmenler ücretsiz ürün teknik eğitimleri, operatör eğitimleri gerçekleştiriyor.

Hidromek Üretim Müdürü Abdülkadir Seymen, Hidromek'in Türkiye'nin en büyük kesim fabrikalarından birine sahip olduğunu ve her türlü kesim teknolojisinin bulunduğunu belirtiyor. 20 dönümlük kesim ve büküm fabrikasında makine yapımı için ayda 3 bin ton sac işleniyor. 20'ye yakın robotun bulunduğu fabrikada yeni bir kaynak teknolojisi kullanılıyor. Seymen, homojen ve boşluksuz bir yapıya sahip, dayanıklılığı ile öncü bir konumda bulunan friction tekniğiyle en üstün kaynakların gerçekleştirildiğini belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir